Tudjim autom preko granice
Tudjim autom preko granice
Moj auto je "de facto" moj, ali je "de jure" tudj - vodi se na drugara kako bih na konto njegove adrese mogao da se parkiram u Centru za dz.
E sad, imam ovlascenje "za sve", gde explicitno pise i da mogu da predjem drzavnu granicu; medjutim, na sajtu AMSS pise da treba da se ima nekakva posebna dozvola za prelaz granice tudjim autom (a za koju te klepe 1500 kinte).
Jel' to kao ona fora da "slika za vizu mora da ima pecat foto-radnje" ili stvarno nije dovoljno ovlascenje overeno u Opstini?
(is'o sam u Bosnu, nisu mi to trazili; sad 'ocu u Makedoniju pa u Grcku)
E sad, imam ovlascenje "za sve", gde explicitno pise i da mogu da predjem drzavnu granicu; medjutim, na sajtu AMSS pise da treba da se ima nekakva posebna dozvola za prelaz granice tudjim autom (a za koju te klepe 1500 kinte).
Jel' to kao ona fora da "slika za vizu mora da ima pecat foto-radnje" ili stvarno nije dovoljno ovlascenje overeno u Opstini?
(is'o sam u Bosnu, nisu mi to trazili; sad 'ocu u Makedoniju pa u Grcku)
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Tudjim autom preko granice
Pitaj AMSS,koliko znam treba da posedujes ovlascenje overeno u sudu ili opstini da mozes upravljati tudjim vozilom van granice,e sad da li treba 2 svedoka jos da si to ti ne znam,ali mislim da ne.vlasnik i ti sklapate ugovor.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Da, treba ti dozvola za upravljanje tuđim vozilom i to ti je jedini važeći dokument sa kojim će te neka država pustiti da sa tuđim vozilom pređeš granicu a izdaje se u u AMSS.
Imaš ovde objašnjeno šta ti treba i dobija se odmah
http://www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=150
Imaš ovde objašnjeno šta ti treba i dobija se odmah
Pa normalno da ce AMSS reci da je neophodnan taj papir, kad ga naplacuju. Jel' ima neki objektivniji izvor?bruyoni wrote: Imaš ovde objašnjeno šta ti treba i dobija se odmah
AMSS kaze i da je neophodna medjunarodna vozacka, a Grci je u praksi ne traze.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Izvadi ti sta ti treba i ne treba jer je jeftinije da imas sve nego da te vrate pa opet da ides, za makedoniju treba medjunarodna a vidi i za zeleni karton
Javim ti sutra preko dana, isao je drugar za nemacku skoro sa tudjim autom
Javim ti sutra preko dana, isao je drugar za nemacku skoro sa tudjim autom
Last edited by aleko-2141 on Wed Apr 17, 2013 11:14 pm, edited 1 time in total.
- bruyoni
Aj razmisli... na kom ti je jeziku napisano i overeno to ovlašćenje?
- altinjanin
Meni niko nikada nije trazio medjunarodnu dozvolu,a isao sam svuda.To ne znaci da ne treba posedovati pomenuti dokument.Svakako moras platiti sve sto treba,i zeleni karton za Makedoniju.
- bruyoni
Hijavata ne pratiš na času, sedi.
Tema je ovlašćenje.
Tema je ovlašćenje.
- altinjanin
''Dozvola za upravljanje tudjim vozilom u inostranstvu[DTV]zute boje,format A5 na engleskom,francuskom i srpskom jeziku,leva strana predstavlja samo ovlascenje,a desna dozvolu...''cena 1500 dinara AMSS,bilo koja poslovnica.
od dokumenata potrebno:
-licna karta vlasnika vozila
-pasos korisnika vozila
-saobracajna dozvola za vozilo
od dokumenata potrebno:
-licna karta vlasnika vozila
-pasos korisnika vozila
-saobracajna dozvola za vozilo
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
i ja da potvrdim iz prve ruke
medjunarodna vozacka i ovlascenje za upravljanje tudjim autom iz AMS
tako su moji isli.
medjunarodna vozacka i ovlascenje za upravljanje tudjim autom iz AMS
tako su moji isli.
Evo najfriskijih informacija: ubedili ste me da puknem 1.500 kinte bez veze...
Nas carinik je trazio samo pasos i saobracajnu (a da je trazio i ovlascenje bilo bi mu dovoljno ono domace), Makedonac samo pasos i zeleni karton, Grk samo pasos.
S druge strane sam ustedeo 2.600 kinte na medjunarodnoj dozvoli, posto mi je sluzbenica u AMSS rekla kako prvo moram u SUP po nekakvu potvrdu, a kad sam se sablaznuo sublimirano mi je porucila da mi medjunarodna dozvola i ne treba.
