Kablovi za svecice
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- Otkud_znam
- Automobil: lada 110 8v
Kablovi za svecice
Pozdrav!
Da li moze neko da mi preporuci neke kvalitetnije kablove za svecice za ladu 110,1.5,8v.
Hvala unapred
Da li moze neko da mi preporuci neke kvalitetnije kablove za svecice za ladu 110,1.5,8v.
Hvala unapred
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Koliko ja znam za Ladu proizvodi Bosch i oni neki Rusi na S. Kad god sam htio kupiti Bosch uvijek se trebalo naručivati i čekati mjesecima, pa sam uvijek kupovao te ruske (mislim da ti dođu i originalno s Ladom).
Takva je bar situacija tu u Hrvatskoj.
Takva je bar situacija tu u Hrvatskoj.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Kablovi za svecice
Ajd ovde da makar tema ima odgovarajući naslov.
Naručeni Tesla T774S http://www.tesla-blatna.cz/en/ignition- ... 2,5206,559
Champion LS-118 nema, ili ja ne uspevam da nagovorim nikog da ih naruči; slična situacija sa NGK, kažu nikad nisu naručivali pa ako i ne zaborave da naruče čeka se do sledeće godine jer je sledeći uvoz tek tamo u januaru; Valeo 4500, Bosch 5000 i opet se čeka dve nedelje; Brisk nema tj. uvoznik ne uvozi kablove; Po ladinim prodavnicama nude ili Flash ili MS (sačuvaj Bože opcije) tako da nakon 50k km Janmor se preventivno menja i leti u gepek (osetim kao neku knedlicu da imaju kad treba povući iz niskih obrtaja) pa da probamo Tesla.
Ako ne valjaju Jeronimo je kriv
Champion LS-118 nema, ili ja ne uspevam da nagovorim nikog da ih naruči; slična situacija sa NGK, kažu nikad nisu naručivali pa ako i ne zaborave da naruče čeka se do sledeće godine jer je sledeći uvoz tek tamo u januaru; Valeo 4500, Bosch 5000 i opet se čeka dve nedelje; Brisk nema tj. uvoznik ne uvozi kablove; Po ladinim prodavnicama nude ili Flash ili MS (sačuvaj Bože opcije) tako da nakon 50k km Janmor se preventivno menja i leti u gepek (osetim kao neku knedlicu da imaju kad treba povući iz niskih obrtaja) pa da probamo Tesla.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Mislim da se neces pokajati.
Ja sam za Samaru kupio kablove Tesla T356S. Auto lepo i mirno radi, ne trosi puno. Mislim da su za cenu od oko 12 eura ovi kablovi dobra investicija.
Ja sam za Samaru kupio kablove Tesla T356S. Auto lepo i mirno radi, ne trosi puno. Mislim da su za cenu od oko 12 eura ovi kablovi dobra investicija.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
- bruyoni
Ovi su 2600. Ne znam koliko se radnja ugradila ali mislim da nije mnogo jer su mi MS cenili 1900 a Flash 2200.
Rusi su MS ocrnili najstrašnije dok sam Flash imao i nisam zadovoljan kvalitetom izolacije koja se krenula guliti naokn 3-4 meseca, inače su radili OK ali mislim da bi bilo pitanje meseca kada bi probili
Rusi su MS ocrnili najstrašnije dok sam Flash imao i nisam zadovoljan kvalitetom izolacije koja se krenula guliti naokn 3-4 meseca, inače su radili OK ali mislim da bi bilo pitanje meseca kada bi probili
ugradili su se bar 40 %....
inace 1.pravilo je da sam ja u pravu...
a kad nisam onda se primenjuje pravilo br1...
naravno, kablovima ces biti zadovoljan bar toliko koliko i sa predhodnim.jedino da te ne zeza nesto drugo...
inace 1.pravilo je da sam ja u pravu...
a kad nisam onda se primenjuje pravilo br1...
