Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Re: Lada Samara 1.3

Post by elektronicar »

- auspuh servis da popravi da zadnji lonac vise ne lupa o zadnji levi amortizer
-mehanicar da zameni nosac motora
-mehanicar da zameni gornje gumice i gornje caure zadnjih amortizara
-limar da popravi vozaceva vrata i pukotinu na prednjem levom krilu
-elektricar da popravi ili zameni tablu osiguraca da ti se ne dogodi ponovo da ne rade migavci :P
- vulkanizer da balansira tockove
...
hoces jos da trazimo nedostatke ?
npr.:
- zameniti plasticnu kukicu desnog suncobrana
- namestiti unutrasnje plastike retrovizora
...
hmm ... nemoj da nabrajamo, druzicemo se mi jos, a tvoja lajka sve bolja i bolja, al prvo odradi ovo gore nabrojano, a kad god pozelis dodji da ti pregledam auto, ko zna sta cu jos pronaci neispravno ...
mada moram da pohvalim i tebe i tvoju samaru.
pre svega danas si naucio kako se peru jako uprljane ruke od masti i ulja, i pokazao si se kao dobar uradi-sam majstor
drugo testirali smo tvoju samaru i ja sam zadovoljan performansama koje je pokazala (jeste da si se na poligonu uplasio da se auto ne prevrne, ali i pored mog driblinga sve je savrseno odradila i pokazala svoje mogucnosti, u trecoj brzini 100km/h i naglo motanje volanom slicno kao pri driftovanju onih sa zadnjom vucom, jeste da se zanosila al je zadrzala zaljenu putanju i izvukla sve krivine [mislim da je u tom trenutku Gago menjao sve boje na licu kao semafor od crvene, bledo bele, zute, zelene, ... drzao se za sediste ali je hrabro precutao]), zatim smo krenuli na uzbrdicu od Bubanj potoka prema Bgd i sa zaletom od 128km/h (nismo stigli vise da ubrzamo mada je mogla) na vrh brda u cetvrtoj brzini i pedalom do patosa izasla je sa citavih 79km/h sto potvrdjuje moju pretpostavku da je tvoj motor u dobrom stanju samo mu jos trebaju nijanse podesavanja palenja, smese, ...

malo sale nije na odmet :angry
Always look on the bright side of the life ... Monty Piton valjda ... :cool
Last edited by elektronicar on Wed Oct 30, 2013 12:18 am, edited 1 time in total.

elektronicar

Post by elektronicar »

dejca wrote:Tako ti je to uvek, krenes jedan problem da resis a ono :shock:
A i naso si gde da ga oteras na remont, prijatelja elektronicara neznam licno ali citajuci njegova podugacka stiva znam kakav je i ti si ga njb, njb, njbo siii.
Tek se sad spremi na trosak :!: :mrgreen:
A da jel bilo nesto na rostilj :xixi
Ne znam sta da ti kazem Dejco, ja Gagi lepo rekoh da dodje na druzenje i on doneo i sok i keksice a od mene nije hteo ni kafu nego samo ladnu vodu mada sam ga nudio svime i svacim. Ko zna kakva ga muka pripala i koliko ga steglo u grlu (ili stomaku) ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Vala kada se krene uvek ima nesto da se popravlja... Elektronicar na Samari vidi i sto se golim okom ne vidi :)
Priznajem da mi u najmanju ruku nije bilo svejedno na poligonu :oops: , ipak ja vise volim laganu voznju... :angel
Vazno da sam poceo polako da je sredjujem, da bude sto sigurnija i udobnija za voznju :)
Samo Samara Srbina Spasava

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

znaci Samari izduvan garez iz glave i auspuha :D bio cvrst trening :xixi
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Boki78

Post by Boki78 »

Tablu osiguraca nemoj da remontujes, skroz je neisplativo. Ako je budes radio sam slupaces se jer nemas alat niti osecaj za njega, ako das drugome bez 50e ti nece raditi sem za slucaj da te mnogo voli ili da ti uradi ko levim jajcetom. Ja sam sebi nabavio skoro novu za ~1000 dinara na limundu. Otvorio je ostao zapanjen time sto joj ama nista nije falilo, malo je zastitio ubacio u kola i radi ko sat.

Za igrariju sa zadnjim amortizerom pazari stipaljke za opruge. Celu operaciju mozes uraditi brzo sa Elektronicarem bukvalno dva srafa odvrnes i zavrsnes. Stipaljke sluze da ga sprecis da ti se useli u gepek. Ja sam ga prosli put ubacio u gepek a mogu da mislim sta bi bilo da nije izasao :mrgreen: :mrgreen:

Nosace motora takodje mozes lako izmenjati.

