Lose(mnogo lose) paljenje
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Lose(mnogo lose) paljenje
i ja sam presao 40 pa nemam mulja u mesacu i filter se menja na 10 000 a mozes da ga ocistis i na par hiljada posto se nakupi opiljaka na magnet koji se nalazi u kucistu sa filterom, vidi ti malo presteluj karburator pa onda plin.
Juce sam se vracao iz Beograda, svracao kod drugovog dede da pogledam Ladu 110 sto je kupio, pisao sam o tome vec u drugoj temi, i kad sam krenuo u KV, nisam presao ni 100m, cuo sam neko cagrljanje i odmah ugasio kola i video baricu ispod kola i da curi antifriz. Odmah smo slepali kod majstora i zamenjena je pumpa za vodu, nije izaslo mnogo bar po mom misljenju 2200 din sa rukama. I opet mi se javlja problem sa paljenjem kola kad su vruca, opet nema sanese da se upale, prosli put sam to "popravio" ispustanjem mulja iz isparivaca, sad ga nema , a opet ne znam sta da radim....... Da li komutator moze da bude u pitanju? Znaci jedini problem je sto ne mogu da upalim kad je auto vruc, sve ostalo je u redu ..
Samo Samara Srbina Spasava
verovatno komutator jer temperatura ne prija tranzistorima...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Da li komutator od Golfa 2 pasuje na Ladu, ici cu danas da kupim, pa da ne kupim bezveze taj jer mislim da sam negde procitao da pasuje i da je mnogo bolji? I rekao mi je da kupim razvodnu kapu ili ruku da imam u rezervi, ali sam ja zaboravio da li su kapa ili ruka u pitanju, pa Vas olim da mi odgovorite ako znate 
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
nadji Bosch-ov komutator, kod mene radi bez greske evo vec skoro 10 godina.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Morao sam i servo da kupim ni on nije u redu, a neki kvalitetniji komutator nisam nasao, a i nisam bio pri parama, pa sam kupio jedini koji je imao u praodavnici MAKO. Inace, malopre i sa pozajmljenim komutatorom nije htela da upali iako je prethodno palila, pa je majstor podesavao onaj sraf za ler gas, kaze da to nije bilo kako treba i za sad pali. Poludecu vise od ovih problema... Koliko mogu da ocekujem da ce uzeti za ruke da mi zameni servo, tj. koliko je tesko to zameniti ?
dve crvene...max
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
servo mozes i sam da menjas. uopste nije komplikovano.
otkacis pedalu kocnice koja je prikacena oprugom za servo. skines glavni kocioni, izvuces crevo koje je prikljuceno na servo, odvrnes 2 srafa na kojima se drzi servo, malo izmanevrises da ga izvuces jer ce da ti smetaju cevi koje idu od glavnog kocionog i eto ga van. stavis nov obrnutim redosledom i kraj price.
ako sam izostavio neku stavku, ispravite me, ali mislim da je to to. sve u svemu, za laika malo vise od sat vremena posla. a te 2 crvene bolje u rezervoar da sipas
otkacis pedalu kocnice koja je prikacena oprugom za servo. skines glavni kocioni, izvuces crevo koje je prikljuceno na servo, odvrnes 2 srafa na kojima se drzi servo, malo izmanevrises da ga izvuces jer ce da ti smetaju cevi koje idu od glavnog kocionog i eto ga van. stavis nov obrnutim redosledom i kraj price.
ako sam izostavio neku stavku, ispravite me, ali mislim da je to to. sve u svemu, za laika malo vise od sat vremena posla. a te 2 crvene bolje u rezervoar da sipas
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
Zanima me samo gde je pedala kocnice prikljucena na servo, msm vrv cu ujutru videti, ali nije zgoreg da znam unapred , pa cu sam pokusati da ga zamenim. Nasao sam i ovo uputstvo 

-
Boki78
U kabini na samoj poluzi pedale imas veoma interesantan zeger osigurac, koji ce ti posto ga prvi put gledas, mozak da pomeri prilikom skidanja. E pa skines njega i sipku serva samo smaknes sa poluge pedale kocnice 
Bio si u pravu, kod njega sam vec stao, mrzelo me da se mucim sa njim, a majstor ce mi uzeti 700 din
Juce mi je majstor podesavao ler gas na onom srafu da bi mogla Lajka da pali kad je vruca. To je radio na radnoj temperaturi vozila i juce je radila ekstra mirno. Danas hvala Bogu pali kad je vruca, ali ler gas previse oscilira i auto samo sto se ne ugasi. Podesavao bih ja ler gas, ali se plasim da ne poremetim, da ne moze opet da se pali vruca .... Poludecu
Juce mi je majstor podesavao ler gas na onom srafu da bi mogla Lajka da pali kad je vruca. To je radio na radnoj temperaturi vozila i juce je radila ekstra mirno. Danas hvala Bogu pali kad je vruca, ali ler gas previse oscilira i auto samo sto se ne ugasi. Podesavao bih ja ler gas, ali se plasim da ne poremetim, da ne moze opet da se pali vruca .... Poludecu
Pa zavrti ga malo ali upamti koliko da bi mogao da vratis nazad ako nesto krene kako netreba.
Nesto meni tu sumnjivo da nece da pali kad je vruca a da je uzrok preveliki ler gas.
Jedan moj drug imao na jugo slican problem i razlog je bio da je lose bio uzubljen.
A meni se taj problem da nece da pali kad je vruc bio desio na bivsoj zastavi i uzrok je bio dotrajao motor. Kada se zagreje motor, stubline se prosire i oslabi mu kompresija i stojadin nije hteo da pali na vruce. Ubrzo je i bio crko motor. Kada smo ga bili otvorili majstor se cudio kako je uopste i radio, karike se bili polomile.
Nesto meni tu sumnjivo da nece da pali kad je vruca a da je uzrok preveliki ler gas.
Jedan moj drug imao na jugo slican problem i razlog je bio da je lose bio uzubljen.
A meni se taj problem da nece da pali kad je vruc bio desio na bivsoj zastavi i uzrok je bio dotrajao motor. Kada se zagreje motor, stubline se prosire i oslabi mu kompresija i stojadin nije hteo da pali na vruce. Ubrzo je i bio crko motor. Kada smo ga bili otvorili majstor se cudio kako je uopste i radio, karike se bili polomile.
Ne znam, otkad je nastelovao pali ekstra kad je vruca, ali danas ne valja ler gas. Presla je tek 73000 km, doduse 90o je godiste, ali ne verujem da je motor bas otisao, jer auto lepo vuce...
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Povuci sauh vrlo malo da podignes ler gas ali vrlo malo !!!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Pozdrav.Ja imao isto problema sa paljenjem i gasenje na leru kad sam sve proverio video dam da mi jedna svecica neradi.Ladno sam vozio sa 3 klipa.Medjutim zamenim opet neradi,skinem je i probam kratkim spojem da vidim da li radi; neradi.Znaci nije do svecice ili do klipa motora.Verovatno razvodna kapa.Da li je jos nesto moguce da se pokvarilo?Mozda komutator?Razmisljam da uzmem novu razvodnu kapu i ruku.Kablove sam vec zamenuo.