LADA Priora - restajling za 2011

Moderators: dejo, bgzoka

Post Reply
altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: LADA Priora - restajling za 2011

Post by altinjanin »

Danas sam isao u Beoladu da kupim filtere,i naletim na gazdu,i tako pitam ga sta i kako,Lada Priora definitivno nece vise biti kod nas,on tj,u servisu odrzavaju samo 2,jedan taxi-metalic siva,i jedna crna,videh je pre neki dan kod bezanijskog novog groblja,Granta kaze da je odlican auto,nista od toga,uvoznici slabo reklamiraju,a on je licno i hteo da pokrene,ali su mu samo Nivu rekli,i samo to i ima,ostalo nista...tako da dragi moji ladomani,jedino ko zeli,moze i hoce pravac Rusija,pa neka kupi,ali sad je pitanje i kako odrzavati Priore,Grante...kaze mi da on ima nesto delova,sta nema narucuje se,pa se ceka... :roll: :roll:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

duro
Automobil: lada 112

Post by duro »

Ma hajde prodavat ce se Lada jos dugo, samo mi ne smijemo prelaziti na zapadna auta koja samo djeluju da su bolja.

Kada se sve stavi na papir Lada je opet najisplativija.

Samo jedan primjer veliki servis za megana 900 eura, a za Lada 112 manje od 200 eur.

Pa ko zeli da dize kredit da bi napravio veliki servis na autu neka kupuje te zapadnjake.

Boki78

Post by Boki78 »

Ako je Srbija u pitanju Lade se vec danas ne prodaju (sem Niva) niti ima naznake da ce se ponovo prodavati. Naprosto Granta ne vredi preko 10k kako god obrnes, pa niko pri gramu mozga je nece uvoziti da bi mu krasila plac.

Sto se samih Ladasa i to ljudi koji ta kola poznaju i koji su u njih ozbiljno ulagali situacija je sledeca. Prodajem Ladu fenomenalna, pravi auto itd, ali ja ipak odoh na rumunskog renoa (treba mi veci auto al cu ipak uzeti iste velicine :mrgreen: ), ili na fancy fiata, ili na polovnu Lagunu itd. .. A ti ljudi svakako nisu ni u prizvuku glupi i neinformisani, vec iskusni vozaci i poznavaoci onoga sto voze :)

Veliki servis za civilnog megana kosta malo preko 400-450e, 900 ni blizu.

200e je cena samo nekih za ladu prosecnih delova i materijala za veliki servis, ruku jos nema, ili krsevitijih delova i ruku majstora u neprilici. A sad gledaj da stavis cene skupih i kvalitetnih delova, vodene pumpe, spanera i rolera, zupcastog, filtera vazduha, ulja i goriva, kvalitetnog ulja, antifriza, svecica i kablova i ne da si presao 200e vec ne znasi ni gde odose :)

Lada nije najisplativiji auto, iskreno nemam blage koji je (svakome je svoji po pravilu). Ona je auto koji te nece baciti u dubiozu zbog nenadanog kvara, tj na njoj nema ni jednog dela koji ces platiti vise od 200-250e novog ili polovnog, te ces uvek biti u mogucnosti da je vozis.

Primer. Na prolece radim remont glave, i to ce me izaci reda 250e, isto to kod megana bi me kostalo nezamislivo. Tu lezi sva njena prednost :)

Sto se ustede na delovima tice, ima je ako se uzimaju krs delovi kakvi su manje vise svi po nasim radnjama, ukoliko nekako uspes da nadjes originalne VAZ oni nisu ni malo jeftini. Sa prvima stedis u prodavnici ali dajes na ruke.

duro

Post by duro »

Eto veliki servis za megana 450 eura, a za ladu 200 eur, racunica je prosta.

A i to 450 eura nije definitivno u ovlastenom renault servisu. To znam 100 posto.

Znam da je megane udobnije i ugodnije auto ali velika je razlika u cijeni da bih presao na megana.

Isto tako veliki servis za rumuna je 600 eur i to znam provjereno. A dacia ni po cemu nije bolja od lade, to je definitivno!