Krilo i vrata pazari lepo nove tj pecaj ih na limundu pa ih nosi na farbanje ili ih farbaj u drustvu uz prasence. Ako ih budes sam farbao obavezno, cek OBAVEZNO odmasti (antisilikonom, ako ne barem nitro razredjivacem) povrsinu koju farbas pre farbanja i isto tako obavezno predji je uv lakom posle farbanje inace ce ti se za godinu da poceti da ljuska farba. Ne nasedaj na price da ti je u kompletu umucen lak, jer nije :) Isto tako ne kupuj farbu u Elektronicarevoj omiljenoj radni jer su skupi i prodaju djubre sto je i razlog sto je i moj i njegov ex auto zamatirao i ispropadao u roku od odma. Meni su uvalili farbu kao akril a ispalo je da nije, sto sam otkrio nakon sto sam slupao auto i odneo ga kod profesionalca. Ta farba je kostala (1.5 set) skoro 12000 dinara. Sam lim ni pod razno ne popravljaj jer je van pamet, samo ruke limarskog eksperta ce te kostati vise od novog dela.

A sto se ostalog tice koristi svaku priliku za druzenje i ucenje od naseg prof. dr-a , naravno ako te zanima, jerbo kada se budes zaposlio od toga ces se oprostiti i nedostajace ti :)

Gago

Post by Gago »

Sto se tice osiguracke table sad cu kuci dotegnuti kontakte i videti kako se ponasa, do sada nije pravila probleme, osim juce.
Ovo oko amortizera i nosaca motora cu uraditi uskoro.
Vrata, auspuh i krilo ce mi uraditi drugarov deda, samo je pitanje da li cu stici to ove godine da stignem to da uradim iz raznih razloga, pa ce to mozda sacekati prolece..
Je l' se taj deo bas zove ,,stipaljke za opruge'' da znam sta da trazim?

Boki78

Post by Boki78 »

Na :D

http://www.limundo.com/kupovina/Ma%C5%A ... a/18010745

Moze iz bez njih ali je smaracina. Gubis vreme na glupost i pri tome zapinju dva coveka umesto jednog :)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Nemora za zadnje amortizere, skidaju se sasvim ok, samo ti treba dobra dizalica (ja sam radio sa onom na točkićima).

Boki78

Post by Boki78 »

Nije problem skidanje, problem je vracanje :) Jos kad stavi nove gumene podloske bez da optereti auto nema boga da sabije opruge dovoljno da matica na vrhu uhvati navoj, a cak i kad to uradi ima zahebanciju da potrefi rupu i ne sabije amortizer. Ovako gospodski stegne oprugu, izmontira sve, opusti i ne zamori se, a sve gotovo. Doduse imace malo sexa oko otpustanja matice kod glavcine, ja sam jednu moju prvi put 30 minuta na oruk skidao, ali boze moj tu nema pomoci bez pneumatskog alata :)

Naravno ako ima negde zicu za armaturu moze da stegne opruge pre dizanja auta, al meni je i to zafrkancija koju bih rado izbegao :)

Gago

Post by Gago »

Kupljen nossac motora i set gumica za razvodnik, a nigde u KVu nema da se uzmu caure i gumice za amortizer, tako da mi preostaje da potrazim u BGu, ali me cudi da nema Mako... Nadam se da cu u BGu naci to :?

elektronicar

Post by elektronicar »

Pitaj gde je Boki78 kupio, pre par meseci je menjao gumice amortizera.

Gago

Post by Gago »

Boki javi se :)

Boki78

Post by Boki78 »

Boki bio opravdano odsutan :mrgreen:

Pazario sam ih u Auto disku na Vozdovcu. :)

Gago

Post by Gago »

Hvala, to mi je blizu, pa cu ih tamo uzeti ... :xixi

Gago

Post by Gago »

Promenjene danas gumice amortizera, caure nisu nadjene nigde gde bi se mogle kupiti a poprilicno su bile zardjale, pa su vracene, dok ne nadjem ili mi neko ne napravi na strugu. Zamenjen je i antifriz, pa je sad sigurna sto se zime tice... Mada ce mozda pola decembra i januar provesti kuci u garazi, da ne bude ovde na otvorenom bezveze kad nece ni da se vozi...

LM, dobio sam odgovor iz masinske radionice da bi izrada jedne caure kostala 450 dinara... Kako to nije hitno, a i ne deluje mi bas jeftino necu sada to ni raditi, a i probacu kuci da nadjem jeftinije ...

Locked