Sada me elektroničar podsjeti da si napisao da guta knedli i na benzin, a na plin puca (to je vjerojatno zbog onoga mog objašnjenja). Vać sam bio zaboravio na to, jer sam ovaj original post pročitao prije nekoliko dana u onoj drugoj temi, pa ga nisam čitao ponovo. U svakom slučaju, još tada sam mislio napisati, a bilo mi lijeno, pa eto zaboravih sljedeće.
Pošto imaš obični vakumski sistem, koji je namjenjen za motore sa karburatorom, mislim da sa njim ne dolazi emulator lambda sonde. Naime ako imaš lambda control system on uzima signal sa lambda sonde i prema njemu poriktava smjesu, dok benzinskom ECU-u šalje signal kao da je sve dobro. Zbog toga, u pravilu LCS ne može negativno utjecati na rad na benzinu. Ako taj tvoj sistem nema ugrađeno nešto takvo, onda benzinski ECU konstantno očitava loše podešenu smjesu, preko lambda sonde i pokušava je korigirati (naravno bezuspješno, jer ne može utjecati na rad plinskog sistema). Zbog toga (kao što sam gore napisao ispod 3000 okretaja auto ti radi sa prebogatom smjesom) ECU stalno pokušava osiromašiti smjesu, pa kada prebaciš na benzin onda uistinu i imaš siromašnu smjesu.
To je jeoš jedna mogućnost (uz sve ono što je elektroničar opisao)

Ali za početak treba ustanoviti da li je problem na benzinu ili na plinu, pa za svaki slučaj napraviš standardni test vožnje na benzin.
Dakle, odspojiš akumulator na 30tak sekundi, prebaciš na benzin i pališ na benzin. Onda neko vrijeme voziš na benzin (bez da i u jednom trenutku prebaciš na plin, to je vrlo bitno) i ako se problemi ne pojave onda je sigurno do plina, a ako se pojave onda je nešto kompliciranije, ali bar se zna odakle početi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...