Pisao sam o tome da cu staviti elektronsko paljenje i stavio sam, radi odlicno. Razlog????
U ponedeljak vozim ladu kad pocne da poca iz auspuha. Doteram u firmu majstor mi pogleda i kaze nesto je do struje. Promenim platine, kondenzator, kapu, ruku, kablove, bobinu i svecice i opet isto puca i to strasno.
Dodjemo do zakljucka da je riknuo razvodnik i zato resim da predjem na elektrnsko paljenje. Sve stiglo namestim kada ono opet isto PUCA. Kontamo mozda je auspuh zapusen, skinemo ga i ostavimo samo granu, verujte roka kao iz topa. Merimo kompresiju na svim klipovima 10 nije lose za auto od 23god. Skinemo dekli ventila mozda da nije pukla klackalica ili da nije u fazi, ali sve je OK.
Rastavimo karburator kada u njemu kapljice vode, u samom loncetu vise vode nego goriva.
Izduvali smo karb skinuli rezervoar i isprali ceo sistem za dovod goriva, stavili elektroniku i radi kao sat.
E sada odakle voda, mislim nije valjda gorivo toliko lose. Koliko smo videli rashladne tecnosti nefali reko da nije pukla grana pa da neulazi tuda posto grije granu sa rashladnom tecnosti.
Da li je moguce da je kondezat il neznam ni sam sta. Da li je neko imao ovakav problem?
Da ne poverujete
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: Da ne poverujete
Moja lada nije videla benzin godinama ali dok sam vozio stojadina njega sam vozio na benzin i povremeno sam skidao poklopac karburatore i cisto lonce. Pored one sitno zute prljavstine bilo je uvek malo i vode.
Odkud voda i ja sam se cudio, benzin sam u to vreme sipao samo iz flasa (razlog preprodaja istog) ali kako znamo da se i jedna kap benzina vidi u flasi to se nikad nije deslio da sipam vodu u rezervoar. Znaci problem je zatvorenog suda i kondezacija istog.
Ne brini brigu, povremeno samo otvori karburator i proveri lonce.
Bas me zanima kako ce ti lada sad raditi sa elektronskim paljenjem.
Odkud voda i ja sam se cudio, benzin sam u to vreme sipao samo iz flasa (razlog preprodaja istog) ali kako znamo da se i jedna kap benzina vidi u flasi to se nikad nije deslio da sipam vodu u rezervoar. Znaci problem je zatvorenog suda i kondezacija istog.
Ne brini brigu, povremeno samo otvori karburator i proveri lonce.
Bas me zanima kako ce ti lada sad raditi sa elektronskim paljenjem.
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
kako će raditi vuče još bolje na nižim litra manje potrošnje i nemam cimanja kod šaltanja i kočenja motorom koj se nekad zna desiti
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
-
vladimir81
Sa elektronikom radi mirnije, nema vise stelovanja. Sto se tice potrosnje videcu. Jedino me je bunilo to sto na kablu komutatora postoji jos jedan dzek za komutator i jos jedan klasican sa cetiri velike stopice. Uglavnom neznam za cega sluzi pa sam to izolovo.
Jos uvek razmisljam o vodi u sistemu goriva, da li je moguce da je to kondezat
Jos uvek razmisljam o vodi u sistemu goriva, da li je moguce da je to kondezat
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
nije moguće, dodatni kablovi su ti od elektronike za paljenje i gašenje ler gas dizne na novijim karburatorina kao na smari i nivi
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela