Kad je hladan jedva ulazi u prvu i drugu brzinu

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: Kad je hladan jedva ulazi u prvu i drugu brzinu

Post by Samar-Guja »

I ja mislim da je pukla korpa meni je slicno bilo na samari u 1 i rekverc jedva ulazilo !
A sto se ulja u menjacu tice to nisi morao da menjas uopste meni je na samari fabricko ulje i menjac radi sasvim lepo i dan danas !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

djape1977

Post by djape1977 »

a sto ti to lepo ne doteras kod mene da pogledam sta je? naci cu sta je crklo, a svih delova imam i resicemo vec. cena ce biti drugarska
j***** auto bez kardana

LadaRiva2013
Automobil: Lada

Post by LadaRiva2013 »

Majstor kaže da radi OK menjač, naravno kad pokazujem majstoru onda bas radi :(

uglavnom opisao sam mu problem a on kaze da vozim i dalje

Izgleda da majstor nece da radi dok ne crkne 100% to sto je sada polu-crklo, jer ovako moze biti svasta problem. Nego kad crkne onda sigurno zna sta da menja. A kod kojeg god majstora da sam isao svi su u fazonu sta se cimas to je lada vozi dok ne crkne i baci je. Tako i kad sam gas stavio glavni se majstor izdrkao sto stavljam plin na Ladu, kao "koji ce ti ku*ac na tom autu gas, vozi je jos par godina i na otpad" (iako mi je Lada kao nova, limarija i motor bolji od vecine polovnjaka). A moze da se vozi jos minimum 10 godina.

Ali ne vredi, svaki majstor hoce da mu dodju extra auti pa da im klepi sa 300-500 evra popravkom a ne da se cima sa Ladom jer meni ne moze da uzme vise od 1000-2000 za sitnije popravke, gde isto gubi vreme kao i kada mu dodje BMW. E zato mi je muka da vozam ladu i da crvenim tamo jer su majstori bahati kad ne zarade mnogo, plus i ne znaju da rade

@djape1977
Daleko mi BG 50km :/

A gde se tacno nalazis?

djape1977

Post by djape1977 »

zemun, novosadski put, kod metro cash and carry
j***** auto bez kardana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ja sreca pa imam jednog koji pa nece da se zamlacuje sa elektronikom i dijagnostikom. Za lade, zastave i slicne automobile je strucnjak i za mehaniku i elektriku.

KardanPower
Automobil: Lada 2107

Post by KardanPower »

Retki su takvi, obicno danas u trci za vremenom i novcem je vecina prinudjena da se usavrsi za novije aute ili da jednostavno propadne.

Boki78

Post by Boki78 »

Odluka da se sa znanjem ostane na prostoj mehanici i elektrici je gotovo samoubistvena u profesionalnom smislu. Kvalitetan i poslovno pametan majstor sa aktuelnim znanjima danas zivi bolje nego ikad. Zarada dolazi od marze na delovima. Ako se zna da obican set kvacila sa plivajucim zamajcem iskosta i po 1500e, da se majstori ugradjuju sa 20-25 u cenu dela (tj toliki im je rabat kod dobavljaca) onda malo li je.

Naravno ne treba gubiti iz vida da svi radimo ne bismo li zaradili za zivot sebe i svojih porodica :)

djape1977

Post by djape1977 »

daj majke ti otkrij mi tajnu gde je rabat 25%???

10 do 15% max
j***** auto bez kardana

Boki78

Post by Boki78 »

manje vise gde god hoces ako poptpises ugovor o "fransizingu" koji podrazumeva i obavezu izvesne kolicine kupovine/prodaje uz uslov da nemas dugovanja prema firmi...

generalno je zanimacija za ozbiljne servise koji mogu da namaknu posao u dovoljnoj meri da veci sistemi hoce da saradjuju sa njima :)

naravno tu ima prosotra i za manje, i sam znas da postoje mesta gde zadnji meteli cilindri kostaju 900 dinara dok kod svih ostalih vrede 550 :mrgreen: ... sa situacijom na trzistu gde cene nisu ujednacene uvek imas prostora da na razne nacine izvuces zaradu ..

djape1977

Post by djape1977 »

to sa obavezom kupovine odredjene kolicine robe je grob koji retko ko sam sebi pristaje da iskopa
j***** auto bez kardana

Boki78

Post by Boki78 »

I jeste i nije. Oni koji su napravili neke pare su u tom sitemu, a i oni koji su se samounistili su bili u tom sistemu.

Post Reply