Auspuh lupa

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
duro
Automobil: lada 112

Auspuh lupa

Post by duro »

Imam sljedeći problem. Kada mi se u Ladi 112 vozi neko odozada lupa mi auspuh, kada sam sam ništa se ne ćuje. Sageo sam se provjerio i sve djeluje zategnuto i cvrsto.

Mijenjao sam nedavno zadnji lonac i vozio sam kod majstora da pogleda i on kaze da je sve zategnuto i da nigdje ne udara.

Ali se meni ovo dešava od promjene auspuha. Sve se nadam da će samo prestati. :)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Auspuh lupa

Post by dejca »

Legni ispod auta i vidi gde ti je auspuh najblizi do karoserije i odatlega malo udalji na neki nacin. Ima sigurno one gumene nosace pa sa njihovom zamenom nesto iskombinuj, ili ih dotegni ako ima jos neko pogodno mesto za zakacku.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Upravo to, izgleda da je neki od nosača na auspuhu kraći ili više stisnut pa je auspuh došao preblizu karoseriji.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ti gumeni nosaci su golo sr...kupio sam nove u radnji,i da namesti covek,pukne! :shoot koliko se secam,mislim da idu oni okrugli,proveri to.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

altinjanin wrote:Ti gumeni nosaci su golo sr...kupio sam nove u radnji,i da namesti covek,pukne! :shoot koliko se secam,mislim da idu oni okrugli,proveri to.
Bome ne znam kakvo si ti smeće kupio, ali te nosače je jako teško puknuti. Ja sam svoje natezao, rastezao, navlačio i razvlačio, ali nikada nisu pukli. Čak kada ga hoću puknuti, da ga lakše skinem, radi zamjene, moram rezati skalpelom iako sam nosač već bude napuknut, ali ga ne mogu skroz raskinuti bez skalpela.

BTW imaju dva nosača na prednjem i dva na zadnjem loncu, a 3 od 4 su različita. Inače postoji jedan šaraf baš na onom dijelu gdje se auspuh savija pod 90 (netom prije zadnjeg lonca) i ako se malo pomjeri lako dohvati taj šaraf. Ja bih prvo to provjerio. Drugo mjesto gdje zna lupkati je okvir od mehanizma od ručne kočnice, tamo gdje je šaraf za poriktavanje ručne kočnice.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ih,kakvo smece...pa znas i sam sta se kod nas prodaje.. :roll:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

duro

Post by duro »

Cudno mi je sto uopste ne lupa kada sam sam u autu, a kada je neko sa mnom lupa ko ludo. Sinoc nas je bilo cetvero i lupalo je ko ludo.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Onda ti je lako. Ponovo natrpaj četvero u auto i kada počne lupati stavi ruku na pod i osjetit ćeš vibracije. Po jačini vibracija možeš vrlo precizno odrediti gdje lupa. Kada si odredio gdje lupa, podvučeš se pod auto i vidiš u šta lupa.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

zadnji trap
kad u vozilu sedi vise putnika onda se sabiju opruge zadnjih amortizera i cao sklop zadnjeg vesanja prilazi blize podnom delu karoserije e tu najverovatnije auspuh nije dovoljno podignut nego onda lupa o delove zadnjeg trapa, najverovatnije nisu svi gumeni nosaci auspuha namontirani ili je tu neki problemcic u njihovim dimenzijama ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Izvinite ali morao sam :lol: :mrgreen: :xixi :twisted: omiljena serija.

duro

Post by duro »

Napravio sam kod majstora danas. Tacbo udaralo je u donji trap. Ma majstor kada mi je mijenjao auspuh stavio mi je auspuh od felice, tako da nije bas orginalno upasovano. Sada ce valjda biti ok.

Problem je valjda rijesen.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

rusi i cesi se ne vole, od 68. proslog veka... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Cika Stevan
Automobil: L110

Post by Cika Stevan »

I meni je lupao auspuh kad sam zadnji lonac menjao. Narocito kod malog broja obrtaja motora, prilikom kretanja iz mesta. Majstor mi je tu kukici zavarenu za lonac (na slici) je kljestima krivio i lupnjava je prestala.

Post Reply