Korpa i lamela 112

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Pera

Re: Korpa i lamela 112

Post by Pera »

Ne bih da te odvracam,ali na mnogo mesta sam cuo da se Ruen iskvario samo tako,a na staroj Samari sam se i licno uverio.Posle nepunih 10 000 km korpa je pukla,izem im kvalitet...
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

e j.bi ga kod nas u Makedoniji ili ruen kocani ili MA-PA Turska
ili fenox drugo nema treba porucivati iz Grcke.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Koji set valeo kvačila pasuje u 110 i 112 ?
Pasuje li Set kvačila 826352 VALEO 242055 ?
http://www.palvet.webs.com/

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

Ukratko ovako:
Pre 6 meseci sam menjao korpu i lamelu. Uradili mi neki majstori po preporuci od prijatelja kod mene u NS (da neidem daleko) i sve kao u redu. Medjutim pre par dana zena mi ostane na sred semafora u gradu...auto jedva ide,vuce se,nema snage itd. Odem nekako kod mog majstora (koji je van grada i skoro 100 km daleko) da zamenim ponovo isto i ljudi mi lepo pokazu sta je u pitanju. Oni fuseri stavili neke delove (najgoreg kvaliteta,mislim da pise BRC na njima ili tako nesto) a naplatili kao da je od Ferarija. Medjutim sada je sve sredjeno kako treba i po propisu sa originalnim ruskim delovima tako da auto ide kao nov. E zato u obzir dolazi sa ORIGINAL deo i nema glava da boli.
Hvala na paznji.
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Imam problem vezan uz kvačilo pa da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje.
Prije neki dan sam skužio, dok sam vozio u koloni, da mi prilikom otpuštanja kvačila nešto malo lupi.
To se javlja (odnosno primjećuje) samo kada auto onako lagano klizi u koloni (brzina oko 10-20km/h) sa pritisnutim kvačilom, i onda kada ga otpuštam, u trenu kada kvačilo treba uhvatiti, malo lupi, kao da ga u tom trenu malo naglije pustim. Pojava je užasno malo primjetna (npr kada kamion stoji pored mene i drnda, onda to niti ne osjetim od njegovih vibracija i buke), čini mi se kao da neki dio počinje rikavati, ali nije još niti blizu za promjenu, samo želim znati šta me čeka.
Meni je nekako prvi pao na pamet potisni ležaj, jer se javlja kod otpuštanja kvačila, ali nisam baš na ti sa konstrukcijom kvačila, pa samo pogađam. Inače, kada majstori kažu da su zamijenili set kvačila, da li to ubraja i potisni ležaj?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Svakako se menja ceo set kvacila,lamela,korpa i drug lager.A reci mi,da li ti proklizava,ili da li se javlja neki trzaj?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

rascho

Post by rascho »

Ne proklizava. Trzaj se javi ali je toliko mali da se jače osjete vibracije kamiona koji je stajao pored mene u koloni. Trzaj se može osjetiti (i čuti) samo u opisanim uvjetima. Npr. kod normalnog starta iz mjesta se ništa ne osjeti. Iako je moja teorija da se ista ta pojava desi, ali se ne osjeti zbog svih drugih vibracija i zvukova prilikom kretanja. Kao što sam rekao čini mi se da je neki dio na samom početku svoga rikavanja, tako da nema nekih konkretnih simptoma, ali bih volio znati šta će mi riknuti.
Inače provjerio sam u svojim zapisima, prije otprilike 35000km imam upisano da mi je stavljen valeo set kvačila, nemam zasebno upisan potisni ležaj (znači nije mi zasebno naplaćen), što će reći ako u vaelo setu kvačila dođe i ležaj onda mi je zamijenjen, a ako ne dođe onda nije (ne vjerujem da bi ga zamijenili, a ne naplatili).

djape1977

Post by djape1977 »

najverovatnije je pukla jedna od opruga u lameli. ne obracaj paznju, samo teraj. kad puknu 3 od 4 onda ces znati
j***** auto bez kardana

