Moja Lada
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Moja Lada
Slično,pa...možda,isto nema šanse
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
LED je sama po sebi sijalica tj emituje svetlost.
Bolje objasni šta misliš da je razlika nego da sad nabadamo šta je šta.
Bolje objasni šta misliš da je razlika nego da sad nabadamo šta je šta.
Probao sam i jedno i drugo i led sijalica dosta јаče svetli,na osnovu toga kažem da nije isto a slažem se da su obe koncepcijski iste-emituju svetlost.Obe imaju iste karakteristike
- bruyoni
Daj sliku toga što ti zoveš LED sijalica.
To je to
- bruyoni
Pa to su obične SMD diode, skoro identično onim što sam ja stavio samo što one nemaju vidljivu ploču.
Obična dioda koja direktno menja ubodnu sijalicu.
Obična dioda koja direktno menja ubodnu sijalicu.
Pa jesu obe diode ali ova donja ima balon i zbog toga каžem led silalica i veruj mi da bolje svetli u smislu da šire osvetljava a ova prva ima jači snop svetlosti u jednu tačku
- bruyoni
Pa mogao si napisati koja je koja.
U ovakvoj izvedbi obe imaju isti, po katalogu, konus svetlost tj 120 stepeni ali je SMD jača (6 u odnosu na 5 kandela) plus je izdržljivija na varijacije u naponu.
Mogu obe da se stave umesto sijalica iza table ali nećeš dobiti konstantnu osvetljenost koa sa običnim sijalicama, ima dosta o tome na ruskom forumima i svi koji prerađuju osvetljenje table na LED skidaju tablu i direktno u nju ugrađuju dosta dioda.
U ovakvoj izvedbi obe imaju isti, po katalogu, konus svetlost tj 120 stepeni ali je SMD jača (6 u odnosu na 5 kandela) plus je izdržljivija na varijacije u naponu.
Mogu obe da se stave umesto sijalica iza table ali nećeš dobiti konstantnu osvetljenost koa sa običnim sijalicama, ima dosta o tome na ruskom forumima i svi koji prerađuju osvetljenje table na LED skidaju tablu i direktno u nju ugrađuju dosta dioda.
Sve je u redu,izvinjavam se
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Na zalost uskoro cu morati da se oprostim od svoje Lajke...Razlog prodaje je selidba u drugu drzavu (Englesku).
Prvi sam vlasnik,odrzavao sam ga za sebe,stavljao sam najbolje delove koje se mogu naci na trzistu.
Na slikama se vidi da je odrzavana.Motor nisam cistio zbog slikanja,uglavnom sam ga tako i odrzavao i spolja i iznutra (uglavnom sam i gume sa pedala skidao...).
Lada 112 1.6 16v (21124),
Prvi vlasnik
Garazirana
Prva registracija 2006. decembar
Presla 108000
Servo
Fabricki grejaci sedista
Fabricki putni kompjuter
Na 95000 je radjen veliki servis + ugradnjeni i zamenjeni jos neki delovi (svi delovi su uvezeni,sa hologramom):
Zupcasti kais: Gates GTK015539
Ulje: Castrol Magnatec 10w-40
Svećice: Brisk A-Line 11
Vodena pumpa: Lpr LPRWP0683
Kaiš altenatora: Dayco 6PK1115
Ulje za menjač: Elf tranself b 80w/90
Zadnje pakne: Ate 2108-3502090
Diskovi: Brembo B09.8903.75
Pakne za diskove: Ate 13.0460-2965.2
Filter benzina: Filtron PP905
Filter ulja: Filtron OP520/1
Filter kabine: Filtron K1141
Stavljen donji nosac menjac
Pored kola daljem svi neophodnu opremu: prvu pomoc, sajlu za vucu (do 6t),nove lance za sneg...
Gume su kupljene prosle zime,2 all season (ne znam tacno koje) i 2 zimske Barum Polaris 3.Rezervna guma je skroz nova,fabricka,jos uvek dlakava Kama.
Potrosnja na otvorenom pri 2500 obrtaja ~5.2l.
Plin nema,posto je uglavnom vozena u Madjarskoj,gde to nije toliko popularno,obicno sam vozio sa Shell vpower benzinima.Kako su stvari krenule,plin uskoro nece niko ni ugradjivati ni koristiti.
Kilometrazu nisam vracao,to se i vidi na kolima.
Kola su trenutno u Madjarskoj, jos ne znam tacan datum kad cu biti u Zr.,ali cu biti tamo samo 2-3 dana najvise. Posle ce ga burazer prodavati,vec sam mu dao punomoc za prodaju.
Kolima nista ne fali. Jedino ima malo "mekano" ulubjenje na petim vratima,neka budala je iskocila dok sam isao unazad,hteo je malo para da zaradi,ali nije racunao na svedoke. Ulubljenje je izmedju natpisa.
Za kola trazim 2500€,cena nije fiksna,ali puno ispod necu da idem,uteracu ga u garazu,pa cu imati kola kad budem dolazio u goste.Ovo nije "second-hand" auto "iz uvoza" sa vracenom kilometrazom.
