Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Re: Tenak

Post by Milan 2107 »

kad bi bilo ubaciti u njega radilicu klipove klipnjače od 1.6 bio bi pravi
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

e to vec ne znam da li moze, nije sto sam ga ja radio nego sto ide ko lud, odusevio sam se kako ide, kako se pusti kvacilo tako potpise, ne znam koliko je riva teska al gde ja idem 3-4 brzinom ona isto mozda jos bolje
:D
Ovde ide ono malo djavo
Image

Image

Image

Jel moze stvarno radilica od mog 1.6 da stane na blok od 1.3 i da se to prepakuje kais da bude 1.6?
Onaj sto sam izvadio je obrnuo lezaj na cetvrtom klipu, ostali su dobri, prvi lezeci je otisao kao i aksijalni lezajevi, sve se to desilo zbog medju zupcanika koji je proklizao i ostao motor bez ulja.

Jel treba nekom nesto od tog 1.3 motora ili da bacam sve?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Povadio sam moje klipove, karike ko nove samo 4 mm zazora :lol:
a nove ispod 1 mm.
Jedan kip mi je napukao, jel ima neko jedan klip ili da kupujem garnituru?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ovo ostane od sajtne i svega sto treba da stoji tu, Sajtne je 2004 radio tatin prijatelj i po sadasnjem izgledu zajebao ga za sve pare sto mu je uzeo a to je nekih 400 eura sa farbanjem spolja, kada je trebalo da se kupi materijal lepo je napisao celu tablu lima i sve sta treba duplo da bi uradio kako treba a sto se vidi na slici da je samo na prednjem delu zavario neki crveni lim a meni je rekao da se napatio dok je zamenio unutrasnji lim, kad sam tad auto radio u sajtne je sipano ulje pomesano sa bodijem i kao sto se vidi da je sve suvo i da nema tregova od tog ulja a jedino sto ima je vosak koji se jos drzi i koji je sipan kad je auto kupljen

Image

Image

Image

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Uh bas ti je tu puno stradala u pod pragovima. Kad sve izvaris napuni ih ovim KLIK i trajace ti mnogo mnogo duze.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Mesao sam ja sa bodijem al izgleda da je isparilo sve i za to je najbolje kupiti neko novo ulje da bi imalo viskoziteta da bi drzalo, sad ima da sipam vosak i cim nesto krene da prebrusim, malo sam i ja ovde kriv sto sam ga zapustio sto se tice limarije, tunel je isecen tj nije ga ni bilo, istrulio skroz, nemam ni jednu liniju prema kojoj mogu da pratim sve je istrulilo i sabijeno na gore, muka ce biti uklopiti sve da lici na nesto

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

sećno i ako nađeš ubaci pocinčani lim tmo gdje variš sami izbrusiš cink

Image
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

dejca

Post by dejca »

aleko-2141 wrote:Mesao sam ja sa bodijem al izgleda da je isparilo sve
Da ali kad mu dodas bitumen onaj crni sto se koristi za parket onda on zgusti preradjeno ulje i masnoca ostaje godinama. Mojoj ladi su jos masni delovi koji sam mazao jos 2000 god. kada sam kupio ladu.
Kada sam je kupio komsija mi je dve rupice na pod pragovima zakrpio, znaci vec su bili poceli. Ali on ih je zakrpio ja napunio pragove ovom smesom i eno ih nigde rupica.
Lada mi je stradala gde to nisam mogao sipati ili nisam znao da je posebno osetljiva na nekim mestima. Kao prednji nosac za dizalicu, ali to sam iskrpio duplim limom, medju prostor napunio ovim a odozgo i odozdo body i to joj je.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Poncikovani lim nemam a inace ga farbam tako da ce i to da mu pomogne

