Akumulatori
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Akumulatori
Koje akumulatore koristite i kakva su iskustva, koji su se najbolje pokazali ?
- letnjikovac
- letnjikovac
Cale je na Kadetu kockici '81 god imao fabricki akumulator koji je trajao veroveli ili ne 15 godina kada smo ga zamenili stavili smo Black Horse i menjali smo ga svake 2 godine taman kad istekne garancija akumulator rikne, na traktoru imamo Black Horse koji je star 6 godina tako da je to velika lutrija! 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Moj fabricki je trajao 5 godina, do 1996 god, za to vreme radio bez problema, onda je stavljen Black Horse 55Ah 255A onaj obican, znaci ne ona Ag, Ca, Silver, Gold sranja i radio bez greske od 96. do 2003. god, 7 god. bez problema pregurao zimu i odjednom crk'o 01. marta 2003. i to po prilicno toplom vremenu, bilo je oko 20-22 stepena.
Onda sam kupio Black Horse Ag-Silver Power 45Ah 400A, zezao je i u garantnom roku, punio sam ga vise puta, i zimi je zezao i pre neki dan se bas ispraznio dok sam radio nesto (svirala muzika), ja da zaverglam, a on ni da cuje
pet-sest puta sam ga punio od kako je kupljen.
Sad pre zime planiram da uzmem neki, Bosch, Varta, Exide ili neki drugi, ne znam koji su se najbolje pokazali.
Onda sam kupio Black Horse Ag-Silver Power 45Ah 400A, zezao je i u garantnom roku, punio sam ga vise puta, i zimi je zezao i pre neki dan se bas ispraznio dok sam radio nesto (svirala muzika), ja da zaverglam, a on ni da cuje
Sad pre zime planiram da uzmem neki, Bosch, Varta, Exide ili neki drugi, ne znam koji su se najbolje pokazali.
- josif visarionovic
- Site Admin

U Ladi Black Horse, ista prica kao i kod drugih. Godinu, dve i to je to. Jedan sam zamenio u garantnom roku.
U Ladi 2105 je Trepca akumulator iz 1990. godine trajao 12 godina, dok ga nisam pozajmio drugu da stavi u Yuga, jer se njegov ispraznio. Posto Yugo nije punio, ispraznio je i taj moj. Zatim ga je drugar stavio na punjac, koji je isto pozajmio, ali je obrnuo polove i taj Trepcin akumulator je eksplodirao. Da nije eksplodirao mozda bi trajao i vise od 12 godina.
U Mercu Bosch, bez odrzavanja i prezadovoljan sam. Cena mu je skoro ista kao i Black Horse, a u Metrou, kada je ne akcijskom snizenju, bude i jeftiniji.
U Ladi 2105 je Trepca akumulator iz 1990. godine trajao 12 godina, dok ga nisam pozajmio drugu da stavi u Yuga, jer se njegov ispraznio. Posto Yugo nije punio, ispraznio je i taj moj. Zatim ga je drugar stavio na punjac, koji je isto pozajmio, ali je obrnuo polove i taj Trepcin akumulator je eksplodirao. Da nije eksplodirao mozda bi trajao i vise od 12 godina.
U Mercu Bosch, bez odrzavanja i prezadovoljan sam. Cena mu je skoro ista kao i Black Horse, a u Metrou, kada je ne akcijskom snizenju, bude i jeftiniji.
- letnjikovac
Isto, kod mene u Sputniku Bosch od 75Ah. Radi kao švajcarski sat.
A takođe mi se desilo, sreća u nesreći, da sam ga kupio prošle godine pre putovanja na Zlatibor kada mi je FIAMM crkao jedno jutro, dan pre puta. Trajao je FIAMM svega 3 godine.
A takođe mi se desilo, sreća u nesreći, da sam ga kupio prošle godine pre putovanja na Zlatibor kada mi je FIAMM crkao jedno jutro, dan pre puta. Trajao je FIAMM svega 3 godine.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- vaz_mashina