Jos nisam nigde stavio u oglase,zeleo bih da buduci vlasnik bude neko kome je stalo do kola,a mislim da je ovo pravo mesto za to.Kad budem znao tacan datum dolaska,stavicu oglas za prodaju u odgovarajucu rubriku i posle toga i na sajtove za prodaju automobila.

Prvi sam vlasnik,odrzavao sam ga za sebe,stavljao sam najbolje delove koje se mogu naci na trzistu.
Na slikama se vidi da je odrzavana.Motor nisam cistio zbog slikanja,uglavnom sam ga tako i odrzavao i spolja i iznutra (uglavnom sam i gume sa pedala skidao...).
Lada 112 1.6 16v (21124),
Prvi vlasnik
Garazirana
Prva registracija 2006. decembar
Presla 108000
Servo
Fabricki grejaci sedista
Fabricki putni kompjuter
Na 95000 je radjen veliki servis + ugradnjeni i zamenjeni jos neki delovi (svi delovi su uvezeni,sa hologramom):
Zupcasti kais: Gates GTK015539
Ulje: Castrol Magnatec 10w-40
Svećice: Brisk A-Line 11
Vodena pumpa: Lpr LPRWP0683
Kaiš altenatora: Dayco 6PK1115
Ulje za menjač: Elf tranself b 80w/90
Zadnje pakne: Ate 2108-3502090
Diskovi: Brembo B09.8903.75
Pakne za diskove: Ate 13.0460-2965.2
Filter benzina: Filtron PP905
Filter ulja: Filtron OP520/1
Filter kabine: Filtron K1141
Stavljen donji nosac menjac
Pored kola daljem svi neophodnu opremu: prvu pomoc, sajlu za vucu (do 6t),nove lance za sneg...
Gume su kupljene prosle zime,2 all season (ne znam tacno koje) i 2 zimske Barum Polaris 3.Rezervna guma je skroz nova,fabricka,jos uvek dlakava Kama.
Potrosnja na otvorenom pri 2500 obrtaja ~5.2l.
Plin nema,posto je uglavnom vozena u Madjarskoj,gde to nije toliko popularno,obicno sam vozio sa Shell vpower benzinima.Kako su stvari krenule,plin uskoro nece niko ni ugradjivati ni koristiti.
Kilometrazu nisam vracao,to se i vidi na kolima.
Kola su trenutno u Madjarskoj, jos ne znam tacan datum kad cu biti u Zr.,ali cu biti tamo samo 2-3 dana najvise. Posle ce ga burazer prodavati,vec sam mu dao punomoc za prodaju.
Kolima nista ne fali. Jedino ima malo "mekano" ulubjenje na petim vratima,neka budala je iskocila dok sam isao unazad,hteo je malo para da zaradi,ali nije racunao na svedoke. Ulubljenje je izmedju natpisa.
Za kola trazim 2500€,cena nije fiksna,ali puno ispod necu da idem,uteracu ga u garazu,pa cu imati kola kad budem dolazio u goste.Ovo nije "second-hand" auto "iz uvoza" sa vracenom kilometrazom.
Jos nisam nigde stavio u oglase,zeleo bih da buduci vlasnik bude neko kome je stalo do kola,a mislim da je ovo pravo mesto za to.Kad budem znao tacan datum dolaska,stavicu oglas za prodaju u odgovarajucu rubriku i posle toga i na sajtove za prodaju automobila.

Last edited by Imre on Sat Jul 13, 2013 12:50 am, edited 1 time in total.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ja cu samo reci, mnogooooooooooooooooooooooooo dobra lada
))))
- bruyoni
Samo da ima klimu, i na uštrb serva, dogovorili bi se brzom brzinom...
Elem samo da napomenem, ne sabotiram ti oglas, ali diskovi nisu od nerđajućeg čelika
Elem samo da napomenem, ne sabotiram ti oglas, ali diskovi nisu od nerđajućeg čelika
- Imre
Ma nema problema.Ali da li znas od kojeg je materijala?Plavkast je i nije imao nikakvu masnu zastitu,kao sto obicno imaju.Nigde nisam nasao tacan opis od cega je.Zato sam mislio,da je to posredi.Ali da je medju skupljima,to je sigurno,kostala je skoro 3 vise od obicne.bruyoni wrote:Samo da ima klimu, i na uštrb serva, dogovorili bi se brzom brzinom...
- Martin Skopje
- Automobil: lada 110
lada je super samo se i meni ne svidjaju retrovizore i ovo sta si istapacirao kod rucna i di su prekidace za prozore a inace lepo je ispala instrument tabla
LADA VOZI DADA
- Imre
Retrovizori su fabricki...Martin Skopje wrote:lada je super samo se i meni ne svidjaju retrovizore i ovo sta si istapacirao kod rucna i di su prekidace za prozore a inace lepo je ispala instrument tabla