Ma sipacu vosak, lakse mi sa njim i brze

Boki78

Post by Boki78 »

aleko-2141 wrote:Ovo ostane od sajtne i svega sto treba da stoji tu, Sajtne je 2004 radio tatin prijatelj i po sadasnjem izgledu zajebao ga za sve pare sto mu je uzeo a to je nekih 400 eura sa farbanjem spolja, kada je trebalo da se kupi materijal lepo je napisao celu tablu lima i sve sta treba duplo da bi uradio kako treba a sto se vidi na slici da je samo na prednjem delu zavario neki crveni lim a meni je rekao da se napatio dok je zamenio unutrasnji lim, kad sam tad auto radio u sajtne je sipano ulje pomesano sa bodijem i kao sto se vidi da je sve suvo i da nema tregova od tog ulja a jedino sto ima je vosak koji se jos drzi i koji je sipan kad je auto kupljen
Bogme po merilima nasih limara 9 godina je gotovo fantastican rezultat. Mada sto se samog rada tice, onog ingenziosno postavljenog crvenog lima :mrgreen: totalno je klosarski odradjen. Prakticno situacija slicna onoj koju je Elektronicar opisao kod sebe.

Nego voleo bih makar jednom za zivota da vidim kako neko stavlja busenu/punktovanu unutrasnju sajtnu. Svi idu na obicnu tablu lima, a kapiram da fabrike ne idu bas dzaba na busene :)

Inace slika rive mi nekako pokazuje zasto ovo sve ume da bude zaludan posao. Sa jedne strane redja se nov lim, a to sve preko kutije koja je vec lepo nahvatala rdje, koja naravno nije ociscena ...

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

ako ciljaš na moju sliku ono nije rđa lijevo ono ti je nekakva stara izolacija čudne boje i podsjeća na rđu
zašto bi sebi na svom autu zatvarao rđave kutije pobogu? :) ali svejedno duž cijelog praga je osječen unutrašnji sredni i vanjski prag i svi su zamijenjeni ne možeš od jednom sve ide se segment po segment ima pametnih pa osijeku i zavare sve odjednom a da pri tome ne učvrste školjku pa kasnije budu fuge na vratima debljine prsta

zašto ne bušen i lim ako misliš na onaj presovani sa velikim rupama originalni unutrašnji prag?
čemu jbt nije ferrari lada je još na sve gdje da se kupi takav lim šta fali ovom pocinčanom od 1mm
Last edited by Milan 2107 on Mon Sep 16, 2013 1:23 pm, edited 1 time in total.

dejca

Post by dejca »

aleko-2141 wrote: Ma sipacu vosak, lakse mi sa njim i brze
Kako se to radi tim voskom, dali to sam pripremas ili ima da se kupi gotova smesa ?

Boki78

Post by Boki78 »

Milan 2107 wrote:ako ciljaš na moju sliku ono nije rđa lijevo ono ti je nekakva stara izolacija čudne boje i podsjeća na rđu
zašto bi sebi na svom autu zatvarao rđave kutije pobogu? :)
Sorry nisam u toku sa tvojim projektima, te nisam znao da je tvoja slika, tj. mislio sam da je odnekud sa net-a :) U principu limari veoma cesto ostavljaju citave rdjave sekcije unutar kutija i najopustenije vare preko toga.
Milan 2107 wrote: zašto ne bušen i lim ako misliš na onaj presovani sa velikim rupama originalni unutrašnji prag?
čemu jbt nije ferrari lada je još na sve gdje da se kupi takav lim šta fali ovom pocinčanom od 1mm
Ni samara nije ferrari, cak ni blizu pa ima bas takve unutrasnje sajtne, fabricki naravno. Ja verujem da postoji razlog za tim. Jedino sto ne znam pouzdano koji je :mrgreen:

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

taj komentar sa ferrarijem je u smislu da nije vrijedno truda oko toga da se napravi počev od bušenja rupe u limu sam taj posao je zametan a kamoli oblikovanje falca na rupi
takve pragove ti imaju i zastave
razlog?
ako probiješ rupe i oblikuješ falceve na presi onako možeš dobiti veću čvrstoću i elastičnost uz upotrebu tanjeg lima

aleko sorry na offu

Boki78

Post by Boki78 »

Milan 2107 wrote: ako probiješ rupe i oblikuješ falceve na presi onako možeš dobiti veću čvrstoću i elastičnost uz upotrebu tanjeg lima
Hvala! :)

Post Reply