I stvarno ne znam sta ovdje rade ljudi koji hvale rumune, a pojavljuju se na ovaj forum, valjda nemaju forum za daciu pa ovdje lijece komplekse.

Boki78

Post by Boki78 »

duro wrote: I stvarno ne znam sta ovdje rade ljudi koji hvale rumune, a pojavljuju se na ovaj forum, valjda nemaju forum za daciu pa ovdje lijece komplekse.
Ljubav prema ladama ne iskljucuje postovanje drugih firmi :)
duro wrote: A i to 450 eura nije definitivno u ovlastenom renault servisu. To znam 100 posto.
Imas sitnu gresku u postavci tvrdnje. Zapravo o kome Meganu pricas, koje godiste koji motor, a ima ih u rasponu od 1.48v benzinaca do 2.0 16v sa turbinom. Naravno ima i dizelasa. Malo bi nefer bilo porediti odrzavanje Lade i Megana sa dvolitarkim turbo motorom :) Sto se manjih benzinaca tice kod Megana u ovlascenim servisima je ~400-450, na divca uz jajarenje na kvalitetu delova i materijala skoro duplo manje. Lade ima smisla porediti samo sa slabijim renautlovim benzincima.

duro wrote: Isto tako veliki servis za rumuna je 600 eur i to znam provjereno. A dacia ni po cemu nije bolja od lade, to je definitivno!
Imas lose informacije barem kada je servisiranje Dachia-e u Srbiji u pitanju.

Nego sta kazes na ove smicalice?

Dachia Logan MPV

Image

i

njen klon Lada Largus

Image

http://www.lada.ru/cgi-bin/models.pl?mo ... branch=tth

Sem toga da malo granta ne podseca i previse na lopgana 2? Tj ako se vec pljucka po rumunima barem da se primeti da Lada lagano postaje rumunski srafrciger factory :( Elem postenja radi obe ipak francuski ...

duro

Post by duro »

Znam da je za megana starog 3 godine, motor benzin 1,6 16v, veliki servis bio 900 eur, eto to je cinjenica.

Opet hvalite rumune! Ma daj pa sta ako je lada uzela taj model, makar ljepse zvuci Lada largus.

I stvarno ljudima koji kude Ladu nije mjesto na ovom forumu, dosta nam je ljudi u blizoj okolini koji kude Lade, a nemaju novca ni za nove Lade. Kupe nekog polovnog zapadnjaka pa ne smiju ni da kazu kada im se nesto pokvari.

I jos jedna stvar ne moze se poriditi niti jedan zapadni polovnjak sa novom Ladom. Novo je novo!

I opet apelujem :) da ljubitelji dacia idu na forum za vasa auta, a nas ljubitelje Lada ostavite na miru, da uzivamo u razmjeni iskustava.

Lada je najbolje auto i auto koje ima dusu!

Boki78

Post by Boki78 »

Odrasti mladi veseljace. To sto je neko nekome na kvarnjaka skinuo kozu ne znaci da servis za tog megana kosta toliko :) Na kraj krajeva ako si bas dokon imas ovlascene servise po BG-u koliko hoces pa se slobodno uveri da nisi u pravu. (imaju i telefone i hoce da odgovaraju na takva pitanja)

Kada se neki auto hjvali da ima dusu obicno nema nista vise, a ja tako sta izbegavam da pricam za svoje vozilo prosto sam sebi delujem smesno Sto se lada vs. zapadni polovnjak i tvrdnje da ne postoji bolji polovnjak od nove lade, jbg imas i masserati polovnjake, ao je neka lajka bolja od gran tourismo s-a onda nek nam je svima na zdraljve. Postasmo milijarderi :mrgreen:

Elem za lajku 11x veliki servis kvalitetnim delovima izgleda ovako

roler+ spaner od SKF-a reda 100e
Zupcasti 15--25
PK~10
Vodena Graf sa cekanjem na uvoz reda 50-70
Svecice brisk silver 25
Kablovi 40e
Ulje 40e
Antifriz 30
Ruke sretnog majstora ~50-75e
Suma ~380

Rezime nije lepo porediti servisera sa radnim sat od 25e i original zute delove za kineskim djubretom (ms sport, fenox, sbr etc... ) i majstorom krajputasem pa pricati kako je lajka bajno jeftina za odrzavanje. Ako ces je odrzavati onako kako se Renaulti odrzavaju po tim servisima onda vidis da stipa ...

