TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Re: TNG u Ladi

Post by Miljan »

Ako pali kad je hladan, a ne pali kad je vruc, to znaci da ima previse goriva koje obogacuje smesu.
Nasteluj sve da radi savrseno na benzin (zazor ventila, ugao paljenja, karburator, svecice), pa onda predji na stelovanje plina.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Namesticu, ali trenutno nemam bas vremena, na benzin jedva ide, mnogo se davi, a ispitni rok pocinje, idem u BG tako da vremena nema. A sad mi je bas krivo sto sam zapostavio benzin i zapustio taj deo auta iz neznanja a i zbog finansija...
Edit: sinoc sam ga kuci verglao vruceg dok se nije ispraznio akumulator, jutros je sa tako oslabljenim akumulatorom upalio iz prve... Od struje je menjan komutator, svecice, kablovi, ruka, e sad ne znam za ove delove u razvodniku da li mogu da zezaju kad je auto samo vruc, ali mi se cini da je problem to plina...
Samo Samara Srbina Spasava

Gago

Post by Gago »

Kada prvi put palim na benzin,treba 3-4 verglanja dok ne povuce benzin, ali radi 2 sekunde i ugasi se. Posle pali na prvi kljuc ali se isto gasi posle 1-2 sekunde, bez obzira drzao gas ili ne ili podigao sauh ili ne. Od cega poceti? Pumpe za benzin ili ler dizne ili nesto trece...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Neznam ima li plovak u samarin karburator, ako ga ima pogledaj nivio propustanja koliki je ili koliko ima benzina u loncetu. Kad ga otvoris dospi u loncetu malo benzina pa probaj onda ako radi koju sekundu duze onda je moguce da plovak pusta malo benzina.

Gago

Post by Gago »

Danas posle velikih problema sa plinom, jedva odem do majstora i on skine ceo karburator, ocisti svaku poru na njemu kompresorom i sad lajka ekstra mirno radi na benzin. Sto je cudo nikakvih trzaja nema, kao da se uvek i vozi na benzin! Pumpa za benzin radi dobro sto je cudo s obzirom koliko dugo nije paljeno na benzin. Plin je opet nesto podesavan, pa cu videti kako se ponasa, za sada ide lepo i pali, ali jedan mi je majstor rekao da su membrane u isparivacu problem, pa nabija puno plina i onda ne moze da se upali, ali videcemo.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

prekontrolisi zazore ventila. Imao sam neki dan slicnu situaciju i izmerio da su se na tri ventila smanjili zazori, sto sam resio promenom plocica ventila. Sad vise nemam tih puf - puf u auspuhu na svakih par sekundi.
Ustvari pretpostavljam da se posle masinske obrade glave i zamene ventila nakon odredjene kilometraze ventili ukopaju bolje u glavu motora i samim tim zazor se smanji. Zato je i preporuceno periodicno kontrolisanje zazora ventila.

Gago

Post by Gago »

Uradicu to kad se vratim u KV. Juce sam isao kod majstora u KG gde sam ugradio i on je pritvorio onaj usis vazduha i auto je oziveo i bas je lepo radio u leru. Ali mi se opet sinoc javio problem sa gusenjem auta i da ne moze da upali vruc , srecom pa sada moze na benzin da upali. Danas sam dosao u BG i svratio opet kod majstora i rekao mi je da cemo morati da otvorimo isparivac da vidimo sta je. Ne veruje da su membrane, a ni ja ne verujem jer mi ne trosi vise od 10 litara... Na nekom forumu sam procitao da Landi Renzo isparivaci imaju neku problematicnu klackalicu koja kad se pokvari ima simtome kao moja. Tako da bice da je to...

Gago

Post by Gago »

Update:
Posle 10ak dana ne paljenja auta otkad sam u BGu, danas sam upalio na benzin, prebacio na plin i provozao po kraju dok ne postigne radnu temperaturu i auto se vise ne gusi u leru i pali vruc i na plin. Znam da kad sam stigao u BG nije mogao da upali vruc na plin. Sta li se izdesavalo ne znam, ali praticu situaciju :?

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Moram ovih dana da uradim reatest TNG uredjaja, tj. da zamenim bocu.

Do sada sam imao cilindr.bocu a sada hocu da ugradim tocak bocu, koju cu sam da kupim direktno od uvoznika zbog nize cene.

Interesuje me iskustvo kolega sa foruma, koje su dimenzije tocak boca koje su ugradjivali na svoje Samare.

Moze li boca da bude veca od precnika 55cm i visine 18cm (31 litar), koja sigurno moze da stane u Samaru?
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Moja je 200mm i malo viri gore, a ima valjda 39l bruto. Nesmeta ništa i može na nju da se stavi teret, tako da je za iste pare po meni bolja veća.

Rale

Post by Rale »

choksi wrote:Moja je 200mm i malo viri gore, a ima valjda 39l bruto. Nesmeta ništa i može na nju da se stavi teret, tako da je za iste pare po meni bolja veća.
Mozes li da izmeris precnik boce, ako ti nije problem, da znam koju bocu da kupim? Razlika u ceni je vrlo mala, pa bolje da kupim sto vecu kada vec stavljam na mesto rez.tocka.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Evo imam ja papire ;)

Rale

Post by Rale »

Mnogo ti hvala Choksi!

Gde si radio atest? Nisu ti pravili problem sto boca malo viri gore?

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Pitanje da li je veličina udubljenja gde se stavalja toro boca ista kod 11x i samare
Kod 11x mora da stane točak 175/65 14" a samara nosi 13"

Rale

Post by Rale »

bruyoni wrote:Pitanje da li je veličina udubljenja gde se stavalja toro boca ista kod 11x i samare
Kod 11x mora da stane točak 175/65 14" a samara nosi 13"
Pitao sam za Samaru, pretpostavljam da je Choksi mislio na nju.
Cini mi se da on pored 11x ima i jednu Samaru u voznom parku?

Post Reply