Ладе у огласима

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Ладе у огласима

Post by dejca »

Nije losa riva i ako je ta kilometraza neko moze dobro da prodje. Samo cinimi se da je covek negde zafarbljivao belom bojom. Napred vozacevo i suvozacevo krilo, suvozaceva srana ponegde isto. Ali je bez plina nazalost i godiste 88 :sad: ali ako bi je dao za 400 eu. i kilometraza stvarno istinita kupovina je odlicna.
Tako nesto da nadjem ja ovde negde blize za mog suraka i njegovog sina i da imaju jednom dobra kola za njihove potrebe a ne sa nekim zastavama se samo muce.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... lada_riva/

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Od ove lade bi i moglo da bude nešto. Ja sam prilično siguran da je kilometraža istinita.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

dejca wrote:Tako nesto da nadjem ja ovde negde blize za mog suraka i njegovog sina i da imaju jednom dobra kola za njihove potrebe a ne sa nekim zastavama se samo muce.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... lada_riva/
Oce to, oce... :lol: :mrgreen: :evil:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: Yugo

Post by Dare »

Ispade Yugo 513 najbolji :) . Moguce.
Moj IN je brzi, bolje koci, bolje lezi od Lade. Po performansama je (subjektivno) bolji. Ali ne i po kvalitetu i izdrzljivosti.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

probaj da ga teras po oranju pa ces videti razliku.... :D ili da tegli prikolicu od 1.5 tona...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Ma mislim da je ok one 128 ice i kecici sto su isli za strano trziste sa brzinomerom u miljama su dobre izrade moj techo je vozio do skoro osmicu limarijski nije tenula a motor tek da ne govorim jos je taksirao sa njom jedina mana su gibanj i onaj gumeni nastavak za menjac sa rucice sve ostalo je vrh i dan danas je u garazi , techo kupio z10 ali se od 8mice ne razdvaja . :D
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

jeronimo

Post by jeronimo »

ja sam imao pandurski krajem proslog veka i solidno sam se navozao sa njim(90 000) jedino sto je trosio 700 grama ulja na 1000 km...znaci low cost uzvraca udarac imperiji.. :D

dejca

Post by dejca »

Imao sam zastavu gtl 55 i sa njom presao oko 150000 kada sam se odlucio da je prodam 2000 god. bila je stara 15 god. Stojadin je bio spreman za generalno varenje a vec je bila radjena generalna na 105000 km. Nju kada sam vozio po neasvaltiranom putu nekada sam imao utisak da mi je neka od prednjih guma izbusena. Taj stojadin je pravljen u vreme kada je zastava jos i pravila dobra kola.
Sadasnja lada ima 23 god. limarija se jos drzi dosta dobro, presla je 156000 km. i idalje ide odlicno. A o dozivljaju voznje je i suvise pricati.
Drug moj ima jugo 2006 sa 60000 km. i sitne rdjice su se svuda pocele pojavljivati. Prodaje ga za 1500 eu. a jos nema nikakvih ponuda sem jedne od 900 eu.
To je neko moje iskustvo iz kog sam dosao da je lada riva bolji od 101 ili juga. Dobro ja jugo nebih nikad ni uzimao u razmatranje jer neispunjava moje zahteve za vecim prostorom, prevoz cveca, sanki itd.

dejca

Post by dejca »

Evo 110-ke 2002 godiste na karburator.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... da_110_15/

Boki78

Post by Boki78 »

To je domacin preradjivao. Granicnik sajle gasa i njegovo vezivanje za sraf poklopca dekla ventila su nezaborvni :mrgreen:

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Vidis da pise 1.5 Li nazad, znaci da je bila injection, karburatorka ima samo 1.5 oznaku.
A i ostao mu je modul paljenja, sad mu paljenje ide preko kompjutera od ubrizgavanja, a za napajanje karb.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Vecina nas je imala priliku da se vozi ili licno da vozi neko zastavino vozilo.
Licno posle dva ficolina i dva stojadina presao sam na Lade, mada sam ih imao i paralelno, zadnjeg stojadina prodao sam prosle godine.
Sto se tice Yugo 45 ili 55, zamerka im je ista kao i kod svih vozila manjih gabarita, a to je bezbednost. Najvise invalida ostalo je u najprodavanijem vozilu na svetu - Mini Morisu. Znaci kod Yuga je nesto manji razmak od prednjih tockova do nogu vozaca koje mogu ostati prikljestene u izvesnim situacijama sudara i pucanja vesanja. Slicno i u Puntu, video sam kako izgleda slupani Punto u kojem su na zivo pod lokalnom anestezijom nekoj zeni sekli noge jer je nisu mogli izvuci koliko je prednji levi tocak nabio prostor vozacevih nogu. Kod stojadina je to mnogo komotnije i vise prostora za noge i koji cm dalje od prednjeg levog tocka.
Sve ovo stvara vise manje subjektivni strah od malih vozila.
Licno sam bio na suvozacevom sedistu kad je sred leta iza sumice u krivini od rose ostao mokar asfalt, a vozac neoprezno prevelikom brzinom uleteo u tu krivinu - doslo je do okretanja vozila mada su svi tockovi sve vreme dodirivali asfalt, da bi na kraju Yugo zavrsio bocnim udarom u grmlje kraj puta bez vecih ostecenja. To se Stojadinu ne bi dogodilo, barem tako smatram, tih par cm u dimenzijama stojadina naspram Yuga mnogo znaci, tako da licno najvise volim vozila srednjih gabarita.
Stojadin je bio kod mene docekao 22 rodjendan, a kupac je bio presrecan i kako izgleda i po pitanju performansi, motor nije duvao na iber, iber spojen na kuciste filtera vazduha i filter cist ! Kad sam ga kupovao 2000 godine sa 10 godina starosti, odmah sam odradio generalnu motora sa KS klipovima, karikama, novim ventilima, ... ma full generalna. Presao sa njim do 2012 oko 98k km i bio prezadovoljan.
Zasto sam promenio na Ladu ? Pa recimo da me je uhvatila hronicna bol u laktu leve ruke od visegodisnje promaje sa levog ventilacionog otvora na Stojadinu. to je bio razlog broj jedan da promenim marku vozila, jer vise nisam hteo trpeti hronicne bolove u levom laktu. Nije pomoglo ni silikonsko zapusavanje spoljnog levog otvora za ulazak ventilacije.
Razlog zasto bas Ladu ? Pa posle stojadina opet mi je trebalo univerzalno vozilo i za porodicu i godisnje odmore i za nastavak gradnje kuce - da dovlacim gradjevinski materijal kao sto sam to radio i sa Stojadinom. JEdini logicni izbor bio je LAda. Jeste da sam razmatrao i Moskvica mada je Moskvic veci potrosac.
Onda je prevagnuo odnos raspolozivih finansija i estetika enterijera, koja je ipak po meni na mnogo vecem nivou od Stojadinovog enterijera.
Da sam imao vise finansija verovatno bih se opredelio za 111, ovako Samara je moj izbor i evo tri samare istovremeno registrovane na moje ime. Mislim da me jos dugo nista nece razdvojiti od Samara, mada u planu je postepen prelazak na 11x seriju narednih godina.
Znaci bez uvrede za ljubitelje Zastavinih vozila, ali zaista vise uzivam u Samarama, mada sam najlepse godine svog zivota proveo u Ficama i Stojadinima ( => kao moja licna vozila, u momentu kad sam polagao vozacki dok jos nisam imao svoj auto, moj otac imao je novu Samaru pa sam posle polozenog vozackog malo vozio i tu Samaru - mozda odatle i ljubav prema ladama, mada je pre nje tata imao stojadina, a moj licni prvi auto - Fica :) )

dejca

Post by dejca »

elektronicar, bogata istorija. Ah i moj bivsi stojadin je samnom doziveo bas lepih uspomena.
No da se vratimo na predhodni oglas.
Miljan wrote:Vidis da pise 1.5 Li nazad, znaci da je bila injection, karburatorka ima samo 1.5 oznaku.
A i ostao mu je modul paljenja, sad mu paljenje ide preko kompjutera od ubrizgavanja, a za napajanje karb.
A zasto je on to radio? Da bi ustedeo na ugradnji plinskog uredjaja ili neceg drugog.

jeronimo

Post by jeronimo »

zato sto nije umeo ili hteo da servisira nista na tom motoru...ima takvih dosta

dejca

Post by dejca »

Vidi ga pa ovaj, jos je nije prodao. Ja sam jos zimus probao da stupim u kontakt sa vlasnikom ali bezuspesno. Slao sam mu meil, sms, zvao na mobilni koji je bio stalno nedostupan i zvao na fiksni na koji se niko nije javljao. A cena je i dalje ista a registracija je vec i istekla, ko zna i sa plinom kakva je situacija.
Ove slike su jos specetka decembra, prosle zime je samo tad i pao sneg.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... lada_riva/

Post Reply