Lada 110 1.5 gli 16V - 2005. god. Benzin + Gas (Sekvent)
Moderators: dejca, Shone89, stalker92
Re: Lada 110 1.5 gli 16V - 2005. god. Benzin + Gas (Sekvent
Ih nemaš sreće, pa ili je čuvaj i koristi i nadalje ili ako bas želiš da je prodaš moraš spustiti cenu. I treća varijanta drži tu cenu pa sta bude.
Nema to veze sa srecom vec sa imenom auta i i zavisi od mentaliteta ljudi. U nasem mentalitetu auto ne prodaje kvalitet vec ime... Ne prodaje se godiste, ulozen novac u odrzavanje,... vec ime
Savako u Srbiji ce radije kupiti 5 godina stariju Astru nego Ladu. Zato sam i pisao na forumu jer mi Ladomani znamo sta je Lada i mozemo da je preporucimo... Iskreno, ocekivao sam da ce neko sa foruma preporutiti nekome... Ali shvatam, nema se!
Inace, zvao sam jednog iz Subotice koji je isto dao oglas, 1800 eur trazi za godinu dana mladju ladu i duplo manje presla. Niko mu se nije javio osim preprodavaca koji nude 500eur... Tuga
I mene su zvali samo preprodavci - maks ponudjeno bez gledanja je 1000eur - za te pare ne dam.
Nisam auto jos vozio na pijacu u Bubanj potok - treba mi dok ne dobijem 500l, tamo cu videti koliko da spustim cenu... A i tada ne zurim.
Ako treba dacu nekom poznaniku na npr. 12 rata...
Savako u Srbiji ce radije kupiti 5 godina stariju Astru nego Ladu. Zato sam i pisao na forumu jer mi Ladomani znamo sta je Lada i mozemo da je preporucimo... Iskreno, ocekivao sam da ce neko sa foruma preporutiti nekome... Ali shvatam, nema se!
Inace, zvao sam jednog iz Subotice koji je isto dao oglas, 1800 eur trazi za godinu dana mladju ladu i duplo manje presla. Niko mu se nije javio osim preprodavaca koji nude 500eur... Tuga
I mene su zvali samo preprodavci - maks ponudjeno bez gledanja je 1000eur - za te pare ne dam.
Nisam auto jos vozio na pijacu u Bubanj potok - treba mi dok ne dobijem 500l, tamo cu videti koliko da spustim cenu... A i tada ne zurim.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
da komsiji crkne krava
↲Dobro si rakao da ime prodaje auto, narod misli ako kupi golfa da je iznad svih, ja sam rekao kome se ne svidj moj auto nek ide peske meni je dobar, ako se niko ne javi za ladu ja sam spreman da je primim kao poklon 
Ma upravu si, i ja sam hteo da menjam sadasnju rivu ali kako 2107 sa godistem 02, 03 i 04 i kilometrazmom do 70000 km. ima slabo u ponudi ajde reko da vidim kakvo je stanje sa golfom 2 kad tamo ono sto vredi iako staro 25 god. i kilometrazom od 250000 kosta 1500 eu. Nasao sam jednog dobrog 86 godiste i sa 95000 km. trazio 1400 i ni evro da spusti a i registracija mu istekla.
Onda sam razmislio i odlucio da sredim svoju ladu, jeste da ce da me kosta sa registracijom oko 400 eu. ali znam sta imam i zanma da mi savrseno odgovara za sve poslove koje bez nje nemogu da radim.
Meni se serija 1xx lada svidja ali se plaasim tog odrzavanja i zato sam za ovu klasiku sa platinama gde skoro nema nista da se pokvari.
Onda sam razmislio i odlucio da sredim svoju ladu, jeste da ce da me kosta sa registracijom oko 400 eu. ali znam sta imam i zanma da mi savrseno odgovara za sve poslove koje bez nje nemogu da radim.
