Bosh brava ili...?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Bosh brava ili...?

Post by aleko-2141 »

ma pogledaj ti bravu kao sto sam ti rekao

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

imas jedan relej izmedju brave i anlasera na tom putu struje, a nalazi se na pozarnom limu pored komutatora i elektronike za cut-off, trebalo bi da se tu nalazi samo taj jedan jedini relej. Ako pri datom kontaktu na bravi nece da zavergla, probaj da skines taj relej i da spojis kratko dve najdeblje zice koje dolaze na podnozje releja, trebalo bi da zavergla (pazi jedna nozica releja je masa - nju izbegavaj; jedna je stalna struja, jedna ide prema automatu anlasera, a jedna dolazi sa brave; znaci trebas da spojis stalnu struju kratko sa onom sto vodi ka anlaseru, ako tako radi a nije do releja jer si to pretpostavljam prvo probao - onda ti je mozda problem u tabli releja i osiguraca pa negde gubi spoj izmedju bravice i tog releja a put struje vodi kroz tablu osiguraca; otvoris je i operes, prelemis lose spojeve i sve opet radi :) )

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ili proveri zicu koja ulazi u automat ona tanja dali na nju dolazi napon kada pokusavas upaliti. Ako na nju dalazi napon onda je automat na anaseru a i ovako iz tvog predhodnog teksta sve mi lici da je kvar u automatu.
ILI
Isparti struju iz brave dali izlazi i daljnji njen put kao sto ti je elektronicar predlozio.

vlado 89
Automobil: samara, Riva

Post by vlado 89 »

elektronicar wrote:imas jedan relej izmedju brave i anlasera na tom putu struje, a nalazi se na pozarnom limu pored komutatora i elektronike za cut-off )
procackao sam dzek na ovom releju, :hit :) skinuo i vrato par x i pali dalje na kljuc nisam morao direktno. tu je problem sad ne znam da li su kontakti bili prljavi toliko ili relej crkava...
Ima i drugih ali Lajka je majka! :)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

I ja sam sredio ponovo paljenje na ključ. Bilo do tog releja i pošto sam kod elektroničara video šta i kako :xixi :xixi :xixi , kući ga zamenio i auto ko nov. :angel

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Ja imam isto problem, ne znam sta je:

Zamajac mi je bio los i ne stigoh da zamenim, uglavnom sam duze verglao dok ubode i upali auto. To mi je dozvoljavao nov akumulator, koji sam jedva postavio od 90Ah :D

E sada auto da ne bi sve unistio ostavim jedno mesec dana sigurno nije ni pipnut.

Kupim nov zamajac, zamenim pre neki dan kod majstora auto naravno upali, ali posle nikako!
Sinoc sam zamenio automat (nov kupio) isto nista samo cak-cak) i ne reaguje?

Jel moguce da je zaledio anlaser ili sta vec? Dakle jedva zavergla, ako je izgoreo ne bi ni zaverglao, nisu se te cetkice ili sl istrosile? Ako jesu koliko bi me to kostalo, jel pametnije polovan anlaser da uzmem?
Last edited by Kobac SPO on Sun Dec 28, 2014 12:42 am, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

Pa alnaser je problem .....ne samo cetkice ,nego ima svasta nesto u njemu i oko njega sto bi moglo da zeza .....dakle koplet reparacija oko 20e ....polovan 1000din ....pa sad sta ti lakse

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Skini anaser, promeni četkice, podmaži sve pokretne delove i proveri biksne. Automat si menjao napamet ili si bio siguran da nije bio dobar?

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Menjao sam napamet, jer su isti simptomi bili kod traktora letos, automat je sve resio. Skidam anlaser sutra pa u ponedeljak kod elektricara.

Mozda je problemkod anlasera sto onaj prednji poklopac nije bio postavljen od leta kada su mi menjali automat, jednostavno odmah otpao...

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Rotor otisao, kaze elektricar, ima li to novo da se kupi uopste?

skora

Post by skora »

Ima ...bio do skoro na Kupindu za 500dinara .....ali ima vise modela tako da moras da znas koji je tvoj .....Po prodavnicama traze oko 2000din cini mi se

Post Reply