Membrane su ti ovo crveno cije ivice vire iz pumpe. Nemoj me drzati za rec ali mislim da i originalna pumpa ima isti oblik membrana tako da verovatno mozes da stavis membrane za original pumpu. Takodje mislim da takav oblik koriste i drugi prozvodjaci pa pretpostavljam da je univerzalan ili standardan. Najbolje ponesi stare membrane kao mustru, valjda je dovoljno da se poklope po obiku. Ako pumpa radi kako treba nemas razloga da se zezas sa time.
Inace mislim da su mnogi u zabludi da ako je pumpa prazna da ce se membrane brze rasusiti i ispucati. Ko je otvarao pumpu zna da untra idu ako se dobro secam 3 membrane i da i onako nemaju kontakt sa benzinom, tj. samo jedna i to samo jednom svojom povrsinom moze da ima kontakt sa benzinom. Tako da tu tezu rasusivanja bez benzina ne kapiram kad su i sa benzinom i onako uvek suve... Ne mogu sad tacno da se setim konstrukcije ali mislim da, da bi gorivo procurelo moraju da puknu (postanu porozne) sve tri membrane.
Dodatna zajebancija kod promene pumpe predstavlja i igla koja pokrece pumpu tj. mora da bude dovoljne duzine da pokrece pumumpu, pa ako se pojela eto problema. Treba voditi racuna i o debljini ona dva zaptivka (ili sta li su) koja se stavljaju izmedju pumpe i mesta za kacenje...
Raspevana pumpa za gorivo
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Raspevana pumpa za gorivo
Ja mislim da su membrane ove pumpe povezane sa onom metalnom osovinom i ne mogu se odvojeno kupiti, tako da cu morati ceo taj deo da menjam. Nema na ovoj osovinici onaj sraf koji se odvija pa se samo zamene membrane, vec to se to menja sve u kompletu koliko ja mislim...
Samo Samara Srbina Spasava
-
travelman
Re: Raspevana pumpa za gorivo
Danas kupi ove membrane za 110 din, nisu mi potrebne vec ih uze za rezervu.
Prodavac mi rece da odgovaraju i za Samaru, pa bih da cujem i vase misljenje.

Prodavac mi rece da odgovaraju i za Samaru, pa bih da cujem i vase misljenje.