Desni zmigavac duplo brze radi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
LadaRiva2013
Automobil: Lada

Desni zmigavac duplo brze radi

Post by LadaRiva2013 »

Pitam za Rivu a ne Samaru

Sta moze biti problem kad desni zmigavac duplo brze trepce a levi radi normalnom brzinom?

Boki78

Re: Desni zmigavac duplo brze radi

Post by Boki78 »

Da li ti sve sijalice, daklem prednja bocna i zadnja rade na toj brzoj strani?

LadaRiva2013

Post by LadaRiva2013 »

Ne radi zadnji desni, a prednji desni zato radi duplo brze. Kad ukljucim sva cetiri onda tri koja rade rade normalnom brzinom.

Boki78

Post by Boki78 »

Prema tome zameni sijalicu zadnjeg desnog, ili vec resi problem zbog kog ta sijalica ne radi i normalna brzina ce ti se vratiti. Inace kada neka strana trepce brze to je signal da neka od sijalica na toj strani ne radi.

LadaRiva2013

Post by LadaRiva2013 »

aha, e hvala mnogo

Boki78

Post by Boki78 »

Nema na cemu :) Sretno!

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

E vidis to me je uvek zanimalo,kod svih je u principu kad crkne jedna sijalica radi ubrzano,zato sam ja malo eksperimentisao,odem lepo pozadi iscupam obe sijalice (21W) ukljucim levi,radi normalno,ukljucim desni radi normalno,sva cetri,radi normalno (kao i da ima sijalice),i sad mene zanima,jel to normalno ili je moja lada bila nesto raspolozenija nego inace :lol: :?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa normalno je jer si skinuo sijlice iste snage. Isto ce jedna strana raditi brze ako se umesto 21w stavi sijlica 15w.

Alexa

Post by Alexa »

nismo se razumeli,nisam odma izvukao obe sijalice,prvo sam izvukao samo jednu (za simulaciju da je sijalica crkla) i lada je opet radili isto,ima problem samo kad iscupam i prednju,jer onad nema sta da sija osim bocnih,ali oni mali oko 5w :lol: :D

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

To je zato sto imas automat stari tip, koji ne reaguje na promenu opterecenja kao novi tip (elektronski).

Alexa

Post by Alexa »

bas cudno,taj automat je orginalni imam ladu koja je jos starija od ove i regovala je cim izvadim sijalicu,mada mislim da sam nasao razlog...
Bocni migavci su prepravljani na led diode i unutra ima po 20 komada dioda u svakom od ta 4 migavca,kada su sve sijalice ubacene a upalim cetri migavca dok je auto ugasen bocni ne rade,ali cim se upali auto oni rade normalno,predpostavljam da te diode vise opterete nego sijalica (iako su manji potrosac ali ima ih dosta) pa se vadjenjem sijalice ne oseti mnogo razlika,jer diode nadoknadjuju....Mada za mene je to jos bolje jer sam ja hteo da menjam automat da bi stavio diode u zadnji stop,sad makar to nemoram :)

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

I meni desni migavci rade brze od levih,ali kod mene koliko sam ja video struja je kompletno u haosu,tako da cim se skupi novac ide kod elektricara da mi odradi od A do S sve :D
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

Post Reply