Kalina
Moderators: BokeYGTi, vaz_mashina
- Black dragon
- Automobil: 2103 special
Kada malo bolje razmislim, ta Kalina je prilično skupa. Početna cena Kaline kod nas je oko 8500e. A ova ima na sve to još mnoštvo dodatne opreme:
- ugrađen plin (850-1000e dodatno)
- klima uređaj (1000e dodatno)
- servo uređaj (standard)
- metalik boja (standard)
- CD radio (što je dodatnih 250-300e ako je iole kvalitetan)
- odbojne gume na branicima i vratima (smešno - oko 25-30e pa da biraš)
- aluminijumske felne (oko 450-500e nove i kvalitetne)
Pa kada na serijsku cenu doterate sve ovo po najvišim cenama... Biće ispod tih 12.500e
Ipak, Alekre, ne bih nikako rekao da Kalina deluje neozbiljno. Meni je to sasvim simpatičan automobil, koji i pored manjih spoljnih dimenzija nudi dosta prostora unutra i na prednjim i na zadnjim sedištima. Jedino je prtljažnik nešto manji od 211x serije. Čak sam se u Kalini za volanom osećao prijatnije i manje skučenije nego za volanom serije 211x.
A i kvalitet izrade je bolji u odnosu na ono što sam prvi put video na Salonu automobile. Ove godine se na izloženom modelu nije moglo videti puno nekih nedostataka. Naprotiv.
- ugrađen plin (850-1000e dodatno)
- klima uređaj (1000e dodatno)
- servo uređaj (standard)
- metalik boja (standard)
- CD radio (što je dodatnih 250-300e ako je iole kvalitetan)
- odbojne gume na branicima i vratima (smešno - oko 25-30e pa da biraš)
- aluminijumske felne (oko 450-500e nove i kvalitetne)
Pa kada na serijsku cenu doterate sve ovo po najvišim cenama... Biće ispod tih 12.500e
Ipak, Alekre, ne bih nikako rekao da Kalina deluje neozbiljno. Meni je to sasvim simpatičan automobil, koji i pored manjih spoljnih dimenzija nudi dosta prostora unutra i na prednjim i na zadnjim sedištima. Jedino je prtljažnik nešto manji od 211x serije. Čak sam se u Kalini za volanom osećao prijatnije i manje skučenije nego za volanom serije 211x.
A i kvalitet izrade je bolji u odnosu na ono što sam prvi put video na Salonu automobile. Ove godine se na izloženom modelu nije moglo videti puno nekih nedostataka. Naprotiv.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- Black dragon
- josif visarionovic
- Site Admin

- KamAZ driver
Не чини ти се, што се места тиче, а и сам готивим 5-вратну верзију, још и ако се споља дискретно "опластичи".josif visarionovic wrote:Ima dosta mesta u kabini, cini mi se vise nego u 112. Spolja ne deluje tako. Moj favorit je kalina sa 5 vrata.
Mada, ako nema zadnji pogon ili 4x4 kao da nije lada, dobro, to je moj subjektivni osecaj.
Ne čini ti se, što se mesta tiče, a i sam gotivim 5-vratnu verziju, još i ako se spolja diskretno "oplastiči".
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Kalina los u nemackoj
Dobar dan svim ljubiteljima ladinih automobila.Saljem vam ovu poruku zato sto sam zbunjen.Stalno obilazim sajt AutoBilda i citam za ladine automobile gde pisu da je Lada Kalina losiji auto od Lade 110/111/112 a ovde citam bas suprotno zato vas pitam za vase misljenje.
- Black dragon
- KamAZ driver
А видиш, мени је жао што таква "Калина" не постоји и што је таква 112-ка малосеријска.Black dragon wrote:a pa bez 5-toro vrata nista, to je valjda jasno, mrzim one sa troje vrata pa povlacenje sedista i gluposti...
A vidiš, meni je žao što takva "Kalina" ne postoji i što je takva 112-ka maloserijska.
KamAZ je dobra mašina.
- Black dragon
- vaz_mashina
Malo više informacija o Ladi 1119 na http://www.lada.ba/1119.htm
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]