Cene Samara

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Boki78

Re: Cene Samara

Post by Boki78 »

Pa zato sto je posedujem i znam sta se sa njom desava tokom vremena i upotrebe :mrgreen:

Sto se 170kkm na samari tice, a naravno u zemlji Srbiji mozes racunati na trulex tu i tamo, 100% trulex stubovi kod soferke, na lepo razduvan motor, menjac zreo za remont koji opet tesko da mozes uraditi korektno, na vec izmenjane amortizere i to ako marfi proradi zatices fenox, na silen blokove koje menjas malo redje od donjeg vesa posto su fabricki koji valjaju 100% pocivsi i zamenjeni onim koji su se mogli naci, niz zezalica sa agregatima itd...

Tj. zatices kola koja su sada vec dobrim delom sacinjena od delova koji se prodaju kod nas, a to je uglavnom problem do problema :) Generalno takvo vozilo je idealno da se neko obuci za mehaniku jer ce zezati sve sto zezati moze, ali da sluzi kao vozilo koje radi i ne skrece paznju na sebe tesko :)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

I ja nikad nebih dao te pare za ovu samaru. Pre bih kupio neku za 800-1000 eu. godista 90-92 i manje 100 hk. Koju je vozio neki stariji vlasnik po mogucstvu i da je prvi.
Kad bih vec isao na ajnspric to bi bila 111 lada.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Pa znam, ali to je vozilo staro 23 godine (msm na prosecnu starost Samare kod nas) i ne moze se ocekivati ne znam sta od nje... Msm ni ja je ne bih kupio od nekoga, jer velika vecina veoma lose odrzava svoje automobile... A i ove Lade serije 11x me plase, kad vidim u kakvom stanju ih ima na oglasima, a i primecujem da im je elektronika bas slaba tacka, a ni limarija im nije divna. Mada kada sam sinoc pretrazivao net nesto oko limarije, naisao sam na slike Mazde 6 stare 10ak godina... Ja ne mogu da verujem u kakvom je stanju donji deo vozila, tako da izgleda dosta proizvodjaca kuburi sa limarijom...
http://i.imagebanana.com/img/anoy2edu/IMAG1036.jpg
http://i.imagebanana.com/img/paehs22f/IMAG1033.jpg
http://i.imagebanana.com/img/y4lvzj3c/IMAG1041.jpg

U principu je veoma tesko naci dobrog polovnjaka pa cak i do 4-5000 evra da je u stanju sto se kaze sipaj i vozi ... Opet tu treba solidno ulaganja, da bi se dovelo u dobro stanje.
Samo Samara Srbina Spasava

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote: Ja ne mogu da verujem u kakvom je stanju donji deo vozila, tako da izgleda dosta proizvodjaca kuburi sa limarijom...
http://i.imagebanana.com/img/anoy2edu/IMAG1036.jpg
http://i.imagebanana.com/img/paehs22f/IMAG1033.jpg
http://i.imagebanana.com/img/y4lvzj3c/IMAG1041.jpg
Sto se limarije tice ovo je tek naceto, u odnosu na prosecnu ladu ovome nista ne fali. To sto vidis bas izrdjalo su trap i izduvni sistem, konkretno viljuske spone i spoj lonca sa cevi :) To nije nikakav problem da rdja, jer je ili potrosna roba ili je napravljeno od materijala koji je podebeo i treba mu ohohoho vremena da mu rdja naskodi :)

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ih bre Boki, ti mora da si naleteo na mnogo los primerak :) pa ja pola od ovoga sto si naveo nisam video na svojoj samari :D ima trulezi tu i tamo, ali nista strasno, kakva se vozila voze kod nas moja lajka je premija. stubovi oko soferke nisu truli, motor ne duva, jos ima snage u njoj, jedino od zamene do zamene (na 10.000 km) mi pojede litar ulja iliti smakne na sipku od max na min a i to je od skoro, npr poslednjih 30-40 hiljada km. menjac nikad remontovan, nista mu ne fali, upada u brzine kao nov, jednom menjana lamela i korpa. amortizeri menjani jednom ili dva puta, poslednji put stavljeni FENOX, od kad su stavljeni lajka presla oko 70.000 km i nista im ne fali, rade kao da su juce stavljeni. silen blokovi mislim da nikad nisu menjani do sad, ali nisam siguran za njih. kvake i brave nikad nisam zamenio na vratima i rade perfektno.

oko agregata sam imao par zezalica, jbg, nije sve idealno, ali nesto od toga je bilo mojom ili caletovom krivicom, a ponesto uticajem raznih gremlina pod haubom ali opet, nista toliko strasno sto se nije dalo otkloniti.

pricam o samari koja je 92. godiste i presla 205.000 km i nesto malo preko...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Boki78

Post by Boki78 »

BokeYGTi wrote:ih bre Boki, ti mora da si naleteo na mnogo los primerak :)
Da sam na jedan :mrgreen: Zadnjih godinu dve dana sto uz naseg druga Elektronicara sto sam sam imao prilike da se nagledam Samara u stanjima koja sam opisao.

