Samara za delove
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Samara za delove
Dobio sam "dojavu" da u komsiluku ima jedna slupana samara, popravka ne isplativa, ovako auto odrzavan, jos je registrovan, ima plin, sta mislite da li bi se to isplatilo rasturiti? tj. da li ima jos uvek potraznje za delovima? Koliko je platiti? Ne idem ja tu na veliku zaradu, neka ostane i skoljka koju cu baciti na kilo pa dobro, ali da se rasprodaju delovi u roku od par nedelje...moracu da odem da je pogledam
Last edited by laki-91 on Fri Aug 09, 2013 10:00 pm, edited 1 time in total.
-
Boki78
Re: Samaza za delove
150e max, zarada ce ti biti sve sto dodje preko cene na kilo. Primer karburator na kilo bi bio recimo 50 dinara, ti dobijes 200 (sto je redovna cena na licitacijama) I zarada ti je malo preko evra. Slicno imas na jos ko zna koliko pozicija. Samara je umiruce vozilo, voze je dekintosi i dekintosi sa poznavanjem trzista i mehanike. Konkretno trziste ti ne moze biti grdje.
Naravno ne treba iskljuciti ni mogucnost saradnje sa neobavestenom musterijom, ali takve moras da cekas.
Naravno ne treba iskljuciti ni mogucnost saradnje sa neobavestenom musterijom, ali takve moras da cekas.
Re: Samara za delove
Kapiram ja to druze, da su delovi povoljni, rasturio sam ja dosta kola do sada, samo Samaru nisam do sada, a ovo se ukazala prilika blizu kuce, videcu da mu ponudim cenu na kile po saobracajnoj.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
pazi generalno ima malo zarade
platis celu (ne slupanu ali zato limarijski losiju) samaru za 150 Eur a izvuces malo vise od 200 Eur. Racunica je prosta: plasticni delovi po 100 din/kom, ostalo najmanje 15 delova po 10 eur ili 30 delova po 5 eur i izvuces svoje pare, a ostalo das sekundarcima po ceni kilograma i tu je sva tvoja zarada. E sad je samo pitanje koliko imas volje da se oko toga zanimas. Ali u svakom slucaju moras priznati da na njoj ima 30 delova koje mozes prodati po 5 eur i da ces izvuci svoje ulozene novce. Ostalo sto vidis kao eventualnu zaradu je tvoj ulozeni rad pri rasturanju i zamajavanju da doteras tu Samaru u svoje dvoriste i posle da juris sekundarce da odvezu neprodate ostatke.
U najavi je rasturanje Mladenove samare 3V, zatim njegove dieselke kojoj je pukla radilica, a tu je i moja samara 3V koja za mesec dana istice iz registracije mada ja jos nisam siguran da cu je odmah rasturati dok ne vidim koji treci auto da kupim roditeljima a treba i meni licno za delove za moju dieselku koju ja vozim i za ovu 5v koju vozi moja zena (ja imam 3 samare i sve tri su registrovane
)
platis celu (ne slupanu ali zato limarijski losiju) samaru za 150 Eur a izvuces malo vise od 200 Eur. Racunica je prosta: plasticni delovi po 100 din/kom, ostalo najmanje 15 delova po 10 eur ili 30 delova po 5 eur i izvuces svoje pare, a ostalo das sekundarcima po ceni kilograma i tu je sva tvoja zarada. E sad je samo pitanje koliko imas volje da se oko toga zanimas. Ali u svakom slucaju moras priznati da na njoj ima 30 delova koje mozes prodati po 5 eur i da ces izvuci svoje ulozene novce. Ostalo sto vidis kao eventualnu zaradu je tvoj ulozeni rad pri rasturanju i zamajavanju da doteras tu Samaru u svoje dvoriste i posle da juris sekundarce da odvezu neprodate ostatke.
U najavi je rasturanje Mladenove samare 3V, zatim njegove dieselke kojoj je pukla radilica, a tu je i moja samara 3V koja za mesec dana istice iz registracije mada ja jos nisam siguran da cu je odmah rasturati dok ne vidim koji treci auto da kupim roditeljima a treba i meni licno za delove za moju dieselku koju ja vozim i za ovu 5v koju vozi moja zena (ja imam 3 samare i sve tri su registrovane
Bio sam da je vidim, ali nije bio kuci vlasnik, pa sam je samo ovako pogledao, i auto je los, udarena napred (branik, farovi, krila, hauba...), sva vrata trula, ima tu ponesto da se iskoristi, ponudicu 100eur, pa ako pristane rasturamo je 
-
Boki78
Na to ce pristati samo ako je bas van price. Tj koliko sl. nedelje moze dobiti 50e vise od brace sekundaraca. Elektronicaru su hteli da dodju i da sami odslepaju vozilo i plate dal 17 dinara po kg prosle godine. Samara sa plinom je 960kg teska pa x17 ipak izadje vise od 100e ...
I van svega toga pitanje je vredi li slupati silno vreme I rad za par desetina evrica.
I van svega toga pitanje je vredi li slupati silno vreme I rad za par desetina evrica.
Platicu i ja 18din po kg, ali da je ceo auto, ovo je havarisan auto nema ceo prednji kraj.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
21 din ako ogulis sam 
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
za sta 100 evra ??? pa yugo u voznom stanju ali neki trulex ne kosta vise od 50 a tek slupana samara !!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
-
Boki78
Ne gleda se cena vozila vec cena sirovine na kilo. Slupana, havarisana ... vredi 150e. Racun je 17dinara x masa vozila.
Jeste masa vozila puta trenutna cena lima iznosi toliko. Ali ne zaboravite da na otpadu kada se otera ceo auto, oduzimaju u proseku od 100 do 150 kg na gume, stakla, plastiku i to. Tako da to vise nije 950 kg. Vec manje. I onda se opet dobija manja cifra. Na to oni sto prodaju na taj nacin za sekundarne sirovine ne racunaju, nego misle da oni za tu kilazu mogu da dobiju vise. Vise puta sam imao problema sa tim, pri kupovini kola za reciklazu.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
a ko vrsi prevoz do otpada ? retko dolaze po vozilo, al onda je cena slabija po kg gvozdja, tako da mu dodje slicno. U svakom slucaju prevoz do otpada treba racunati najmanje 20 eur i da ce oduzeti nesto kg zbog guma i plastika ... pa sad nek razmisle gde su ovi sto hoce da prodaju otpadima ... jos uvek je najbolja racunica kad vozilo otkupi neko ko inace vozi istovetno vozilo pa ga uzme radi delova, onda se ne racuna ni prevoz niti se odbija nesto od kilaze vozila ...
-
Boki78
Reciklera i otpada sada ima ko pecurki oko kise, a trziste nije bas preveliko. Ima dovoljno prostora za zezanje sa cenom. Sem toga ako auto nije bas svugde truo, na vratima i tockovima se vadi cirka 130e (komplet vrata 20e, tocak sa gumom 10e) a ostalo na kilo cirka 100e. Ko zeli da se zeza moze da proda jos neki deo, a ostalo rasturi na aluminijum gvozdje i bakar pa izvuce jos vise. No za tu igrariju treba imati vremena i volje.