Meni se serija 1xx lada svidja ali se plaasim tog odrzavanja i zato sam za ovu klasiku sa platinama gde skoro nema nista da se pokvari.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Mene drugovi ....bavaju sto vozim samaru a kad dodje zima e mozemo li sa tobom imash dobro grejanje ili odignut ti je auto ja tuda ne mogu da sidjem manje trosi jeftinije nam je ......
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
-
Boki78
Stvar nije bas samo toliko prosta. Lada ima ime koje nije na ceni, ne zato samo zato sto iz perspektive naseg prosecnog komsije nije zvucno, iako u mnogo tog razloga ima, vec i zbog niza drugih realnijih razloga.Bimba wrote:Nema to veze sa srecom vec sa imenom auta i i zavisi od mentaliteta ljudi. U nasem mentalitetu auto ne prodaje kvalitet vec ime... Ne prodaje se godiste, ulozen novac u odrzavanje,... vec ime
Lada je u nasoj zemlji sahranjen brand i to sto zbog mentaliteta kupaca sto zbog prodavaca. Ljudi su pre kupovali ladu jer je imala povoljan odnost cene, trajnosti i izdrzljivosti, no ladu nikada nisu kupovali imucni ljudi. Oni koji je jesu kupovali su uglavnom bili ljudi prosecno placenih zanimanja koji su tokom devedesetih izvukli kracu sibicu, pa kako su to njihovi zivoti trpeli tako su i kola. Pored ovoga servisna i prodajna mreza Lade u Srbiji je veoma slaba. Na posletku se stvorila fama o nepouzdanim ladama iz bar dva razloga.
Prvi je gomila veoma lose odrzavanih primeraka, a drugi je posledica odnosa prodavac /kupac delova. Koji god prodavac je zeleo da drzi iole kvalitetniji i skuplji deo je isti prodavao u proseku po godinu dve. Onda su sabrali dva i dva i poceli da drze djubre od delova koji su jedno vreme odlicno isli. To je dalje uslovilo da je kvalitetan i pouzdan deo jako tesko naci i nalazi se po prinicipu visestrukih kupovina. To i ne bi bio toliki problem kada se prilikom zamene ne bi placali mehanicari.
Kako to izgleda u praksi?
Ja sam menjao slavinu grejaca (tj. Elektronicar je
Pre toga je zamenjen korektor kocenja, potrajao je oko 10 dana i crko. Potom je kupljen original sa sve vazovim zigom, radio je lepo, ali nakon par meseci je poceo da curi. Potom je i on zamenjen identicnim koji nece da otvara put ulju u cilindar zadnjeg levog tocka, da bi i taj pokusao da zamenim ali neuspesno jer novi ne zeli da prihvati holender jedne od dolaznih cevi u odgovarajuci otvor iako istovremeno taj isti holender prihavata na sva ostala moguce otvore.
Onda ide prica sa mojim voljenim kvacilom. Pretproslog avgusta je zamenjen set kvacila i stavljen valeo, daklem vodilo se racuna da ne bude ni ms, ni ruen ni bilo kakav u to doba poznati skart. Posle nekoliko hiljada km druk lager se raspao. Tom prilikom je remontovan menjac, izmenjani svi semerinzi, dihtunzi, i komplet svih lezaheva oba valjkasta, oba kuglicna, i svi iglicasti sa snopa. Rezultat akcije. Prilikom probe menjaca novi ruski originalni druk lager je dobio zarez, ogulila ga prirubnica nosaca. Drugi isti takav ruski originalni se poceo da cuje nakon 70km voznje. Taj izdrzljiviji je zamenjen Champion-om i taj je izdrzao reda 4000km, da bi od poluge kvacila dobio zareze na nosacu lagera. Taj je zamenen Bredinim, kupljenim od uvoznika direktno u orginalnom pakovanju sa sve zigom i datumom proizvodnje. Evo presao je 60km i poceo da zuji
E da da ne zaboravim auto ima 44000km na cajgeru
I ja sam imam slican problem. Moje vozilo je staro 22 godine i jako malo vozeno. U odnosu na prosecnu samaru na nasim prostorima ona je zmaj zmajeva jer je limarija u odlicnom stanju, a mehanika nije raubovana. Prosle godine je u nju upumpano preko 1000 eu novcanica, ove jos izvesna suma i nakon sve zafrkanicje sa kvacilom, petim cilindrom etc sam na ivici zivaca. Nju je nemoguce prodati ne sa zaradom nego sa povracajem ulozenih sredstava. Zapravo tesko bi danas otisla iznad 500e. Da li to mene zadovoljava. Ne naravno. Da li tu mogu nesto. Ne nista. I sad sta je ciniti.Bimba wrote:
