Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: Lada Samara 1.3

Post by Gago »

Hvala vam na odgovorima, sutra kupujem ulje za motor, pa cu se raspitati koliko kosta ablender, ali cu prvo pokusati ovo sto mi je Boki78 predlozio.
Samo Samara Srbina Spasava

Gago

Post by Gago »

Nov ablender kod Maka kosta oko 2400 din... Boki78 je bio u pravu, ali ne mogu dovoljno da nategnem plastiku prema sebi da bi sirena svirala. Tek kad skinem donji deo plastike i rukom pomerim ablender prema sebi, svira i na najmanji dodir... Ne znam da li smem da podglavim ablender necim otpozadi da se ne vraca unazad i sirena bi svirala kao luda :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

to je mozda sve 2400, u auto lideru-nis to sto tebi treba je 800 din a u auto disku je 1200, zvao ja zbog mene.

Gago

Post by Gago »

Da, da i rucice su u pitanju...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

sta ce ti to sve ako je tvoje dobro, bolje je original nego to sto kupis, zameni srednji deo, tj ako su izlizana ona dva pipka (treba da budu zaobljena) kupi drugu u suprotnom je nesto drugo.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A neke kontakte ili pipke mozes li malo pomeriti nagore da budu blize ili te kontakte ako su na volanu pomeri ih nadole. Neznam kako je bas kod samare ali kod rive i zastave 101 je to moguce.
Probaj i taj ablender da pomeris nagore, namontiraj svi i isprobaj. Ako nema nista da smeta to je to.

Gago

Post by Gago »

Pa ablender se pomera napred- nazad i kad ga drzim rukom u polozaju napred, svira bez ikakvih problema... Verovatno cu nesto podmestiti iza da se ne vraca unazad i problem ce biti resen... Inace ulje Selenia Gas 410 dinara po litru ako nekoga zanima...

Gago

Post by Gago »

Lajka parkirana u BGu :)
Image

U narednih mesec- dva dana planiram zamenu zupcastog, spanera, mozda pumpe za vodu, antifriza... Ako naletim na neka vrata i njih cu da kupim, a moram da nabavim i amortizere trecih vrata.. Planirao sam da izmerim i kompresiju cisto informativno da znam u kakvom je stanju motor ... Takodje me i oba sedista zezaju nece da se obore, dok jednu onu kukicu rucno ne pomerim. Nesto sam razmiljao da nategnem onu zicu sto povlaci kukicu, mislim da je u tome problem, pa ako neko iz iskustva zna neka kaze... Na vozackom sedistu u 95% slucajeva ne moze da se podesava nagib, vrti se ono u prazno, samo kad oborim sediste nekad uhvati, pa mogu da ga korigujem... Zna li neko resenje za ovo?

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

ja znam :)

Gago

Post by Gago »

Zanima me kako sanirati sitnu rdju na autu? Citao sam dosta na netu, ali svuda nailazim na razlicita misljenja, te moze ovo, te ne moze, zanima me bas postupno sta i kako da odradim u " uradi sam" varijanti kad budem nasao malo vremena ... Primeri rdje koju zelim da saniram su :
Image
Image

dejca

Post by dejca »

Ovo na krilu ces lako, dobro osmirglaj do cistog lima i zafarbaj. A ovu na zadnjim vratima je pitanje dali je ona izbila iznutra kao sto i meni izgleda ili je spoljna rdja.
Ako je spoljna isto dobro osmirglaj i zafarbaj. Ako je krenula iznutra uzmi srafciger i busi tj. cisti taj propali deo. Ako rupe nisu velike poliester ce ti zavrsiti posao, ako su malo vece bolje je da ti limar to okrpi. Mada varenjem bilo kojim ce se i nagoreti lim iznutra i opet ce momentalno krenuti nova rdja, a taj nagoreli lim sa unutrasnje strane nemozes zafarbati pa je ipak bolje sve sanirati poliesterom pa dokle tera a i bice sigurno bolje nego sad.

Gago

Post by Gago »

A neki spric git ili tako nesto? Ili samo da osmirglam i prefarbam farbom u spreju? Bas nista o tome ne znam, a zeleo bih da to malo zastitim...

dejca

Post by dejca »

Pa sad ako zelis da ti izgleda malo lepse onda iskituj i ismirglaj finom smirglom. Naravno pre kitovanja opet vazi da se rdja mora skroz ocistiti.

Gago

Post by Gago »

Danas ugradjene korube, planirana zamena manzetne se pretvorila u zamenu homokinetickog, kao i zamena sajle gasa, sad je mnogo lepsi i laksi osecaj pri davanju gasa... Sve to uradjeno kod coveka koji zna sve o Samarama, elektronicara... ;)
U planu je zamena nosaca motora, gumice na razvodniku i jos neke sitnice ako se pronadju, jer je postalo normalno da se svaki novi put otkrije neki ,,kvar", koji mora da se odradi :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

Tako ti je to uvek, krenes jedan problem da resis a ono :shock:
A i naso si gde da ga oteras na remont, prijatelja elektronicara neznam licno ali citajuci njegova podugacka stiva znam kakav je i ti si ga njb, njb, njbo siii.
Tek se sad spremi na trosak :!: :mrgreen:
A da jel bilo nesto na rostilj :xixi

Locked