Problem sa protokomerom???

Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Problem sa protokomerom???

Post by bruyoni »

Onda stvarno može biti protokomer, taj visok ler je jedan od simptoma protokomera koji ne radi, kasnije se spusti i stabilizuje kad se motor ugreje.
Kad ti je tako visok ler kad upališ auto probaj da ištekaš protokomer dok motor radi, ako se ništa ne promeni veliak je verovatnoća da je do njega.

mikonos
Automobil: 118 Kalina 1.6

Post by mikonos »

Nisam vozio u servis jer se i samopopravio. Samo je dva dana zaredom ujutru imao problem sa ler gasom. Kao što sam napisao, u ostatku dana bi radio normalno bez obzira što je stojao po 6, 7 sati ali je ostajala lampica "check engine". Još dan - dva mi je posle toga samo svetlela lampica da bi se onda i ona sama ugasila. Zadnjih nekoliko dana je ponovo sve ok.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

To je Lada sama se kvari sama se i popravlja :D
Salu na stranu, i ja imam slican problem i mislim da je do protokomera
Samara 4ever

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ne mora da znaci, ovi novi ecu-ovi su samoobucavajuci. ako mu nisu obrisali gresku iz obe memorije(i trenutne i servisne) ona je povremeno radila kao i da je ista prisutna, sve dok ne zapamti u vecoj meri nove parametre (oko 500 km)... prati kako se ponasa, mada mislim da ti mnogo ne vozis auto pa ti se zato i javilo sve ovo...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

mikonos
Automobil: 118 Kalina 1.6

Post by mikonos »

Mislim da je ili stavljen neki loš step motor ili je crkao. Posle par dana opet ispravnog rada nekoliko zadnjih dana dešava se sledeće.

Ujutru kada je hladan auto, upalim i posle 5,6 sekundi se upali Check engine. Kada se ugreje ler gas je 1300 - 1500 obrtaja. Čim ga ugasim i ponovo upalim (ali kada je bar malo ugrejan) sve radi normalno, a posle par paljenja-gašenja ugasi i lampicu.

Problem je kada ga ugasim i ponovo upalim, a još je hladan, što tada ne drži ler nego se gasi pa se mora dodavati gas prilikom paljenja da se ne bi ugasio. Onda opet, čim se malo ugreje sve radi normalno (800-850 rpm). Isto i tokom dana (ako nije stojao više sati) sve je ok.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Dok se ne očita greška ništa.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

bas tako, ocitace je iz memorije i bez toga sto sija ili ne trenutno...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply