Atest za TNG 2013

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Alexa
Automobil: Lada 2106

Re: Atest za TNG 2013

Post by Alexa »

Ja mislim da se na to odnosi,jer ovih dana moram da zamenim cervo od isparivaca do karburatora a i ova druga za vodu...

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Cekaj, mora li da se menja boca posle 10 godina?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

zlatko83vr, mora se menjati boca nakon 10 god.
Ja je menjam i nakon 9 god. jer mi se ne isplati da je menjam tek dogodine jer onda bi mogao ponovo neki dodatni atest da radim samo zbog zamene boce. Ovako sad sve i to je to za naredne 5 god.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

I tako ja taman mislio da sam sve završio u vezi sa plinom i teh. pregledom, skinuo tablice poslao čoveku koji je auto odjavio i lepo odem u sup, da registrujem auto ALI prc.
Nije FT1P, nego " A GDE JE PEČAT?"

Naime iako sam uradio sve po pravilniku 10.04.2013. to više nije dovoljno, jer uveli su još jedan pečat i overu. Na reg. listu mora da se upiše broj potvrde od ABS-a, te da se ta potvrda fotokopira i ta fotokopija se predaje u sup-u uz original na uvid. Tako da sutra moram da napravim 100km da odem na teh. da mi lupe tu novu overu u reg. list pa ponovo u sup.

Cela frka je nastala jer su ljudi išli na teh preko agencija koje su im radile tehničke bez reatesta plina, pa kad su ih izvalili uveli su i ovu meru kao zaštitu punjenja budžeta.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

choksi wrote:I ... broj potvrde od ABS-a...
valjda AMS a ne ABS :shock:
kakve veze imaju ABS kocnice sa atestom TNG ?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Odes lepo u astral na tehnicki i tamo sve zavrsis, lik sto tamo radi je lud za ladom tako da ce sve i da ti kaze i da ti zavrsi :D

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Sad kad vidim sta nam namecu ovi lopovi, sve vise se razmisljam da ne ugradim tng :-x
Samara 4ever

Boki78

Post by Boki78 »

elektronicar wrote:
choksi wrote:I ... broj potvrde od ABS-a...
valjda AMS a ne ABS :shock:
kakve veze imaju ABS kocnice sa atestom TNG ?
Cuti na zalost je u pravu jer misli na novu sortu lihvara i parazita iz Agencije za Bezbednost Saobracaja :x

djape1977

Post by djape1977 »

dajko3 wrote:Sad kad vidim sta nam namecu ovi lopovi, sve vise se razmisljam da ne ugradim tng :-x
i onda ces se voziti na duplo skuplje gorivo i na taj nacin placati lopovima duplo vise kroz akcize. sva njihova "briga za nasu bezbednost" je upravo usmerena na to da nas destimulise da trosimo jeftinije gorivo.
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

bas tako... sve je ovo upravo poteklo iz te kuhinje jos pre par godina(i u tajnosti pripremano), ali je sada na kvarno pusteno u realizaciju, ima tu raznih razloga zasto...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Boki78

Post by Boki78 »

Nista oni tom destimulacijom trosenja TNG-a ne dobijaju. Kao kupac ne mozes platiti parama koje nemas, a da li ces te koje imas dati za jednu ili drugu vrstu goriva je savrseno svejedno jer se i u jednu i u drugu vrtoglavo ugradjuju. Poenta je u tome sto je gas i dalje debelo isplativiji i kad bacis racunicu na sto trenutno i sa ovim dranjem se gas isplati i ljudi ce hteti da ga koriste. Kad je tako zasto im ne izvuci neki extra kes koji ce morati da namaknu ne bi li i dalje stedeli :)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

he he, to da. ali se postize sibanje raje koja "globe platiti ne moze" pa ce da se vozi busem, ili peske a ne da im opterecuje visokokvalitetne i skupo placene puteve. tako ce moci ponovo da voze 250 bez problema. da samo znate kako se gradski zvanicnici jede kad vide narod u automobilu, a oni stigli iz nekih pasivnih krajeva(koje inace jako volim jer tamo se najbolje vozi) i tamo se zna ko sme a ko ne sme da se vozika... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

ABS vodi bivši general policije koji je otišao u penziju 31.12. a 3.01. se zaposlio kao direktor ABS-a, pošto u ovoj zemlji nema mladih i stručnih ljudi (ili isti nisu kadar odgovarajuće stranke ili neće da rade kako im neko drugi naredi...); tako da me nikakva njihova odluka i namet nemože iznenaditi.
O njihovoj brizi za bezbednost govori i priča o silnim parama koje su dali za kupovinu voznog parka, (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/342984 ... a-projekte) i angažovanje poznatog vozača za spot koji je koštao ko petrova ja...
Ali kome da se žalimo i šta da radimo?
Srbija braćo.

Boki78

Post by Boki78 »

Sem toga ABS oseca snaznu strast ka mirisljavim jelkicama, a imaju i dusu kafansko boemsku http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/341780 ... ve-jelkice

U svakom slucaju oni su svoju svrhu dobro objasnili, ona je jasna i prosta, a svede se na to imamo plate, daklem treba da postojimo. http://www.pressonline.rs/info/drustvo/ ... novca.html

Sinisa R
Automobil: Riva 2107

Post by Sinisa R »

U vecini drzava u Evropi, se subvencionise ugradnja plina! :!: A nasa drzava nas tera, da vec postojece zakone svesno krsimo! :x I pritom donosi nove sve debilnije zakone! Prema tome treba da im ucinimo uslugu, da organizujemo gradjansku neposlusnost i da niko ne atestira plin, niti bilo msta drugo. Mnogi od nas imaju auto koji vredi malo vise od atesta, tako da mi je lakse da se jednostavno zakucam kolima u zgradu gde je smestena Agencija za bezbednost saobracaja, i da ga lepo tu ostavim...
Build for Siberia, not for suburbia!

Post Reply