Vaz 2101 1971 " STREET MACHINE"

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Re: Vaz 2101 1971 " STREET MACHINE"

Post by Marety »

:P
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

SERZAS

Post by SERZAS »

Eto i zatvorena sezona za ovu godinu :(

Image

Lada je vac u garazi - pokrivena. Sada pocinje nova faza pravljenja usisa za Dellorto horizontalne karburatore. Imam odlican set koji bi zeleo da isprobam sledece sezone. Bice tu posla oko prepravke gas pedale, koja ce biti na sajlu. Koristicu VW Golf 2 papucu i sailu jer ih negde imam na polici. Dalje ce uslediti postavljanje novih opruga jer ove koje sada imam su suvishe mekane i mala korekcija auspuha. Ako bude bilo vremena unutrasnjost cu pokriti jos jednim slojem izolacije i dokrajciti par mesta koje jos nisam.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

denesrb
Automobil: Lada 2108

Post by denesrb »

Aftermovie sa I. International Lada Meetinga : http://www.youtube.com/watch?v=6aC7HYPROQY :)

vladairon
Automobil: Lada VAZ 1200

Post by vladairon »

Lada ti je prelepa, svaka cast! Ja sam moju hteo da ofarbam u istu tamno plavu boju ili u crnu

stolex
Automobil: Lada 112 16v

Post by stolex »

Kako je mocno ovo okupljanje. Moglo bi jednom tako nesto i u Srbiji da se organizuje. :D

Inace lajka ti je prava bombonica. 8)

SERZAS

Post by SERZAS »

Konacno da i ja nadjem vremena i otvorim sezonu. Malo sam se provozao Ladom tek toliko da joj proradi dihanje i pomere zglobovi, i ponovo je spakovo u garazu do iduceg meseca.

Image

Evo malog teazera, stigla je i opaka bregasta, kit vfts plastika, titaniumska vfts karter zastita, skupilo se tu i motora od 1.5cc pa do 1.7cc, kojeraznih felgi i t.d...
Image
Image
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Mi mislili ti neces da se druzis sa nama :D

SERZAS

Post by SERZAS »

aleko-2141 wrote:Mi mislili ti neces da se druzis sa nama :D
Ko jel ja :-D ? Sav sam zaglavijo samo u posao i sve sto mi preostaje je samo da planiram i prikuplam delove za buduci projekat.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ako ti iz nekog projekta ispadne neki tvoj nabudzeni motor posalji ga meni da ubacim u svoj :p Sta ti je sad na pameti da radis? :)

SERZAS

Post by SERZAS »

Ovaj auto ostaje kakav jeste treba da se isprave neke farbarske greske, srede udubljenja koja su nastala od svakakvog loma u tesnoj garazi, prefarbaju ogrebotine nastale sa parkinga i t.d.

Projekat na kome vise radim pismeno i na papiru je Lada za kruzne trke. Znaci full FIA specifikacija i jos po nesto sto se tice lokalne lige. Posto se vec duze vreme u mojoj glavi vrti ta ideja imati auto za pravu razonodu, konacno je krenula ka nekom ostvarenju. Mislim da je to sve ubrzala ponovo aktivna classic liga za Lade i Volge. Lada klasa se deli na tri grupe: 1300. 1600 i slobodnu klasu, ali sa samo nekim ogranicenjima.

Ukratko o 1300 i 1600 klasi, bi mogao da kazem da je to stock varianta 1200cc, 1300cc i 1500cc 1600cc motora koji su sa fabrickim napajanjem. Sve sto moze da se nabudzi u ovoj klasi su izmene na ojacavanju komponenti trapa i olaksavanje same karoserije.

Klasa u koju ja zelim da se uvucem je slobodna klasa. Tu se dozvoljava samo Ladin motor i nema ogranicenja koliko moze da se nabrije i kakvo je napajanje, zadnji most ili menjac.
Posto kolege vec ucestvuju u tome i voze na horizontalcima, ja nameravam da se bacim na ITB + MegaSquirt. Smatram to za bolju alternativu pogotovo kada se promeni vreme. Sto se tice motora plan je imati ih vishe, u cilju da je jedan za konstantne trke, jedan u rezervi uvek spreman, treci za tack day, cetvrti na stendu. Posto raspolazem sada raznim motorima probacu da ih sve sredim i da su spremni za ubacivanje u karoseriju po gore napomenutim zadacima.

Za sada na stendu imam 1.5cc blok. Od njega cu pokusati da iscrpim sve sto mogu. Plan je da bude 80x80 takozvani kvadrat. On je vec u pola dela, samo cekam jos par komplekata klipova i klipnjaca, kako bi odabrao sve po visini, a posle olaksavanja i po balansu i tezini. Glava motora ce biti 21011 sa prosirenim usinim traktom i koliko shirim na izlazu izduvom. Ventili tipa T olaksani, isto stock dimenzija. Bregastu za taj motor jos uvek nemam ali, 21213 nivina ce posluziti ako se ne bude nesto naslo do toga. Zamajac olaksan na 3.8kg po Singurindiju.
Kada to zavrsim prelazim na 21213 motor pa sve tako iz pocetka. Samo sto ce na njega vec da se kaci ITB i ova bregasta OKB m28. Mnogo bi mi znacilo kada bi nabaso na 2130 radilicu sa hodom 84mm. U tom slucaju to bi bijo pakleni motor 84x84.
Slicnim principom ce se odraditi i ostali motori.

Ja se nadam da cu za naradnih 5 godina vec izaci na asfalt, jer za sada imam cilj da skupim sve sto mi treba kako bi se svi radovi odvijali u tempu. Karoseriju jos nemama, ali imam viziju da to bude 2101-21011 ili 2105.
05 bi mi vishe valjao zbog bolje isplaniranog motornog prostora ali 01-011 mi se vishe dopada. Tako da sve zavisi sada od cene samog automobila, kolicine posla koji treba da se uradi na njemu limarski.

Cim bude karoserija eto teme o tome. :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pa tebi je stvarnooo dosadno :D
aj mi sredi moj 1.6 da se vozim ko covek :D

SERZAS

Post by SERZAS »

Jeste dosadno ko nikad do sada. A sto se tvog motora tice bolje je da radis sam, tako ces imati vise koristi.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ma ne ide sve po planu, ubacicu za sad moj pa cu na zemlji da uradim pripremu za audijev motor

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Aleko jel znas mozda proceduru oko papirologije za zamenu motora? Izvinite sto kvarim temu i svaka cast na ambicijama Serzas ali ja u mom fici imam jugov motor vec koji je upisan ali posto je vec spreman da se odradi a ja nasao drugi jugov dobar motor za male pare sa sve papirima, zanima me koja je procedura? A na ovom starom planiram neki tuning, jer nije toliko los i ima fiatovu glavu ali duva... :)
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

ne bi znao, znam samo da ides prvom na tehnicki da utvrde da je drugi moto pa sa tom potvrdom-papirom ides na atest na masinski fakultet (bar je tako u Bg-u), ako sve prodje opet na tehnicki da upisu broj u saobracajnu a glavno od svega je to da ti treba poreklo motora da ne bi svirao klavir, al posto je motor iz fice 850 razbusen na 900-950 i ubacen u juga ne znam onda sta i kako.

Post Reply