Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

gorstak

Re: Samarine kocnice

Post by gorstak »

ovako danas sam zamenio stare paknove,stavio LPR,pored toga morala su da se promene oba cilindra,kao i levi lezaj.Zategnuta je i rucna.Auh sad je stvarno drugacije.Ne smem da kazem ali mi je na tehnicok covek izmerio bio pre reparacije razliku u kocenju od 75 % na zadnjoj gredi.SAd je sasvim cakum pakum,jos da se naviknem da se nista ne cuje kad se koci,eto miline
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Lenjin

Post by Lenjin »

Na glavnom kocionom cilindru mi curka kociono ulje. Konkretno ispod samog cilindra nalaze se dva srafa i na jednom od njih (onom blize servo uredjaju) mi pomalo slini. Recimo da kad desetak puta naglo pritisnem kocnicu na ovom srafu se pojavi kapljica ulja. Dugorocno ovo dovodi do toga da svakih mesec dva moram da dolijem malo kocionog ulja u sistem jer pocinje da mi pali lampicu da je ulje ispod min, tako sam radio par puta dok nisam provalio gde pusta. Inace kocnice rade lepo osim sto uzasno cvile nemam drugih problema sa njima, pre neki dan sam bio na tehnickom i na prednjim je pokazo oko 1950 N (razlika 4%) a na zadnjim ~1300 razlika valjda 6%.
Cemu sluze ova dva srafa, da li cu dobiti nesto njihovim dotezanjem ili da i ih ne diram? Imali leka cilindru ili mora novi?

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Koristio sam serach opciju, ali ne nadjoh odgovor, pa rekoh da pitam. Jutros sam primetio da kad motor radi u leru i to opet malo trese iako je podesavano pre nedelju dana, kada pritisnem i drzim kocnicu broj obrtaja se poveca i pocne stabilnije da radi. Da napomenem da sam skoro menjao servo... Znam da sam negde procitao zbog cega se to desava, ali ne mogu da nadjem sada ...
Samo Samara Srbina Spasava

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Menjao sam plocice na diskovima na staroj samari neki dan.Stare su me toliko iritirale pistale i cvilile da nisam mogao da izdrzim :evil: Narucio sam lukas jer na stanju samo ove predhodne sto su bile dosad na autu kvalitet boze me sakloni.Kad sam ih skidao ono crno garezi ko da sam cistio odzak.Nove ne piste lepo koce videcemo dokle ce da traju.Cena 2200 rsd
Samara 4ever

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Gago wrote:Znam da sam negde procitao zbog cega se to desava, ali ne mogu da nadjem sada ...
Meni se desava na aleku kad tako stisnem samo kad je busno crevo od serva

Zakon su lukasove plocice, ja sam kod mene stavio pre dve godine,auto koci ko blesav al zato cena prava sitnica, 55 eura

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Gago wrote:Koristio sam serach opciju, ali ne nadjoh odgovor, pa rekoh da pitam. Jutros sam primetio da kad motor radi u leru i to opet malo trese iako je podesavano pre nedelju dana, kada pritisnem i drzim kocnicu broj obrtaja se poveca i pocne stabilnije da radi. Da napomenem da sam skoro menjao servo... Znam da sam negde procitao zbog cega se to desava, ali ne mogu da nadjem sada ...
motor vuce fals vazduh negde, i to ocigledno ima veze sa servom. proveri a mozes i da zamenis crevo koje ide u servo, sa prednje strane, ispod glavnog kocionog, 99% je onda negde popustio. imao sam i ja slican problem pre par godina, u njemu je bio problem.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Zameni crevo od vakuma, pregledaj gumicu sto ide na servo i ono malo crevo sto ide za ekonomik ako se nastavlja iz serva

Gago

Post by Gago »

Vazi. U sredu idem kod majstora zog zamena nekih membrana, pa cu da mu kazem sta se desava...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ako ti nastavi crevo koje kosta 200 din ili stavi izolir traku menjaj majstora :)

Gago

Post by Gago »

Zvao sam majstora danas da zakazem termin i pitao ga za ovu pojavu kad pritisnem kocnicu 2-3 puta da se poveca ler gas, on mi rece da je to znak da je servo dobar :?
Zanima me koliko je tesko da se zameni sajla za kvacilo, da je kupim da mi zameni, jer ako je je komplikovano da mu ne nosim jer mu nisam rekao da cu to da menjam, to mi je malopre palo na pamet kad sam citao da je nekome pukla sajla za kvacilo, a moja nikad za 23 godine nije menjana.... :)

Boki78

Post by Boki78 »

Ukoliko znas kako se sgida osigurac sa pedale kvacila sajla se menja za ~1min posla, tj. izuzetno lako. U suprotnom biva nocna mora za kidanje zivaca.

Nego, raskaci sajlu sa poluge kvacila (u motornom prostoru). Posalji nekog da pritiska pedalu kvacila dok to kraj drzis u ruci, pa ako ide glatko onda batali akciju. Sajla koja ne pravi probleme se ne menja. Originalna ruska sajla je najbolja koje ce taj auto ikada da ima pa je greota da se preventivno baci.

Lenjin

Post by Lenjin »

Gago taj neko kome je pukla sajla sam verovatno ja, imas tu i detaljno uputstvo kako sam je zamenio:viewtopic.php?f=9&t=75&start=225
Ni malo prijatno iskustvo pogotovu ako ti se desi u raskrsnici ili negde u centru grada. Nemas gde da se pomeris, ne mozes napred ne mozes nazad, iza tebe kolona, svi trube. Mislim ja sam imao srece jer je bilo kasno uvece pa nije bilo guzve ali preko dana da mi se to desilo napravio bi kolaps u saobracaju:)
Ipak moj savet ti je da je ne menjas, sto kaze boki78 mozes da proveris da li ide glatko tj da li negde zapinje. Ako je sve u redu bolje ne diraj. Mislim ako ces preventivno da menjas stare ili problematicne sklopove najbolje da preventivno zamenis ceo auto, jedino tako ces biti siguran.

Nego gde ste kupovali i narucivali te lukas plocice. Vidim da se pominju cifre od 2200rsd i 55e razlika nije mala. Kako prepoznati original? Ako nekog ne mrzi da napise detaljno uputstvo za zamenu posto to nisam nikad radio pa da znam. Mada ne verujem da majstor moze da uzme mnogo za ruke a svaki bi bar to trebalo da zna. Secam se kad sam menjao paknove da je ispala gomila problema, majstori se zezali sa tim dva sata a pri tom imaju dizalicu i sav alat za predvidjene i nepredvidjene probleme, sam nikad ne bih uspeo...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

55 eura sam ja platio za aleka a za samaru su oko 25, pozavi lukas u zemunu pa tamo pitaj, ja sam cekao par nedelja na isporuku

Gago

Post by Gago »

Posto nisam nasao temu u kojoj bih postavio pitanje, mogu i ovde da pitam. Otkad sam stavio servo kocnica mi je mnogo meksa i prijatnija za kocenje. Ali posle voznje 110ke gde su kvacilo i gas bar 2-3 puta meksi od mojih, zanima me sta moze da uzrokuje ''tvrdocu'' gasa i kvacila? Gas mi je bas tvrd, sto je i drug primetio kad je vozio. Na drugim Samarama ne znam kako je, jer ih druge nisam vozio...

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Zameni sajle za gas i kvacilo, uzmi Boban sajle i dobro ih podmazi pre montaze.

Post Reply