rascho wrote:
U vožnji lagano povlači ručnu i prati da li se javljaju vibracije. Ako se javljaju onda su od doboša, a ako ne onda su od diskova.
Moje iskustvo sa tim ladinim aluminijskim dobošima je katastrofalno. Nisam mogao se riješiti vibracija dok nisam naručio doboše iz Njemačke od neke tvornice iz Kolna. I nisu aluminijski, što je estetski problem jer hrđaju, ali zato više nemam niti najmanje vibracije. Čak sam toliko bio iznerviran vibracijama da sam naručio doboše još dok Hrvatska nije bila u EU i platio sam carinu na njih, ali je bome vrijedilo.
Testirao sam sa rucnom kocnje i ne pojavljuju se nikakve vibracije prilikom povlacenja.
Presao sam preko 1000km od velikog servisa i kada sam zamenio paknove i plocnice. I dalje mi se desava da prilikom voznje nekih 80, 90km/h prilikom kocenja lada se bas trese, kako volan tako i papucica. I dosta je neprijatan osecaj ako se malo jace stisne kocnica. Ako neznije kocim ne oseti se toliko da trese. Sta to moze da bude?
Bio sam kod majstora on mi kaze da nisu diskovi kao dobri su, mada ja u to nesto ne verujem jer ih moj cale koliko znam nije nikad menjao. Kaze da je do guma jer su lose. Sad treba da zamenim gume sa novim zimskim pa cu da vidim.
Mislio sam da sredim trap sad, ali ne verujem da cu imati love za njega. Pa jel opasno ovako vozikati ili moze jos malo da priceka barem nekih mesec dana do sledece plate? Izgleda da onda ni trap necu srediti uskoro.
Mada lajka se nije tako tresla i nije mi se to desavalo sa starim plocicama kada sam imao.
Inace zvao sam Autodisk novi su 1900din komad neki nemacki. E sad ne znam koji jos imaju i da li su ti ok ili da jurim od nekog drugog proizvodjaca?
Možeš ti voziti tako koliko hoćeš, samo ta trešnja nastaje zato što kočnica malo koči pa malo ne koči, što će reći da kočnice koje tresu slabije koče. Usput svaka trešnja loše djeluje na kompletnu mehaniku auta (ok, trešnja prilikom kočenja ne traje dugo pa samim tim je šteta koju pravi smanjena, ali sve treba uzeti u obzir). Ali primarno se koncentriraj na kvalitetu kočenja, ako se baš ne osjećaš sigurno dok kočiš, onda bi trebao mijenjati.
BTW. šta smatraš pod sređivanjem trapa?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Pa posto moj cale nije ni centrirao trap nikad koliko znam. Moram da vidim kod trapadzije kakve su spone i kugle i da li treba jos nesto da se zameni. Auto vuce malo u desno a i volan je nakrivljen na desno, ne stoji bas pravo kako bi trebalo ako me razmete.
Pa nista bacicu onda prioritet na kocnice. Mada ne verujem da cu moci da ih sredim pre sledece plate. Jer me oba diska izadju 3800din plus ruke. A za ruke ne znam ni koliko mogu da budu.
Ja sam mislio da ti imaš neke ozbiljnije radove u vidu. To što planiraš nije skupo. Obavezno ga centriraj (što bi se reklo u Hrvatskoj, geometrija kotača) jer trap koji nije centriran oštećuje gume, pa možeš napraviti više štete nego što uštediš novaca.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
choksi wrote:Diskovi se menjaju lako i možeš sam za sat vremena da završiš.
-da,ako ne zapeknu srafovi,pa onda mora brenerom da se skida
ne samo to ! imao sam situacije gde svi srafovi mogu da se skinu ali je sam disk zaribao za glavcinu pa mora cekic da radi !
secam se da sam se jednom bas smorio jer nikako nisam uspevao da skinem disk za glavcine, a i ovde je moguc slican scenario jer diskovi nisu nikada menjani !
u svakom slucaju vredi da pokusas sam, racunaj oko sat vremena posla. Ako bas ne ide tek onda odi u servis, racunaj oko 1000,00 din za zamenu diskova, osim ako ima problema pa mora da radi brener ili ne daj veceg zla da majstor zbog neke gluposti izgubi mnogo vremena, mada ni tada cak i u najgorem slucaju cena ne bi trebala prelaziti 3000,00 din.
Nisam ja bas toliko strucan u tome i nisam nikad to radio. Ali hvala vam na savetima.
Videcu onda kad uzmem diskove, da ga oteram kod majstora pa da mi on to zameni, uzecu odmah i nove plocice. Nije mi puno 1000din za ruke. Moracu to da vidim da sredim od sledece plate. Bas me nervira kako trese kad kocim pri brzini od oko 80km/h. Mislim koci on, ali bas se lepo tese auto kao i volan ako malo jace stisnem kocnicu.
šrafovi na diskovima se prilično lako odvrću, ali diskove moraš malo da ubediš čekićem a pre toga malo šmirglom očistiti glavčinu i naprskati odvijačem. ja sam moje pre par meseci sam zamenio za sat i tridesetak minuta, voženi su 8 godina i pojeli dva kompleta lukasovih pločica za 140kkm. tvoji su se diskovi sigurno još više istrošili pa su počeli da se krive i zato titrese papučica i ceo auto kad kočiš.#