Nisam auto jos vozio na pijacu u Bubanj potok - treba mi dok ne dobijem 500l, tamo cu videti koliko da spustim cenu... A i tada ne zurim.![]()
Mastati o nekoj vrednosti vozila ne valja. Prava vrednost vozila je ona za koju se proda, tj ona za koji prodavac pristane da je da, a kupac da uzme. Sve ostalo nije realno. Kako sam svestan mogucnosti a kako mi to ne radi posao onda se postavlja sledece pitanje? Sta ciniti. Da je dam za 500e necu, pa cak ni za vise jer sa tim parama nemam sta pametno da radim. Da dodam jos 3000e i uzmem iole krsteno vozilo nemam. Prema tome, ako ne prezivi registraciju ona pred istek ide u Jagodinu da ceka neka sretnija i zaludnija vremena
Trebao si prvo da ihSamar-Guja wrote:Mene drugovi ....bavaju sto vozim samaru a kad dodje zima e mozemo li sa tobom imash dobro grejanje ili odignut ti je auto ja tuda ne mogu da sidjem manje trosi jeftinije nam je ......
Kod mene ko god zimi sedne u auto svi komentarisu kako tako greje, samo im kratko kazem to je samara
Samara 4ever
- aleko-2141
Da greju greju, to je sauna i ako ima supljina na autu 
Ne znam kako je u drugim ladama ( rusima ) kod mene ima grejanje i za zadnje putnike ( noge )
Kod mene se zna cim padne sneg prvi sam na ulici izvlacim ova fensi auta
Ne znam kako je u drugim ladama ( rusima ) kod mene ima grejanje i za zadnje putnike ( noge )
Kod mene se zna cim padne sneg prvi sam na ulici izvlacim ova fensi auta
Lada na losem glasu, evo mog isustva.
2000-te godine krenem ja u potragu da kupujem druga kola, dotad vozio 101 pa reko opet ce biti 101. Tad se kupovalo po pijacama i idem ja tako i gledam ja stojadine stare desetak godina sa kilometrazom ispod 70000 i sve cene visoke i nehvata mi ih oko. Potpragovi krenuli da zute itd. Ajde da pogledam i lade kad one isto godise i kilometrazom jeftinije a bolje od stojadina. Pa cekaj bre ja li sam budala da slusam razne price i kupim si lepo ladu koju i dan danas vozim i prezadovoljan sam.
2000-te godine krenem ja u potragu da kupujem druga kola, dotad vozio 101 pa reko opet ce biti 101. Tad se kupovalo po pijacama i idem ja tako i gledam ja stojadine stare desetak godina sa kilometrazom ispod 70000 i sve cene visoke i nehvata mi ih oko. Potpragovi krenuli da zute itd. Ajde da pogledam i lade kad one isto godise i kilometrazom jeftinije a bolje od stojadina. Pa cekaj bre ja li sam budala da slusam razne price i kupim si lepo ladu koju i dan danas vozim i prezadovoljan sam.
- aleko-2141
Svako auto ima nesto svoje, tako da i ta nasa zastava koliko god bila losa vozilo se i putovalo se sa njom, tako moj otac 91-god ucini jedno dobro delo, proda juga i kupi aleka 
sa kojim se islo na more i putovalo po bosni bez problema i da kazem da nema nista bez velikog auta ko sta pricao imao sam i pezao 205 koji je stajao kod kuce dok je aleko bio na moru
sa kojim se islo na more i putovalo po bosni bez problema i da kazem da nema nista bez velikog auta ko sta pricao imao sam i pezao 205 koji je stajao kod kuce dok je aleko bio na moru
Evo ga covek je smanjio na 1500 http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 10_16_16v/Bimba wrote: Inace, zvao sam jednog iz Subotice koji je isto dao oglas, 1800 eur trazi za godinu dana mladju ladu i duplo manje presla. Niko mu se nije javio osim preprodavaca koji nude 500eur... Tuga
Cena nije fiksna, bogami da je ovaj oglas bio pre deset dana zadao bi mi veliko iskusenje.