naravno, kablovima ces biti zadovoljan bar toliko koliko i sa predhodnim.jedino da te ne zeza nesto drugo...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
uzeli su mi za kurira 200 dinara, šta da se radi uvoznik nije mogao/hteo da mi proda kao fizičkom licu. Danas sam mislio da ću na duži put pa da ih probam ko svet ali eto nije se desilo. Za knedlicu su možda krive i Beru svećice ali ćemo videti. Kad sam skidao ove trenutne bili kontakti su bili olabavili pa najverovatnije nisu ni dobro nalegali
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Jesi li zadovoljan sa Beru svecicama i koliko si presao sa njima? Planiram da kupim za Samaru Beru 14R-7DU, cena je 170din/kom., preko uvoznika.bruyoni wrote: Za knedlicu su možda krive i Beru svećice ali ćemo videti. Kad sam skidao ove trenutne bili kontakti su bili olabavili pa najverovatnije nisu ni dobro nalegali
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
- bruyoni
Videćemo sutra da li sam zadovoljan. Ako ima knedlice, onda ću da vratim stare NGK pa da vidim jel do nji ili ne.
Što se zadovoljstva do sad tiče zadovoljan sam, stabilan ler, nema detonacije (bar ono što ECU registruje), Nakon što sma ih ugradio malo mi se smanjila potrošnja i motor je postao nekako mirniji pri preko 3000 o/min. Sad još razmišljam da uzmem i Beru metlice brisača pa da budem komplet
Što se zadovoljstva do sad tiče zadovoljan sam, stabilan ler, nema detonacije (bar ono što ECU registruje), Nakon što sma ih ugradio malo mi se smanjila potrošnja i motor je postao nekako mirniji pri preko 3000 o/min. Sad još razmišljam da uzmem i Beru metlice brisača pa da budem komplet
- bruyoni
Čisto da prijavim da ovi moji Tesla kablovi probijaju... Eto, ni dve godine, skoro 30k km znači ni oni nisu baš kvalitet kako se priča.bruyoni wrote:Ajd ovde da makar tema ima odgovarajući naslov.
Opet duplo kraće od ruskih originalnih. Sad treba opet videti šta i gde uzeti.
-
Boki78
Kako si detektovao probijanje, "rucno" po sistemu mlatnula me struja, ili drugacije? 
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Najbolji nacin za utvrdjivanje je pranje motora i da se izujes kad se hvatas za kablove al po mogucstvu da drzis malo veci gas

- bruyoni
Pa počelo mi se javljati trokiranje i nemiran rad na leru a pri 140-150 km/h mi čak i pali lapicu zbog detonacija, prvo mi ispalilo jedno 4 greške za detonaciju (2 cyl, 3 cyl, multiple sylinders...) a danas mi je odradilo samo za 2 cilindar i krenulo da nema snage, skoro kao da radi na tri cilindra.
Nije da me je jako mlatnula ali se osetilo, takođe sam ih malo poprskao fajtalicom i lepo se vidi kako skače varnica sa kabla na masu.
Videću sutra ujutru šta ću ih zameniti onim starim flash što se krenula ljuštiti izolacija (ali nisu probijali), da prežive do radnog dana.
Nije da me je jako mlatnula ali se osetilo, takođe sam ih malo poprskao fajtalicom i lepo se vidi kako skače varnica sa kabla na masu.
Videću sutra ujutru šta ću ih zameniti onim starim flash što se krenula ljuštiti izolacija (ali nisu probijali), da prežive do radnog dana.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Stavi Vaz original,jes' da su 45e... 

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- bruyoni
nije problem... samo ih naći. Otiću kod Ruskog da pitam za kvalitetne kablove (i to ću da naglasim) ako mi ponudi odma nešto što nije Slon ili Interservis odlazim.
Nemam nameru da molim i ubeđujem nekog da mi uzme pare koje sam spreman da dam!
Nemam nameru da molim i ubeđujem nekog da mi uzme pare koje sam spreman da dam!