BRAVE NE VRATIMA
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Sto se tice petih vrata, sem "donjeg" dela mehanizma, steluje se i gornji deo koji je na vratima. Takodje kljuc 10. Ja sam to radio pre neki dan jer se i kod mene sa malo jacim cimanjem mogao otvoriti gepek. Srafovi na gornjoj bravi su bili labavi, tako da koliko god da sam pomerao i stelovao donji deo nisam uspeo da sredim. Kada sam nastelovao i pritego gornji deo brave resio sam problem.
Samo jedna stvar o Samarinim bravama:
Neko vece odem kod mog druga i naseg uvazenog kolege Buzalda u goste.Elem,popili kaficu, ispricali se i doslo vreme da se krene kuci kad mojih kljuceva od kola nigde nema.Sidjemo ispred zgrade i kljucevi zakljucani u kontakt bravi.Uzeli smo lepo kljuceve od njegove Samare i otvorili moja vrata najnormalnije.Pritom moram da naglasim da brava nije razvaljena ni razdrndana nego sam stavio novi ulozak pre par meseci.Tako da drage moje kolege nemojte da se uzbudjujete oko toga.Ako imate volju da udjete u svoju Samaru, ucicete sigurno.

Neko vece odem kod mog druga i naseg uvazenog kolege Buzalda u goste.Elem,popili kaficu, ispricali se i doslo vreme da se krene kuci kad mojih kljuceva od kola nigde nema.Sidjemo ispred zgrade i kljucevi zakljucani u kontakt bravi.Uzeli smo lepo kljuceve od njegove Samare i otvorili moja vrata najnormalnije.Pritom moram da naglasim da brava nije razvaljena ni razdrndana nego sam stavio novi ulozak pre par meseci.Tako da drage moje kolege nemojte da se uzbudjujete oko toga.Ako imate volju da udjete u svoju Samaru, ucicete sigurno.
To vrlo dobro znam.....vigmir wrote:Samo jedna stvar o Samarinim bravama:
Neko vece odem kod mog druga i naseg uvazenog kolege Buzalda u goste.Elem,popili kaficu, ispricali se i doslo vreme da se krene kuci kad mojih kljuceva od kola nigde nema.Sidjemo ispred zgrade i kljucevi zakljucani u kontakt bravi.Uzeli smo lepo kljuceve od njegove Samare i otvorili moja vrata najnormalnije.Pritom moram da naglasim da brava nije razvaljena ni razdrndana nego sam stavio novi ulozak pre par meseci.Tako da drage moje kolege nemojte da se uzbudjujete oko toga.Ako imate volju da udjete u svoju Samaru, ucicete sigurno.![]()
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]
Ha, ovo me je podsetilo kada je moj otac usao u komsijinu samaru. Otkljucao, usao, podesio sediste, retrovizor (mrmljao sto su mu sinovi razdesili vozacev polozaj) i na kraju pre nego da gurne kljuc u kontakt bravu primetio da presvlake nisu iste. Onda je polako izasao, zakljucao vrata i otisao do nasih kola.
A ja sam slucajno pre neki dan kljucem od 110 tke otvorio samarin gepek (nesto sam prckao 110-tku a alat mi bio u samari). Primetio sam kada sam vadio kljuc, malo je teze islo.
A ja sam slucajno pre neki dan kljucem od 110 tke otvorio samarin gepek (nesto sam prckao 110-tku a alat mi bio u samari). Primetio sam kada sam vadio kljuc, malo je teze islo.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
pa ovako.....otisao sam u servis sto ugradjuju alarme,centralne,muziku...15 eura ja bilo po vratima ugradnja motorica/ja sam stavio samo na prednja vrata/,i ja sam jos dodao alarm/ne mora/ i izaslo me oko 65 eura. i to je to,nikakvih problema nisam imao,lepo pritisnes dugme,otvori se,pritisnes-zatvoris,i kraj......nema kljuceva i drndanja....po meni je to stvarno vredelo/pogotovo zimi kad zalede brave/..... to je to,ako jos nekako mogu da ti pomognem kazi... pozdrav 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Evo sad je dosla zima i u Leskovac, i pocinju da me nerviraju brave, crkla mi suvozaceva brava otvaraju se vrata samo iznutra, a jezicak na mojim vratima vracam rucno, jednostavno kad otvorim vrata jezicak ostane u polozaju za otvaranje vrata, moram kljucem da ga vratim da bi zatvorio vrata, stvarno zivo sranje, kao sto je neko vec rekao ova zajebancija na samari me najvise nervira.