Ja sam se bio cenkao za jednu iz zrenjanina 2000 god. sa slicnom kolometrazom i cenom od 1300 ali ova je bas povoljna. Isto je i ta bila samo na benzin.
Dejco brate, pa ti se cenkaj i sa mnom...
I ja cu, zasigurno, da promenim cenu, nisam toliko bogat (a ni lud) da u avliji imam 2 auta a samo ja vozac
Pisao sam vec u prethodnim postovima, ni ne znam sa kojom cenom da idem, 500eur je samo gas, u auto sam stavljao, uglavnom, delove kupljene u Moskvi - hvala Bogu nisam se bas mnogo delova namenjao - inace delovi u Moskvi kostaju jedno 20% nize nego kod nas ali su kvalitetni - nemam iskustva sa ponavljanjem kvarova (koliko god oni bili mali)...
Sto se tice kilometraze, to ne bi trebalo da te sekira: ne trosi ni kap ulja od servisa do servisa, motor nigde "ne vlazi", kazem auto je ko casa - sto bi rekli "za pred kuma"...
Mislim da je vazno dodati i to da sve decije bolest na modelima 110 iz devedesetih i pocetka dve hiljaditih na poslednjim serijama su zasigurno bili otklonjeni. Prica o losim podizacima stakala, Bosch elektronici... meni je totalno strana. I meni, i prijatelju koji je kupio 112 kada i ja...
Ipak je moj Ladilak 2005. godiste...
I ja cu, zasigurno, da promenim cenu, nisam toliko bogat (a ni lud) da u avliji imam 2 auta a samo ja vozac
Pisao sam vec u prethodnim postovima, ni ne znam sa kojom cenom da idem, 500eur je samo gas, u auto sam stavljao, uglavnom, delove kupljene u Moskvi - hvala Bogu nisam se bas mnogo delova namenjao - inace delovi u Moskvi kostaju jedno 20% nize nego kod nas ali su kvalitetni - nemam iskustva sa ponavljanjem kvarova (koliko god oni bili mali)...
Sto se tice kilometraze, to ne bi trebalo da te sekira: ne trosi ni kap ulja od servisa do servisa, motor nigde "ne vlazi", kazem auto je ko casa - sto bi rekli "za pred kuma"...
Mislim da je vazno dodati i to da sve decije bolest na modelima 110 iz devedesetih i pocetka dve hiljaditih na poslednjim serijama su zasigurno bili otklonjeni. Prica o losim podizacima stakala, Bosch elektronici... meni je totalno strana. I meni, i prijatelju koji je kupio 112 kada i ja...
Ah prijatelju kasno je sad za sve jer sam odlucio da prisredim moju rivu. I vec sam pola toga ulozio i uradio a sada da je prodam nemogu te pare da izvucem. Ostacu tu gde sam i vozicu i dalje moju rivu. Pisao sam negde sta i koliko ce me kostati oko 400 eu. tako reci kupujem je od samoga sebe.
Realnost je surova, eto moja lada je imala vecu vrednost pre nego sam je poceo sredjivati, vredela je 200 eu. kad je sredim i registrujem ko ce mi dati 600 eu. niko.
Da tvoja ima plin i realno je opravdano sto je skuplja od ove iz Subotice.
Realnost je surova, eto moja lada je imala vecu vrednost pre nego sam je poceo sredjivati, vredela je 200 eu. kad je sredim i registrujem ko ce mi dati 600 eu. niko.
Da tvoja ima plin i realno je opravdano sto je skuplja od ove iz Subotice.