lada 110 instrument tabla
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
ivan_lakcevic
Re: lada 110 instrument tabla
isti slucaj!!! kad sam je izvukao napolje do volana,i dao kontakt sve proradilo ok,i kad je vratim nazad opet zuji i ne radi... ja opet izvadi malo previj one kablove od konektroa i radi,ja je tako vratih radi,radi...provoazh auto,ugasih,da upalim ne radi... znaci do konektora je,i to onog LIJEVOG u tom dijelu se i cuje zujanje.... e sta raditi sad? smijem li izvuci tablu i isprskati wd sprejom konektore,da ne izbije spoj neki...po njima i izvuci ga i vratiti?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Najbolje je pošpricati kontakt sprejom. WD om možeš malo pošpricati konektore da popuste ako su zapekli, onda ih odvojiš i papirom obrišeš taj WD (koliko ide), pa pošpricaš kontakt sprejom, malo sačekaš i onda i njega pobrišeš papirom i vratiš konektore. Kada špricaš u tablu drži konektore okrenute prema zemlji, tako da višak spreja ne ide u tablu, nego odmah ispada van (ja obično držim neki papir ispod da mi ne pokapa po odjeći ili sjedalima i sl.).Ne boj se, to što se sprej zove "kontakt" ne znači da ćeš napraviti kratki spoj. Samo to radi na ugašenoj tabli/autu i obriši dvoljno dobro da ne ostane sprej u tečnom stanju u konektoru. Uvijek će ti ostati malo vlažno od spreja, jer ne možeš baš sve obrisati, ali to nije nikakav problem.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
ivan_lakcevic
dako uspijem iscupati konektor,samo da ne pukne ili se slomi....i da ispricam unutra dako proradi...mada mislim da kablovi koji idu u konektor prave problem...da oni nisu ok,tj da se nedje na njima pravi spoj...u konektoru...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
levi konektor,je l' to od temperature ili obrtometra?polako pukusaj uhvatiti ceo dzek sa dva prsta pa vuci,prsni malo wd-a,probaj opet mora da izadje,nije zalepljen.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
ivan_lakcevic
ima samo 2konektora,slikacu pa cete vidjeti,a ovaj je na dio dje je obrtomjer...aj to cu probati danas ili sjutra u toku dana,pa se javljam. do tad ako imate kakv savjet sta i kako jos,pisite. hvala momci svakako! pomogli ste,jer se sam nebi usudio skidat je...dosta zeznuto.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ma sta je zeznuto,ne skidas kokpit Boeing-a 747 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Neispravna tabla moze da izazove i problem da ti alternator ne puni, posto on dobija pobudu od lampice. Ja sam jednom na jugu koji ima digitalnu tablu skinuo konektore jer sam nesto cackao tuda. Upalio sam motor i dok je radio spojio sam konektore i u tom trenutku je kais zaskripeo, a to se nikad pre nije desilo. Znaci da je poceo da puni bas tada.
Evo na sta sam mislio kad sam rekao da mozda imaju neki sistem koji ih drzi. To su zuti i plavi o mom slucaju.

Evo na sta sam mislio kad sam rekao da mozda imaju neki sistem koji ih drzi. To su zuti i plavi o mom slucaju.

- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Suvo trenje ih drži, ako ne može prstima slobodno uzmi šicasta klešta i pljosnati šrafciger i na polugu sa svake strane po malo ih obrađuj. Kad ih izvadiš naprskaš kontakt spreja, sačekaš da nagrize pa onda uštekaš ištekaš dva tri puta čisto da se dobro skine.
Da li neko ima sliku ili šemu ili raspored sijalica tj. koja sijalica šta osvetljava na instrument tabli na 110ki
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Na samari je bas ovako kako je dare opisao shto se tice punjenja a struju za tablu daje osigurac migavaca , ako je on los onda ne radi punjenje ne znam kako je na 11x verovatno isto !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Hvala Vladista,kod mene nije takav raspored a i ovi džekovi crveni i beli ne stoje tako
- bruyoni
To je stari tip, uopšte nema displej. Ovo je novi tip, pište šta je šta ali na ruskom, razume se pomalo 

E to je ta,hvala Bruyoni
:)Primetio sam da je gnezdo između brojeva 12 i 13 prazno,razmišljam da tu stavim jednu sijalicu,možda će se bolje osvetleti tabla
- bruyoni
To je osvetljenje za drugi displej, neki modeli ga imaju. Ako ga nemaš onda štampana ploča nema otvor za sijalicu pa bi svo svetlo bilo iza nje.