Ipak cu da poslusam savet i da ugradim centralnu bravu na oba prednja vrata, sve cu da zamenim samo da me vise ne nerviraju ovakvi konstruktorski promasaji.
Svidjaju mi se brave-rucke na novoj ladi Priora universal, kad bi takve mogle da se ugrade...
Ipak cu da poslusam savet i da ugradim centralnu bravu na oba prednja vrata, sve cu da zamenim samo da me vise ne nerviraju ovakvi konstruktorski promasaji.
Svidjaju mi se brave-rucke na novoj ladi Priora universal, kad bi takve mogle da se ugrade...
Sledeci auto Priora coupe.
To je pukla oprugica sto vraca jezicak. I meni se isto desilo na zadnjim levim .Resio sam da na minus j... li ga koliko podmazujem brave i sve sa wd om naspricam i njih zadnja da razradim drkrdrkedrke i kvrc
. Puce opruga ii sad ko stisne jezicak do kraja odmah mu dajem cackalicu da ga izcacka nazad. Dobro sluzio je 18 god bez problema.
Сделано в СССР
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Re: BRAVE NE VRATIMA
Ljudi zar stvarno nema rešenja za ovaj problem? Jedan čičica iz komšiluka mi se požalio da mu se stalno kvare brave na samari.
Kaže dao sam 10,000 do sad na razne brave a evo ne može ni na jedna vrata da uđe već nekim kanapom koji ide preko volana otvara vrata iznutra.
Mislite da je daljinsko zaključavanje jedino rešenje?
Kaže dao sam 10,000 do sad na razne brave a evo ne može ni na jedna vrata da uđe već nekim kanapom koji ide preko volana otvara vrata iznutra.
Mislite da je daljinsko zaključavanje jedino rešenje?
Тормоза не откажут на спуске - на подъём не заглохнет мотор.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Postoji resenje. Rastavi se sve na najsitnije delice i ocisti. Zatim podmaze sintetickim uljem koje ne smrzava na niskim temperaturama. Preko svih sklopljenih komponenti nanese se sloj masti tako da spreci dodir prasine direktno sa metalnim komponentama.
Ja evo već 3 samare promenih a zamenio sam možda 3-4 ona nazovi gurača poluge koji su od nekog špialtera koji lako pukne, a najčešće su crkavali kad se neotključaju vrata do kraja pa se zapinje na kvaci.I naravno pri nameštanju kad se jako pritisne ona plastika za štelovanje pa se na drugom kraju poluge sjebe taj "gurač" (povezuje jezičak na bravi i polugu koja gura)
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
a ja evo posle 21 godinu i vise od 200 hiljada km sa Samarom jos uvek imam fabricke brave i kvake, nikad nista nisam promenio na njima, ni najsitniji deo. samo sam ih cistio i podmazivao par puta, ali onako bezveze koliko da se kaze da sam ih podmazao i ocistio
cak sam i centralnu bravu i daljinsko zakljucavanje ugradio pre 2-3 godine koje radi perfektno (tj. radila je, sad vise nece da otkljuca na daljinski vozaceva vrata, samo suvozaceva otkljuca i odmah zakljuca zato sto glavni motor na vozacevim vratima ostane u donjem polozaju, dok kad otkljucavam kljucem na vozacevim vratima, onda radi kako treba, verovatno se nesto desava oko glavnog motorcica ali me nesto mrzi da rasturam
)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.