Atest za TNG 2013
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: Atest za TNG 2013
Neciu ni da komentarisem sve ostale idiotske zakone i odredbe koje su u medjuvremenu doneli, kao npr.: Posebna sedista za decu do 12 godina; Atest sa zatamnjivanje stakala (koji je toliko komplikovan da ga je jednostavno nemoguce dobiti i ako je sve po zakonu!); Zabrana registrovanja za automobile koji nemaju naslin za glavu na sedistu; Atest za promenu agregata, i mnogi drugi biseri koje normalan covek ne moze ni da pajmi! 
Build for Siberia, not for suburbia!
Gledao sam danas emisiju "sat" i pricali su da ce ubrzati preglede za atest i jos pricali da se atest za TNG u Makedoniji i u Hrvatkoj obnavlja na 2 god.
Znaci mi jos i dobro prolazimo.
Sutra ja teram ladu na ugradnju nove boce i ostalog sta sve treba, jao ako nenadju manju i postave mi je dole (sadasnja je iznad deferencijala) totalno cu se razocarati u ladu. Veci gepik mi je bas potreban. Ako je tu dole ugrade bogami moze se lako desiti da je i prodam i kupim golfa 2. Naso sam jednog sa predjenih samo 78.000 km. ali godiste 86. Od poznatog je coveka 1400 eu.
Ovo sa plinom nam je totalno poremetilo planove, pojedina vozila su postala totalno bezvredna.
Sutra ja teram ladu na ugradnju nove boce i ostalog sta sve treba, jao ako nenadju manju i postave mi je dole (sadasnja je iznad deferencijala) totalno cu se razocarati u ladu. Veci gepik mi je bas potreban. Ako je tu dole ugrade bogami moze se lako desiti da je i prodam i kupim golfa 2. Naso sam jednog sa predjenih samo 78.000 km. ali godiste 86. Od poznatog je coveka 1400 eu.
Ovo sa plinom nam je totalno poremetilo planove, pojedina vozila su postala totalno bezvredna.
Izvinjavam se ali moram malo da se ispraznim.
OVO JE JEBENA DRŽAVA U KOJOJ SE NEZNA KO KOGA JEBE A JEBE SVAKO SVAKOGA BEZ RAZLOGA.
Dođem danas da reg. moj novi auto sa svim papirima, kontrolnim pregledom plina, uplatnicama i REG:listom u koji su me poslali da upišem broj kontrolnog pregleda (VRAĆEN SA REGISTRACIJE), kao i da donesem njegovu kopiju koja se prilaže uz sve papire.
ALI nedojebana glupača koja je tu postavljena zbog sexualnih veza sa nekim ,a ne zbog ne daj bože stručnosti me ponovo vraća da sad u reg. list upišem UVERENJE O TEH. ISPRAVNOSTI GASA ILI TI ATEST KOJI JE URAĐEN 2007god.
I to na teh. pregled koji je 50km od mene ( već jednom išao).
Ja odem na teh. pregled u mom komšiluku i pitam šta u stvari treba da se upiše, a čovek kaže NIŠTA SVE ŠTO TREBA TI JE UPISANO, one nemaju pojma idi u drugi sup i ragistruj. Ja ga poslušam i odem na Čukaricu i reg. auto bez ikakvih prioblema, ALI sam morao da doplatim 200 din jer su neke takse poskupele od kad sam ja platio (JER SU ME VRATILI BEZ VEZE), a za doplate od 12 i 19 din platom poštarinu po 35din.
Jedva sam se suzdržao da neodem da se ovima ovde ne naj... majke i oca i da ih napljujem najstrašnije ( nije mi dala žena jer ih zna) ali neka Vam bude za nauk, ako uzmu da vas zezaju u jednom sup-u idite ako imate u drugi jer je možda gospođa na šalteru tamo prošlu noć sexualno zadovoljena, pa će te završiti sve bez problema.
Hronologija:
20.03. kupio auto
27.03 platio porez
29.03 bio u amss gde su rekli da moram da menjam multiventil da bi prošao atest
10.04 izvršio teh. pregled i kontrolni pregled gasa
15.04 poslao tablice za odjavu
17.04 dobio saob. odjavljenog vozila
18.04 IŠAO U SUP BARAJEVO ALI IM CEO DAN NIJE RADIO SISTEM
19.04 VRAĆEN IZ SUP BARAJEVO DA MI SE UPIŠE BROJ. KONTR.PREG. U REG. LIST
20.04 UPISAO BROJ PREGLEDA
22.04 (10.00) VRAĆEN IZ SUP BARAJEVO DA MI SE UPIŠE BROJ UVERNJA
22.04 (12.00) REGISTROVAO AUTO U SUP ČUKARICA uz doplatu nekih taksi koje mi u barajevu nisu ni pogledali što znači da bi me ponovo vratili zbog toga
I danas sam konačno reg. auto ali mi je sve to preselo i poželeo sam da odem u tri PM gde se zna ko koga jebe i zbog čega.
Izvinjavam se još jednom ali ova ivkova slava od registracije mi je pojela i živaca i novaca da će mi trebati par odlazaka na pecanje da bih se smirio.
OVO JE JEBENA DRŽAVA U KOJOJ SE NEZNA KO KOGA JEBE A JEBE SVAKO SVAKOGA BEZ RAZLOGA.
Dođem danas da reg. moj novi auto sa svim papirima, kontrolnim pregledom plina, uplatnicama i REG:listom u koji su me poslali da upišem broj kontrolnog pregleda (VRAĆEN SA REGISTRACIJE), kao i da donesem njegovu kopiju koja se prilaže uz sve papire.
ALI nedojebana glupača koja je tu postavljena zbog sexualnih veza sa nekim ,a ne zbog ne daj bože stručnosti me ponovo vraća da sad u reg. list upišem UVERENJE O TEH. ISPRAVNOSTI GASA ILI TI ATEST KOJI JE URAĐEN 2007god.
I to na teh. pregled koji je 50km od mene ( već jednom išao).
Ja odem na teh. pregled u mom komšiluku i pitam šta u stvari treba da se upiše, a čovek kaže NIŠTA SVE ŠTO TREBA TI JE UPISANO, one nemaju pojma idi u drugi sup i ragistruj. Ja ga poslušam i odem na Čukaricu i reg. auto bez ikakvih prioblema, ALI sam morao da doplatim 200 din jer su neke takse poskupele od kad sam ja platio (JER SU ME VRATILI BEZ VEZE), a za doplate od 12 i 19 din platom poštarinu po 35din.
Jedva sam se suzdržao da neodem da se ovima ovde ne naj... majke i oca i da ih napljujem najstrašnije ( nije mi dala žena jer ih zna) ali neka Vam bude za nauk, ako uzmu da vas zezaju u jednom sup-u idite ako imate u drugi jer je možda gospođa na šalteru tamo prošlu noć sexualno zadovoljena, pa će te završiti sve bez problema.
Hronologija:
20.03. kupio auto
27.03 platio porez
29.03 bio u amss gde su rekli da moram da menjam multiventil da bi prošao atest
10.04 izvršio teh. pregled i kontrolni pregled gasa
15.04 poslao tablice za odjavu
17.04 dobio saob. odjavljenog vozila
18.04 IŠAO U SUP BARAJEVO ALI IM CEO DAN NIJE RADIO SISTEM
19.04 VRAĆEN IZ SUP BARAJEVO DA MI SE UPIŠE BROJ. KONTR.PREG. U REG. LIST
20.04 UPISAO BROJ PREGLEDA
22.04 (10.00) VRAĆEN IZ SUP BARAJEVO DA MI SE UPIŠE BROJ UVERNJA
22.04 (12.00) REGISTROVAO AUTO U SUP ČUKARICA uz doplatu nekih taksi koje mi u barajevu nisu ni pogledali što znači da bi me ponovo vratili zbog toga
I danas sam konačno reg. auto ali mi je sve to preselo i poželeo sam da odem u tri PM gde se zna ko koga jebe i zbog čega.
Izvinjavam se još jednom ali ova ivkova slava od registracije mi je pojela i živaca i novaca da će mi trebati par odlazaka na pecanje da bih se smirio.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
ziv ti nama bio