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Boki78 wrote:
duro wrote: I stvarno ne znam sta ovdje rade ljudi koji hvale rumune, a pojavljuju se na ovaj forum, valjda nemaju forum za daciu pa ovdje lijece komplekse.
Ljubav prema ladama ne iskljucuje postovanje drugih firmi :)
duro wrote: A i to 450 eura nije definitivno u ovlastenom renault servisu. To znam 100 posto.
Imas sitnu gresku u postavci tvrdnje. Zapravo o kome Meganu pricas, koje godiste koji motor, a ima ih u rasponu od 1.48v benzinaca do 2.0 16v sa turbinom. Naravno ima i dizelasa. Malo bi nefer bilo porediti odrzavanje Lade i Megana sa dvolitarkim turbo motorom :) Sto se manjih benzinaca tice kod Megana u ovlascenim servisima je ~400-450, na divca uz jajarenje na kvalitetu delova i materijala skoro duplo manje. Lade ima smisla porediti samo sa slabijim renautlovim benzincima.

duro wrote: Isto tako veliki servis za rumuna je 600 eur i to znam provjereno. A dacia ni po cemu nije bolja od lade, to je definitivno!
Imas lose informacije barem kada je servisiranje Dachia-e u Srbiji u pitanju.

Nego sta kazes na ove smicalice?

Dachia Logan MPV

Image

i

njen klon Lada Largus

Image

http://www.lada.ru/cgi-bin/models.pl?mo ... branch=tth

Sem toga da malo granta ne podseca i previse na lopgana 2? Tj ako se vec pljucka po rumunima barem da se primeti da Lada lagano postaje rumunski srafrciger factory :( Elem postenja radi obe ipak francuski ...

Lada je ipak lepsa :D :lol: :mrgreen:
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Hahah,ako nista ima lepsi grb i hromiranu lajsnu na masci vecu :D :D :D

Marety

Post by Marety »

pa to :D :lol: :mrgreen:

Marety

Post by Marety »

PS nemoj farove da zaboravis :D :D :D

Boki78

Post by Boki78 »

a i branik je lepse ofarban plus uz doplatu se isporucuje i paket sa dusom :mrgreen:

Marety

Post by Marety »

pa boki ti si onaj koji voli da bude precizan u detalje tako ta ih mi navodimo, meni se iskreno ne svidja ni jedan od ova dva modela,niti imam potrebu za njima ali ovako objektivno Lada ima lepse dizajniran prednji deo... :) a sto se duse tice,ne verujem da je dacija nesh kvalitetnija od lade... plus to sto se duse tice rekao bih da je to velika gomila gvozdjurije ali ona bih se setio da su ova nova kola veca gomila plastike :)

Boki78

Post by Boki78 »

Ma ja se zezam, obe su ruzne ko grob, al to i nije problem posto su to ipak radni magarci, a ne ne znam kakve limuzine.

Sto se rumuna tice tu postoji problem. Prvi sto su ipak to francuzi, a Renault je daleko ozbiljnija firma nego sto je lada ikad bila, Drugo imaju razvijenu servisno prodajnu mrezu sto lada kod nas nema. Zapravo nove lade kod nas nije ni moguce pazariti, a ukoliko bi je neko uvezao zivo me interesuje kakav bi mu bio ugodjaj odrzavanje iste.

Trece price i tome sta je bolje su objektivno budalastina jer bmw je sigurno bolji al dzaba kad se za njega nema. Konkretno vozis sta mozes i sto ti zavrsava posao. Kome treba i ko moze bolje ima veliki i izbor.

Marety

Post by Marety »

Naravno :)

Post Reply