Inace sa stubovima kod soferke si imao srece. Prakticno svaka koju sam uzivo video je tu ili trula ili je vec radjena. Moja je 91 ima 47000km i ozbiljan problem bas oko soferke. Cenim da ce moci bez veceg uzbudjivanja jos koju godinu, a onda cu morati (polu)preventivno da ih radim.

Meni menjac klopoce na leru, a radjen je (lezajevi go krs) motor ne trosi ulje ni malo, i vuce dobro, ali ce situacija sa brezonom morati da se resi. Trenutno je verovatno jedina samara u zemlji sa 112 kaisem :mrgreen: Amortizeri pozadi ne valjaju, tj jedan ne valja ... Uglavnom mala kilometraza, ali ima zabave :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Boki78 wrote:
Da sam na jedan :mrgreen: Zadnjih godinu dve dana sto uz naseg druga Elektronicara sto sam sam imao prilike da se nagledam Samara u stanjima koja sam opisao.

Inace sa stubovima kod soferke si imao srece. Prakticno svaka koju sam uzivo video je tu ili trula ili je vec radjena. Moja je 91 ima 47000km i ozbiljan problem bas oko soferke. Cenim da ce moci bez veceg uzbudjivanja jos koju godinu, a onda cu morati (polu)preventivno da ih radim.

Meni menjac klopoce na leru, a radjen je (lezajevi go krs) motor ne trosi ulje ni malo, i vuce dobro, ali ce situacija sa brezonom morati da se resi. Trenutno je verovatno jedina samara u zemlji sa 112 kaisem :mrgreen: Amortizeri pozadi ne valjaju, tj jedan ne valja ... Uglavnom mala kilometraza, ali ima zabave :mrgreen:
A sta mislis o 110kama, bar na osnovu prisustva ovom forumu gde si mogao da cujes o manama i vrlinama ? Ja iskreno iako volim Samaru, pa samim tim i Ladu sve se vise razmisljam da li posle nje nastaviti sa 110/112... Mislim Samara mi je u OK stanju i vozicu je jos 2-3 godine minimum, ne znam koliko je pametno preci na 11x ... Cak sam bio zagrejan da menjam Samaru za 110ku jer sam video da covek trazi zamenu za jeftiniji auto, ali kad sam sve sabrao i oduzeo odustao sam...
Samo Samara Srbina Spasava

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

sve zavisi sta trazis od auta i sta ocekujes za uzvrat, diskutabilno je to. ja licno nemam lose misljenje o Ladama 11x serije. kad bih imao koji evro vise i kad bi se odlucio da ponovo uzmem ladu, sigurno bi to bila 112 1.6 16V.

ima ovde ljudi koji su vozili oba modela pa mogu da ti daju malo detaljnije i bolje objasnjenje i misljenje. evo npr. drug clan Zile, on je skoro kupio 112, a vozio je Samaru. i choksi takodje vozi 2 samare (ukoliko jednu nije prodao) a skoro kupio 111.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

KardanPower
Automobil: Lada 2107

Post by KardanPower »

Slazem se sa Dejcom, ipak je prvi vlasnik zakon pa jos ako je stariji covek onda bi trebalo da valja auto. Mada ne mora da znaci, moze da se desi da taj isti deda ima unuka sa teskom nogom na gasu. :mrgreen:

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Boki78 wrote:

To sto si ti kupio 20 godina star auto ko zna kako odrzavan ne znaci da su generalno sve samare krsevi.Ljudi koji citaju tvoje postove sad misle da su samare g..na od auta i da nista ne valjaju.Moji su kupili novu samaru pre 25 godina i zadovaoljan sam autom u svakom pogledu, desi se tu i tamo neki kvar ne kazem bilo je i vecih ali najvise sitinice koje sam resavam.Ovu noviju samaru koju samo ja vozim kupio sam polovnu.ima motor od 2111 dakle sa direktnim ubrizgavanjem.trebalo mi je 3 godine da je vratim na neko normalno stanje jer vlasnik nije nikako odrzavao i koristio za prevoz gradjevinskog materijala.Samaru vozim jer volim taj auto a ne kao vecina zbog manjka para.Lade 110,111,112 me ne privlace zbog izgleda tako da bi pre kupio injection samaru
Samara 4ever