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Uvek je to tako bilo, nadmene šalteruše koje su popile svu pamet sveta. Zato ja više od deset godina registraciju i bilo šta oko vozila odem u agenciju, nekad se usluga plati nekad je uračunata pa se kao ne plati ali bar ne gubiš vreme i živce po šalterima.
to da...
mada sada je i sa agencijama bila frka jer se trazio atest gasa na uvid...
a gde je pacat...?
a gde je pacat...?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
To su se i meni pravili pametni prošle godine jer na onom zelenom kartonu nisam prekucao novu registraciju, iskreno ni znao nisam da treba obzirom što je unutra pored registarcije ukucan broj motora, broj šasije i broj uređaja.
Samo sam mu otvorio tu knjižicu rekao "Ovo ti je broj motora, ovo broj šasije a ovo broj boce i isparivača. Auto ti je tamo, izvoli ključeve."
Naravno pošto ga je mrzelo da radi prošao sam tehnički
Samo sam mu otvorio tu knjižicu rekao "Ovo ti je broj motora, ovo broj šasije a ovo broj boce i isparivača. Auto ti je tamo, izvoli ključeve."
Naravno pošto ga je mrzelo da radi prošao sam tehnički
I ja uvek idem preko agencije za registraciju, kao uslugu ne naplacuju jer je njima u interesu da izdaju sto vise polisa pa se procentualno naplacuju sa osiguravajucim drustvom.
Mada sada nalepnice daju na tehnickom pregledu tako da i nemora da se ide i gubi vreme i zivce u sup.
Mada sada nalepnice daju na tehnickom pregledu tako da i nemora da se ide i gubi vreme i zivce u sup.
Plin je namontiran u ladu.
Nova boca.