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Kada ti je upaljen auto,slusaj pazljivo kada stisnes kvacilo,i narocito kaad pustis kvacilo,ne sme da bude razlike u zvuku,tj.ne sme nista da se cuje.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

mozda je otisao i neki od nosaca motora, hoce to cesce kod onih sa sportskim ambicijama... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Boki78

Post by Boki78 »

bakivet wrote:Koji set valeo kvačila pasuje u 110 i 112 ?
Pasuje li Set kvačila 826352 VALEO 242055 ?
Moras biti precizniji, tj napisati koja 110 je konkretno u pitanju? Postoji razlika izmadju onih 1.5 8v i potonjih 1.5 16v i 1.6 16v ...
DEL_BOY wrote:Ukratko ovako:
Medjutim sada je sve sredjeno kako treba i po propisu sa originalnim ruskim delovima tako da auto ide kao nov. E zato u obzir dolazi sa ORIGINAL deo i nema glava da boli.
Hvala na paznji.
Ja bih na tvom mestu od orgininalnih ruskih delova bezao kao djavo od krsta kad god je moguce, a kod seta kvacila to jeste, s' tim da ga ne vredi pazariti u Srbiji zbog falsifikata. Kad god sam u auto ugradio originalni ruski deo posle sam bio na korak od nervnog sloma. Lada ima izrazen problem sa neverovatno losim delovima na nasem trzistu, i tu ti ni jedan majstor ne moze da pomogne, ono sto moze je da ti set kvacila koji je nabavio za ~25-30e ne naplati vise od 50e i to je sve ...

jeronimo

Post by jeronimo »

to moze a i ne mora biti tacno, zna se gde ima boljih a gde losih delova. naravno oni koji duze rade sa tim bolje i znaju...

rascho

Post by rascho »

jeronimo wrote:mozda je otisao i neki od nosaca motora, hoce to cesce kod onih sa sportskim ambicijama... ;)
Kako ti sastavi Ladu i sportske ambicije :?
Sumnjam da je do nosača jer je slična pojava bila i sa starim kvačilom, pa je sa promjenom nestala. Doduše što reče djape u njemu je bilo nekoliko puknutih opruga (ne znam točan broj), a jedna je čak ispala iz ležišta pa je kvačilo čas otpuštalo, čas nije.
Ali nevezano za to planiram promijeniti još i ova dva glavna nosača (koji imaju romboidan izgled) jer sam sve druge izmjenio. Samo mi nekako lijeno, sve mislim dobri su mogu još.

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:to moze a i ne mora biti tacno, zna se gde ima boljih a gde losih delova. naravno oni koji duze rade sa tim bolje i znaju...
Jbg uzemem VAZ-ov 5ti cilindar, ima VAZ zig, dodje u VAZ kutiji, kupljen u normalnoj prodavnici sa krajnje korektnim prodavcima (Auto Disk) i evo treci za redom leti sledece nedelje :) Sto se Bubnja tice, ne tvrdim, ali meni ona prodavci deluju kao banda prevaranata, a nije da me jednom nisu uradili kao poslednjeg majmuna ...

Nego jel imas ti neku preporuku za nabavku pouzdanijih delove, meni je manje vise sve sto znam presulsilo, tj. gde god da sam bio imamo sam dodira sa trash delovima. A imam iskustva sa onima iz Tvornicke, sa Ruskim, sa UKR-om, sa Auto Diskom, Impexom ...

jeronimo

Post by jeronimo »

probaj sa prvom ruskom iz ns i trazi kvaliteten deo, i zameni komplet ulje ako je starije od dve godine zrelo je za djubre(uz to ako sipas dot3 ) pozdravi se sa novim brzo. mora dot 4...

rascho, ako ne verujes jedino da svratis do bg pa da te provozam u tvojoj da vidis kako lada moze da se okrece pod rucnom u traci i brzo vozi slalom ... ;)
nesto jeste do iskustva, ali skoro 100-tinak konja nisu za bacanje...nekada je to bilo pojam. 90. tih suzuki gsi je imao 101 ks a kad se setim kakav je prestiz bilo ga voziti.sad je dobar samo za presu... :lol:

Post Reply