Nas carinik je trazio samo pasos i saobracajnu (a da je trazio i ovlascenje bilo bi mu dovoljno ono domace), Makedonac samo pasos i zeleni karton, Grk samo pasos.
S druge strane sam ustedeo 2.600 kinte na medjunarodnoj dozvoli, posto mi je sluzbenica u AMSS rekla kako prvo moram u SUP po nekakvu potvrdu, a kad sam se sablaznuo sublimirano mi je porucila da mi medjunarodna dozvola i ne treba.
- bruyoni
A da su ti Makedonac i Grk tražili ovlašćenje ko što meni u 90% slučajeva traže na svakoj grani? Onda bi se vraćao u KG ili gde već?
I to sto kazes, bolje baciti 1500 kinti da ne boli glava...
Doduse, ne mogu da zamislim da Grk trazi bilo sta; njih svaki bogovetni put kad dodjerm na tu granicu fantasticno zabole uvo za sve sto se desava da je to smesno. Prosle godine greskom stanem u EU kolonu, vidim da sam se zajeb'o, al' kasno bilo da menjam, dodjem kod Grka, on pogleda pasose, vidi nisu "to ti" pasosi, slegne ramenima, ne udari pecat i digne rampu. U povratku drugi Grk uzima pasose, trazi gde su pecati od prvog Grka, vidi nema, kao da nisam ni bio u Grckoj, slegne i on ramenima i digne rampu...
Sta znam, mora da si im mnogo sumnjiv
Doduse, ne mogu da zamislim da Grk trazi bilo sta; njih svaki bogovetni put kad dodjerm na tu granicu fantasticno zabole uvo za sve sto se desava da je to smesno. Prosle godine greskom stanem u EU kolonu, vidim da sam se zajeb'o, al' kasno bilo da menjam, dodjem kod Grka, on pogleda pasose, vidi nisu "to ti" pasosi, slegne ramenima, ne udari pecat i digne rampu. U povratku drugi Grk uzima pasose, trazi gde su pecati od prvog Grka, vidi nema, kao da nisam ni bio u Grckoj, slegne i on ramenima i digne rampu...
Sta znam, mora da si im mnogo sumnjiv
Bale to je grcka i svaka im cast, jednostavno bitan im je svaki turista koji nosi pare da ih tamo potrosi. Bas ih briga za propise, tako i treba.
Ako se zeli dozivet gostoprimstvo i pravi turizam samo grcka, u crnoj gori nikad sem kad je u pitanju sverc
.
Ako se zeli dozivet gostoprimstvo i pravi turizam samo grcka, u crnoj gori nikad sem kad je u pitanju sverc
.- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
aj sad ja da pitam nesto. a takodje se tice ovlascenja.
planiram putovanje do Makedonije, i posao bi tastovim kolima. e sad, tast meni nije zvanicno tast jer jos nisam ozenio, ali koga to jos briga, odakle onaj na granici to zna. naravno, isao bi sa devojkom. carinik bi video isto prezime u saobracajnoj i u pasosu moje devojke. ja bi npr. mogao da kazem da mi je ona zena ali da je zadrzala svoje prezime, uostalom, kao sto vec rekoh, sta ga briga.
da li bi meni u ovom slucaju trebalo ovlascenje za tastov auto? i da li bi mojoj devojci trebalo ovlascenje da vozi tatina kola? ako bi ja morao da imam ovlascenje, onda bih eventualno dao njoj da vozi dok predjemo granicu. za zeleni karton i medjunarodnu dozvolu znam da moram da imam.
posto idem skroz do Djevdjelije (jer mi je tamo familija), bila bi steta da ne skoknem i u Grcku malo, pa bih eventualno isti princip primenio za prelazak i preko njihove granice.
planiram putovanje do Makedonije, i posao bi tastovim kolima. e sad, tast meni nije zvanicno tast jer jos nisam ozenio, ali koga to jos briga, odakle onaj na granici to zna. naravno, isao bi sa devojkom. carinik bi video isto prezime u saobracajnoj i u pasosu moje devojke. ja bi npr. mogao da kazem da mi je ona zena ali da je zadrzala svoje prezime, uostalom, kao sto vec rekoh, sta ga briga.
da li bi meni u ovom slucaju trebalo ovlascenje za tastov auto? i da li bi mojoj devojci trebalo ovlascenje da vozi tatina kola? ako bi ja morao da imam ovlascenje, onda bih eventualno dao njoj da vozi dok predjemo granicu. za zeleni karton i medjunarodnu dozvolu znam da moram da imam.
posto idem skroz do Djevdjelije (jer mi je tamo familija), bila bi steta da ne skoknem i u Grcku malo, pa bih eventualno isti princip primenio za prelazak i preko njihove granice.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.