Taj novi ventil koji se ubacuje na samoj boci i koji dobija napon kad i onaj kod motora.

Promenjena creva. Stara su bila ona oblozena onom pletenom mrezom, po cemu su ova bolja neznam.

Dodata je ova racva kao neka sigurnost ako dodje do pozara nedaj boze da pod pritiskom plin iscuri napolje i nedodje do explozije boce. Nesto kao sigurnosni ventil kod bojlera.

I nakraju najveca glupost. Skinuli su onaj odlican pokazivac nivoa plina i namestili ovaj mali pokazivac nivoa plina. I sve to samo zbog tog dodatnog ventila na boci. Sa ranijim meracem sam znao tacno jos koliko mogu preci sa plinom u boci a kako li ce se pokazati ovo sokocalo videcemo. Za pocetak vozicu na kilometrazu dok nevidim kako se ponasa ovaj merac.

Sve u svemu po meni sem boce sve ostalo je bez potrebe zamenjeno a plinadzije samo trljaju ruke.
Ostao je jos atest da se uradi ali kada ce oni doci u ovu zabit od grada Leskovca ko zna.
Nova boca.

Taj novi ventil koji se ubacuje na samoj boci i koji dobija napon kad i onaj kod motora.

Promenjena creva. Stara su bila ona oblozena onom pletenom mrezom, po cemu su ova bolja neznam.

Dodata je ova racva kao neka sigurnost ako dodje do pozara nedaj boze da pod pritiskom plin iscuri napolje i nedodje do explozije boce. Nesto kao sigurnosni ventil kod bojlera.

I nakraju najveca glupost. Skinuli su onaj odlican pokazivac nivoa plina i namestili ovaj mali pokazivac nivoa plina. I sve to samo zbog tog dodatnog ventila na boci. Sa ranijim meracem sam znao tacno jos koliko mogu preci sa plinom u boci a kako li ce se pokazati ovo sokocalo videcemo. Za pocetak vozicu na kilometrazu dok nevidim kako se ponasa ovaj merac.

Sve u svemu po meni sem boce sve ostalo je bez potrebe zamenjeno a plinadzije samo trljaju ruke.
Ostao je jos atest da se uradi ali kada ce oni doci u ovu zabit od grada Leskovca ko zna.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ovaj merac ima neke pinove pa si mogao da napravis da pokazuje nivo tamo kod vozaca.
Za ovaj elektro ventil sam negde cuo da nije obavezan.
Creva do karburatora vec imam ista ovakva. Pise na njima da su za LPG.
Ova racva u gepeku nije nikakav sigurnosni ventil vec najobicnija plasticna racva. Postavlja se na najnizoj tacki ovog rebrastog creva da bi plin koji ispusti sigurnosni ventil izasao ispod kola jer je tezi od vazduha. Ova rebrasta creva moraju biti iznutra glatka (a ova tvoja jesu).
Drzac za bocu ne znam koliko kosta u servisima ali pravi se za 10 minuta i ovaj L profil ne moze da kosta vise od 300-400 din.
Za ovaj elektro ventil sam negde cuo da nije obavezan.
Creva do karburatora vec imam ista ovakva. Pise na njima da su za LPG.
Ova racva u gepeku nije nikakav sigurnosni ventil vec najobicnija plasticna racva. Postavlja se na najnizoj tacki ovog rebrastog creva da bi plin koji ispusti sigurnosni ventil izasao ispod kola jer je tezi od vazduha. Ova rebrasta creva moraju biti iznutra glatka (a ova tvoja jesu).
Drzac za bocu ne znam koliko kosta u servisima ali pravi se za 10 minuta i ovaj L profil ne moze da kosta vise od 300-400 din.
I ja sam varioc ali ovaj sto su oni napravili kao nogama da su ga pravili. Kad sve zavrsim i ako imam vremena skinucu bocu i napraviti novo postolje kako ja umem. Vinklu nisu cak ni u ger sekli.
Mearac ima te kontakte i moze se nesto napraviti za pokazivanje nivoa napred. Probacu na volt metru da vidim kako ce se pokazati.
Ovo za sigurnosni ventil sam video ovde.http://www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=176
Mearac ima te kontakte i moze se nesto napraviti za pokazivanje nivoa napred. Probacu na volt metru da vidim kako ce se pokazati.
Ovo za sigurnosni ventil sam video ovde.http://www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=176
Da bi povezao ovaj merač trebaće ti drugi prebacivač (prekidač) u kabini sa lampicama. Kada ga budeš uzimao gleda se neki otpor koji piše sa zadnje strane prekidača, ali ne znam gde piše na multiventilu. Ja to imam na obe lade i na samari je prilično precizan a na 111 nije baš neka siguracija.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Možda može preko nekog potenciometra da se uskladi otpor da pokazuje tačno
Steluje se on tu na boci. Odvrte se ovi mali srafcici i kada se on zakrene u krug kazaljka se pomera jer ona reaguje na magnet koji je sa druge strane u tom dole mehanizmu. Najbolje je sipati 15 litara plina i podesiti ga na pola.
Ako on povecava ili smanjuje otpor onda ga je moguce povezati na bilo koji merac temperature ili volt metar ili neki slicni pokazivac koji radi na 12 v. naravno uz malo maste i nekih prepravki.
Znam da ima taj neki pokazivac na prekidacu i led diode ali taj majstor koji je ugradjivao kaze da je takav prekidac sa pokazivacem pravljen za vozila koja imaju sekvent i komp.
Ako on povecava ili smanjuje otpor onda ga je moguce povezati na bilo koji merac temperature ili volt metar ili neki slicni pokazivac koji radi na 12 v. naravno uz malo maste i nekih prepravki.
Znam da ima taj neki pokazivac na prekidacu i led diode ali taj majstor koji je ugradjivao kaze da je takav prekidac sa pokazivacem pravljen za vozila koja imaju sekvent i komp.
moze i na obicne ali kosta. (oko 25 evrica) posto ste blizu od pirot ,majstor je odma izracunao ne ce da moze... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "