Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Problem sa strujom
I naravno, hvala vam , ovo ne bi sam resio sigurno!
Ima i drugih ali Lajka je majka! 
Sada kada sam hteo da proveri da li mi kablovi za svecice sijaju u mraku, primetih da nesto malo varnici, otprilike jedna varnica u 2-3 sekunde iznad bobine... Sta to moze biti? I koliko to moze da bude opasno, jer ne znam da li mogu sutra da stignem kod elektricara???
Samo Samara Srbina Spasava
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
stici ces ne brini, najverovatnije nije do same bobine nego ruka, kapa, kablovi, svecice
Svecice su gotove za zamenu, sutra sam planirao da kupim... Kablovi za svecice ne svetle u mraku uopste... Mislio sam da sutra necu moci da stignem kod majstora, da li je bezbedno da vozim auto sutra, pa u subotu da oteram kod majstora? Msm to se verovatno ne desava od danas, ali sam tek malopre otkrio...
Zvao sam elektricara danas, jer sam u medjuvremenu zamenio ruku i svecice pa sam cekao da vidim da li ce se promeniti nesto i nastavilo je da vise zasjaji nesto nego da varnici iznad bobine, i on mi kaze da su verovatno kablovi... Kablove sa stavio Master Sport pre 2-3 godine i vec su izgleda crkli...
Raspitao sam se kod Maka i ima silikonske Master Sport (iste kao moje) po ceni od 460 din i neke oko 900 dinara. Da li se isplati uzeti skuplje, jer ovi stvarno nisu potrajali, tako da sam razocaran kvalitetom...
Raspitao sam se kod Maka i ima silikonske Master Sport (iste kao moje) po ceni od 460 din i neke oko 900 dinara. Da li se isplati uzeti skuplje, jer ovi stvarno nisu potrajali, tako da sam razocaran kvalitetom...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Kako se ne isplati uzeti bolje, ja na aleku imam vec par godina tesline silikonske, prerem motor, vozim kroz vodu i nista
Imam problem sa mojom ladjom i ne mogu da ga resim na plin uopste nece da upali to jest samo kao ono samo sto ne prezubi i na tome ostane,dok na bezin otezano upli i kad upali grca se davi dok ne probije na vecim obrtajim lepo radi! Menjao sam komutator,probao stare kablove na kojima je radila,kapu,komutator,bombinu,rasturao razvodnik da vidim holov davac sve je ok,jedino jos ruku nisam menjao ali je ona nova i na oko deluje potpuno ispravno,ono sto sam primetio je da hoce nekad da puca to jest da upali smesu u karburatoru i to samo na benzin! Neki savet ili bilo sta?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Proveri kondezator ako da ima elektronac, pregledaj paljenje da se nije pomerio nekako razvodnik, ako je sve zamenjeno sto si reko vidi da kojim slucajem nije prezupcio
Novi trenuci sad hladna upali i radi na vecim obrtajima i cim je ugasim prvi put vise ne pali,skinem razvodnik i svecice i rukom okrecem osovinicu na razvodniku i lepo se vidi kako baca 1-3-4-2 i onda nesto pukne unutar razvodnika mene tresne struja i posle toga vise nema varnice i ne reagujeili je mesa 1-4-2-3... Izgleda da mi ruka probija preko osovinice pa me zato itreska struja na razvodniku! Videcu da kupim i nov holov davac i ruku!
Imam problem sa Ladom ,naime ne rade mi pokazivači pravca,a voltmetar mi pokazuje crveno. Normalno pali i sve ostalo radi. Šta bi to moglo da bude?
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
pokazivaci pravca ? - jel rade sva 4 mozda ?Zoran021 wrote:Imam problem sa Ladom ,naime ne rade mi pokazivači pravca,a voltmetar mi pokazuje crveno. Normalno pali i sve ostalo radi. Šta bi to moglo da bude?
voltmetar pokazuje crveno ? - jel napon premalen ili prevelik ? opisi detaljnije, proveri voltmetrom napon akumulatora kad je motor ugasen a koliki je dok motor radi. Proveri i kontakte osiguraca broj 5
Ne rade više ni sva 4,radilo je samo zadnje levo i to jedva se videlo. A napon na pokazivaču mi je bio skroz na nuli.Skroz levo na crvenom,kao kada nema struje.elektronicar wrote:pokazivaci pravca ? - jel rade sva 4 mozda ?Zoran021 wrote:Imam problem sa Ladom ,naime ne rade mi pokazivači pravca,a voltmetar mi pokazuje crveno. Normalno pali i sve ostalo radi. Šta bi to moglo da bude?
voltmetar pokazuje crveno ? - jel napon premalen ili prevelik ? opisi detaljnije, proveri voltmetrom napon akumulatora kad je motor ugasen a koliki je dok motor radi. Proveri i kontakte osiguraca broj 5
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Proveri osigurac mislim da je broj 5 osigurac od migavaca on je inace i struja za km sat kad nema struje u satu voltmetar stoji !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Gospodo ako vam ikada auto izgubi punjenje odnosno radi samo na bateriju (akumulator) obavezno su to cetkice na regleru ! NIkada ali ponavaljam nikada nemojte kupovati nov regler jer sa novim reglerom mozete da spalite pola instalacije ! meni se upravo desilo sve ovo sa novim reglerom (500 din) punjenje je 17 v pa skoci ponekad i na 17.8
znaci hteo sam prodavcu da ga nabijem u ...... ali sam sa njega skinuo cetkice i stavio na stari regler i evo sad je punjenje taman nije bas 14.4 ali je 15 volti ! Mada je i to mnogo !
Sta da radim , da li da menjam opet ili da ostavim ovako ?
Sta da radim , da li da menjam opet ili da ostavim ovako ?Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)