Korpa i lamela 112

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Korpa i lamela 112

Post by bruyoni »

Ma da prva ruska kako da ne. Meni je ženska probala da uvali Fenox peti kočioni kao original VAZ, ja odmotao onaj burek papr i jebeno Fenox izliveno na telu! Za kvačilo ćeš kod njih da dobiješ Načalo set po paprenoj ceni jer je original ruski. Nije da nije, jeste čak je i dobar, ali problem je što će te odradi dok ćeš za taj isti set u DDM-u dobiti za po 30-40 posto nižoj ceni a ako naručiš od Mako-a još i nižoj, kao manje više kompletan asortiman te čuvene "Prve" ruske prodavnice.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

nisam mislio na nacalo nego na VIS iliti vaz inerservis...imaju ga i kosta malo manje od sachs-a ali moras da ga zatrazis jer nece ti ga odmah ponuditi. problem kao i svugde prvo nude jeftiniju robu, onda skuplju .ako nema skuplje ubedjuju te da ono sto imaju je najbolje sto se moze nabaviti(to jeste trgovina na balkansko-istocni nacin :D ) zato smo ovde da probamo razjasnimo sta bi valjalo a sta ne, ako covek ne zna ili mu se zuri tu pomoci nema... ;) a tek ako nece da slusa ili misli da zna bolje, pa cemu onda pitanje? :?
p.s. moze i kod mako-a da vidi sta imaju, ali ja mislim da ima tu jos neki problem jer mu riknjavaju za redom zato sam i napisao za ulje....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:probaj sa prvom ruskom iz ns i trazi kvaliteten deo, i zameni komplet ulje ako je starije od dve godine zrelo je za djubre(uz to ako sipas dot3 ) pozdravi se sa novim brzo. mora dot 4...
U lajci je dot4 vise od godinu dana, a ne stigne da ostari vise od par meseci :mrgreen:

Inace ovo je koristan savet i dosta samardzija to ne zna. Kada se cilindri menjaju novim onda se sipa dot 4 ulje jer nove gumice slabo podnose dot3 ...
jeronimo wrote:nisam mislio na nacalo nego na VIS iliti vaz inerservis...imaju ga i kosta malo manje od sachs-a
Koliko bi to otprilike bilo?

jeronimo

Post by jeronimo »

zadnji put kada sam pitao bilo je oko 70 evra za nivu mislim da je za samaru manje...
p.s. na zamenu ulja sam mislio od "sisice" do"sisice" jer ako ja ostalo malo sarog dot3 reakcija je neminovna...
a peti kocioni se steluje specijalnim alatom tako da ipak moras do servisa koji zna sta radi...
http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... izmov.html

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:zadnji put kada sam pitao bilo je oko 70 evra za nivu mislim da je za samaru manje...
Hvala!
jeronimo wrote:p.s. na zamenu ulja sam mislio od "sisice" do"sisice" jer ako ja ostalo malo sarog dot3 reakcija je neminovna...
I ja :) Tj. to je vec odradjeno, staro dot3 je ispusteno, a novo dot4 ubaceno. Doduse u nekom teorijskom smislu, daklem idealno izbaciti dot3 je nemoguce bez ozbiljnog ispiranja sistema.
jeronimo wrote:a peti kocioni se steluje specijalnim alatom tako da ipak moras do servisa koji zna sta radi...
http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... izmov.html
Sumnjam da tako cega ima plus da hoce da to rade. Inace znam i za ovo, i pored alata za setanje cilindra po nosacu ti trebaju alat za fiskiranje zadnje grede, dva manometra i racunanje razlike u pritiscima napred i pozadi. E sad iz ugla za svoj gros zdravog mehanicara je ovo mission neisplativo. Mnogo zezanja i rada sa jako neizvesnim ishodom jer je 5ti cilindar za samaru bas notoran problem u kvalitetu dela, a mogucnost dobre naplate nije realna. Prosecan mehanicar problem 5tog cilindra resava bypass-om, tj izbacivanjem 5tog cilindra. Oni svoje musterije itekako ubedjuju da je to (tehnicki) najbolje resenje. Ono najprostije svakako jeste ... Samara ima nesrecu da joj taj cilindar ni sa jednog drugog vozila ne pasuje, niti da danas i jedan iole normalan after market brand prozivodi isti.

Nego da budemo konstruktivni :D

Image

Zanimljiva mi je recenica vezana za ovaj gumeni cep. Ako sam mojim vrhunskim nepoznavanjem ruskog jezika uspeo da shvatim, pisac je porucio da se proveri da li je gumeni cep uronjen 1-2mm u cilindrar. Cemu taj cep sluzi (a usput i ne radi)? Prosli put mi je na njemu curkalo ulje, tj vlazio cilindar. BTW isti ovakav cilindar imam spreman za zamenu :D

A usput kad smo vec kod njega, taj koji imam, daklem ruski najoriginalniji medju svim originalnim :mrgreen: izgleda ovako.
ImageImage

Nikad (uspesno) montiran daklem broj radnih sati jednak nuli i slika koja jasno ukazuje da ovaj cepcic i nije bas utonuo 1-2mm :mrgreen:
Image

Daklem jos jednom da se kaze, ovaj cilindar nikad ulja video nije (barem od kada sam ga ja pazario), a kamoli da je ucestvovao u kocenju :)

Jos je zanimljivije videti na sta licio cepic jedan od njegovih brojnih originalnih ruskih prethodnika :mrgreen:
Image

jeronimo

Post by jeronimo »

a da odes do ruskog da vidis da li oni imaju potreban alat za montazu , ako ti kojim slucajem kazu da ga izbacis oteraj ih tamo gde sunce ne sija(jer si apsolutno i 100% u pravu)....
p.s. nemam puno iskustva sa samarajkama ali mislim da nepostovanje radne procedure moze biti uzrok..ali ko to zna, samo onaj gore... ;)

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:a da odes do ruskog da vidis da li oni imaju potreban alat za montazu , ako ti kojim slucajem kazu da ga izbacis oteraj ih tamo gde sunce ne sija(jer si apsolutno i 100% u pravu)....
Vredi probati, i to je ideja, iako se kod Ruskog osecas k'o da vozis novo zapadno vozilo (mislim na trenutak po urucenju racuna :mrgreen: )

Ne bi trebalo da je nepravilna razlika u pritiscima uzrok za neotvaranje jednog od tockova, a svakako bi mogla biti uzrok za losije rezultate na valjcima, no moguce je da gresim ...

jeronimo

Post by jeronimo »

pazi bilo koja procedura je smisljena da bi nesto tacno radilo. ako je poremetis sklop moze da radi ali nece biti ono prvo(tacno)...sklop trpi naprezanja nepredvidjenih karakterista i rezultati su svakakvi...
to vazi za bilo koji sistem. ako neko u bg ima odgovarajucu opremu to bi trebalo biti oni jer najduze rade. da su skupi to jeste, samo uvek mozes da se raspitas preko telefona pa ako ne odgovara...

lacko123
Automobil: lada 111

Post by lacko123 »

ljudi moze help. znaci od kojeg auta i proizvodaca pase kvacilo i korpa ?
u pitanju je lada 111 1.5 16V

Boki78

Post by Boki78 »

Od Lade 111 1.5 16v :D

Imas Sachs-ov set korpe, lamele i druk lagera za nju. Ako ga nekako nabavis napolju verovatno i neces imati problema :)

stolex
Automobil: Lada 112 16v

Post by stolex »

Meni je otislo isto kvacilo i zrelo je za menjanje, kao sto je sve na mojoj lajci do sad bilo zrelo. :D

E sad interesuje me sta biste mi Vi preporucili da uzmem? Ja sam mislio da uzmem VAZ original ima u Autodisk-u i OK mi je cena, pristupacna. :) I kako bih mogao da prepoznam da li je original, jel pise negde VAZ na lameli ili korpi? E sad ne znam kako se on pokazao ili da uzmem neki drugi mozda? Znam da je Sachs-ov najbolji, ali nazalost nisam ga nigde nasao u BG-u barem ove radnje ja sto sam zvao.

Boki78

Post by Boki78 »

Zovi UKR, do pre neki dan ga je bilo ... Sad ako si toliko srece qrate onda juri po euro autu, kit komercu itd. .. Negde mora biti neceg iole boljeg. Sto se VAZ originala itd tice, .. aha :mrgreen: Tako sam u istoj radnji uzeo vaz original druk lager, jedan umro odmah, a drugi nakon 70km :lol: "Original VAZ" creva rashladnog sistem, nova novcijata pre montaze provalim da imaju naprsline :)
Last edited by Boki78 on Tue Jan 07, 2014 7:14 pm, edited 3 times in total.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Original VAZ-ov u srbiji nema sanse da nadjes.Ja sam juce menjao set, stavio sam AT jer drugi nisam mogao da nadjem.predhodni set je bio ruen
Samara 4ever

stolex
Automobil: Lada 112 16v

Post by stolex »

Znaci to je onda cista laz, kao i sve kod nas. :) A svi mi govorili kao imamo i original VAZ, a cene su oko 8000-9500. Ovaj u Autodisku je 8000 dok je svuda drugde skuplji, mislim da je u UKR ako mislis na onu radnju u Dimitrija Tucovica tamo bio 9000. Pa kako onda da znam da li je original ili ne ako ga uopste i nadjem? :) Uzeo bih naravno ceo set, kvacilo, korpu i druk lager? Inace ima isto i Lukas set kvacila ako se ne varam, ne znam kakav je on? I jel imate mozda jos neki set da mi preporucite i gde je onda dobro ici kupiti ceo set a da ne pogresim? Ne bih opet da se drndam posle nekih 30000 km, a mozda i manje. :)

Ovaj AT nije mi niko preporucio od ovih radnji tj. nisu ga ni imali pa mozda zbog toga. Kako se on pokazao i ciji je? Znam da su imali jos neki ruski svi ceo set, ali nije VAZ ne mogu sad da se setim tacno kako se zove...

@Boki78
Apropo creva rashaldnog sistema. Skoro sam menjao hladnjak i pitao majstora da promenim i sva creva kad vec njega menjam. A on mi odgovara dok ti ova ne propsaju skroz nista ne diraj. Ova nova creva su krs. :)

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Je l' ovi stvarno drze sve ovo za Samaru?
Image

A evo i za 112 16v
Image
Samo Samara Srbina Spasava

Post Reply