Boki78

Post by Boki78 »

dajko3 wrote: To sto si ti kupio 20 godina star auto ko zna kako odrzavan ne znaci da su generalno sve samare krsevi.Ljudi koji citaju tvoje postove sad misle da su samare g..na od auta i da nista ne valjaju.Moji su kupili novu samaru pre 25 godina i zadovaoljan sam autom u svakom pogledu, desi se tu i tamo neki kvar ne kazem bilo je i vecih ali najvise sitinice koje sam resavam.Ovu noviju samaru koju samo ja vozim kupio sam polovnu.ima motor od 2111 dakle sa direktnim ubrizgavanjem.trebalo mi je 3 godine da je vratim na neko normalno stanje jer vlasnik nije nikako odrzavao i koristio za prevoz gradjevinskog materijala.Samaru vozim jer volim taj auto a ne kao vecina zbog manjka para.Lade 110,111,112 me ne privlace zbog izgleda tako da bi pre kupio injection samaru
To sto je moj otac tu samaru koju vozim kupio novu novcijatu i sto smo prvi i jedini vlasnici ubije tvoju pricu ko zeca :kez

Samaru vozim jer sam nju zatekao, naravno iz raznoraznih razloga je zavoleo a pored toga ni ne mogu trenutno da pribavim drugo vozilo. Sledece vozilo oko kojeg gradim finansije ce takodje biti lada (samara sa injectionom ili 11x) . Ali sve to ne menja fakat da samara jeste g. od auta iz vizure coveka kome treba auto koji radi a ne da mu sluzi da sniva nedosanjane mehanicarske snove (sto je kod mene bio vazda slucaj) :)

Ako se ne varam imamo i temu za karakteristicne samarine boljke, pa sad ako bismo navodili sve od kojih stvarno veliki broj boluje neko sa strane bi nas mogao da pita a sta tu valja :mrgreen:

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja ne dam aleka sve dok ima delova, sto bi rekli moji drugari, kad bi imao novo auto ja bi poludeo, mora bre nesto da se cacka svaki dan :D

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ja dokle god postoje 2107 nemislim ista drugo da vozim. Auto za sve i svasta, i da preveze i da ponese na krovu. Svojevremeno zlatnih devedesetih ja sam iz Bugarske stojadinkom isterivao po oko 700 litara M.B. a ladasi cepali preko tone i plus na krovu kotur gvozdja i koji dzak cementa bacen onako usredinu :twisted: .
Pride jednostavni sklopovi koji se lako popravljaju, narocito oko paljenja.

KardanPower
Automobil: Lada 2107

Post by KardanPower »

Boki78 svaka ti cast na objektivnosti! Sve si rekao kako jeste u sustini. Ja volim Lade ali volim i Istinu da kazem i cujem o njima, tako da ako nesto ne valja onda za to ne mozemo da navodimo kao prednosti, da ih dizemo u oblake savrsenih automobila i tome slicno. Crno je crno, belo je belo. E sad to sto mi volimo nase Lade pa nam nije tesko da stalno majstorisemo oko njih, to je druga stvar. Al da je Lada auto- kljuc u bravu i teraj, to nije sigurno pa ni kao fabricka. Lada nije za svakoga, i u tome i jeste stvar, mnogi ne vide njene kvalitete i sposobnosti u odnosu na zapadna i ostala auta.

Boki78

Post by Boki78 »

Hvala :)

Cenim da sve treba nazvati svojim imenom i ne ustezem se da kazem sta mislim. Lade su danas svakako pre svega vozila za ljude koji su skloni majstoriji i vole da se time bave. Ljudi koji to ne zadovoljavaju ce od njih uglavnom imati vise glavobolje nego koristi. Razlog je prost. Retko koji kvalitetan majstor ce uopste prihvatiti da radi Ladu, ne zato sto mu je ispod casti vec zato sto tu nema interesa. Tj imao bi posla sa ne uvek ali uglavnom uglavnom starim zapustenim vozilom za koje se pouzdani delovi jako tesko nalaze. Probleme pri naplati posla u najavi postoje. Tako da se njih hvataju uglavnom oni koji nemaju izbora, a onda zurka krece :) Ne sporim da izuzetaka ima, i odlicno odrzavanih lada i dobrih majstora koji ih rade, ali i jedni i drugi su u manjini :)
Gago wrote: A sta mislis o 110kama, bar na osnovu prisustva ovom forumu gde si mogao da cujes o manama i vrlinama ? Ja iskreno iako volim Samaru, pa samim tim i Ladu sve se vise razmisljam da li posle nje nastaviti sa 110/112... Mislim Samara mi je u OK stanju i vozicu je jos 2-3 godine minimum, ne znam koliko je pametno preci na 11x ... Cak sam bio zagrejan da menjam Samaru za 110ku jer sam video da covek trazi zamenu za jeftiniji auto, ali kad sam sve sabrao i oduzeo odustao sam...
Moje misljenje o 11x ladama nije merodavno. Nikada nista na njima nisam radio, ni jednu nisam razneo u atome, a ni vozio iole vise pa da mogu da kazem bilo sta sto ne bi bilo prepricavanje onoga sto na forumu vec postoji. Za njih sam svakako zainteresovan i neku od njih uz samaru injection bih svakako rado video kao buduce vozilo.

Post Reply