Bosch MP 7.0

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: Bosch MP 7.0

Post by jeronimo »

proverite el. instalaciju do senzora(da nesto nije nekim udarcem osteceno), i ako ga skidate novi OBAVEZNO pritegnite kilo kljucem na 25nm...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

lada-senta

Post by lada-senta »

Evo kao pouka ostalima,ako se nekom desi slicno. Promenjeni senzori kucanja motora i onaj drugi za ulje i svetli dalje "check engine".... Nismo verovali,pa poceli da trazimo nesto takvo,sta komjuter ne moze da vidi....pa se ispostavilo,da je otisla jedna gumica na glavnom kocionom cilindru,pa je gurao ulje prema servo-u,pa je pao nivo ulja ispod minimuma....promenjena gumica,dopunjeno ulje,nema "check engina" .....

jeronimo

Post by jeronimo »

??? kakve veze ima cnock sensor sa kocionim uljem? osim ako pod "check engine" ne podrazumevate lampicu za kocnice...mada vazno je da je problem resen.. ;)

lada-senta

Post by lada-senta »

E bas je to poenta price sa moje strane,da sam odma trazio problem diagnostikom,menjao snezore....a mogao sam da uocim vizuelno da nema ulja u rezervoaru glavnog kocionog cilindra. Ovako sam promenuo dva senzora mozda uzalud......ali je diagnostika samo na njih kazala da je nepravilan rad.Mada mi je cudno da kod diagniostike nista nije pokazivao na manjak ulja u kocionom sistemu.....svukde je auto pun senzorima,zasto bas tu ne?

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

dijagnostika nikada nece pokazati dal uopste imas benzina u rezervoaru ili dal ti je crkla benzinska pumpa, ...
dijagnostika nije svemocna ...
pretpostavlja se da majstor ide zdravom logikom pri resavanju problema
specificnost kod tvojeg auta je da su nivostat kocionog ulja povezali nekako u instrument tabli tako da pali istu lampicu kao i za neispravnost na motoru
u svakom slucaju lampica jeste ukazala na neispravnost i usmerila vas na postojanje nekog ozbiljnog problema koji moze ugroziti vasu bezbednost i shodno tome potrebu da se sto pre javite u servis, a dalje je stvar do dobrog poznavaoca ladinih vozila i mogucnosti pojavljivanja takvog kvara kao i zdrave logike mehanicara ...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Postoji senzor i na čantri za kočiono ulje ali ti dijagnostika nikako nije mogla javiti da nema ulja u posudi, ali nikako!
Možda će izgledati malo bez veze ovo pitanje ali moram... Kako ti izgleda ta "ček endžin" lampica što svetli, zanima me kako piktogram izgleda?

lada-senta

Post by lada-senta »

Pa ovako ((!)) samo u crvenoj boji....u desnom donjem uglu....sad da nece da ispadne da misli neko da sam rucnu ostavio povucenu?:-) VEc sam imao ovu lampu prosle zime za novu godinu,kad je anlaser blokirao motor.....

Boki78

Post by Boki78 »

To ti nije check engine. On je u obliku motora i narandzaste je boje :) Nikakva posebno napredna dijagnostika nije potrebna da se utvrdi da ti je nivo kocione tecnosti manji od propisanog ukoliko se ta ((!)) lampica upali :)

Inace ako su ti zbog ((!)) lampice menjali knock i senzor pritiska ulja onda si imao posla sa talentima koje bi vredelo da u buduce zaobilazis :mrgreen:
Last edited by Boki78 on Thu Sep 19, 2013 11:50 am, edited 5 times in total.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Image

to uopšte nije check engine lampica...

Aj ako vas već mrzi da pročitate uputstvo ili proguglate kako izgleda check engine lampica, ili neko moguće rešenje vašeg problema, iskoristite to što garant imate kamericu na telefonu pa uslikaje prokletinju koja vas nervira a ne da predpostavljate šta je šta i otežavate i ovako težak posao dijagnostike na daljinu.

jeronimo

Post by jeronimo »

[quote="lada-senta"]Pa ovako ((!)) samo u crvenoj boji....u desnom donjem uglu....sad da nece da ispadne da misli neko da sam rucnu ostavio povucenu?:-) quote]
sto je najgore znao sam da je to u pitanju ali nisi ti najgori, ima i jos gorih. za rucnu sija druga lampica sa crveno P :x . problem kao sto rece bryoni je u tom sto mi NE ZNAMO sta vi podrzumevate pod terminima koji obicno znace nesto drugo, tako da ne bi bilo lose slikati ubuduce. cisto da pristedimo zivce... ;)

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

"check engine"
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

lada-senta

Post by lada-senta »

Hmm,uredu...sad sam ja ispao magarac. Ali za novu godinu prosle godine,kad mi je zbog sagorelog anlasera blokirao motor,ova ista lampica mi je svetlela,pa mi rekao tip u servisu da je to check engine......Vidim da je sazrela situacija da promenim servis:-) Ali ipak,bar sam naucio nesto,da nisam pitao,umro bi glup,po pitanju ove lampice:-)

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

Gde se nalazi komjuter u kabini koji ragulise rad motora.Moracu po svoj prilici da ga skinem i da proverim kompletnu instalaciju kao da dva klipa izgube struju.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Sta se desava?Kod suvozaceve leve noge,skines plasticni poklopoac,ima 3 releja,pa iza...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

stavljenje sve 4 nove blombine i sve islo super do danas kad vozim na benzin kli na plin odjednom izgubi snagu to jest radi na dva klipa jgasim j upalim i sve je okej krenem da vozim kad treba da ubrzam preko i dodju obrtaji od 3700 do 4000 obrtaj ona se ugusi i pocne da radi na dva klipa.Kad vozim na benzin malo teze se to deyava a na plin konstatno non stop.U mestu kad stoji na benzin ili kad je na plinu prilikom turiranja ona secka i desava se da gubi sruju na instrument tabli izgubi signale za skale obrtaja kilometraze goriva i temperature i pokazivac predjenih km a ostane da sija osvetljenje.Sa starim blombinama sam primetio kad stojim u mestu i kad dam gas ona pocne da trokira i slucajno sam pogledao u svetlo u kabini kad dodajem gas malo upali se zackilji evo i vecera opet isto sa novim blombinama kad pogledam u plafon ono zackilji.Da napomenem da mi je auspuh zadnji lonac busan.Ja pomalo sumnjam u instalaciju a moze biti opet blombine.Nisam pametan sta moze biti.promenjen filter vazduha svecice ngk..

Post Reply