da li je nesto lepse ili ruznije, to je subjektivno misljenje i o ukusima ne treba raspravljati. po meni, priora jeste lepsa od logana i sandera ali mi nije lepsa od novog logana ili sandera.
i na starom loganu, koji sam vozio kao sluzbeno vozilo nisam primetio ni da posle toliko predjenih kilometara i akanja po kojekakvim putevima krcka bilo kakva plastika. jedino su pocrkavale neke sijalice u kabini, tipa za grejanje i ventilaciju i cini mi se za taster desnog podizaca stakla.
za odrzavanje ne znam jer ladu 11x serije nikad nisam imao niti vozio, ali je svakako odrzavanje skuplje od samare, to znam sigurno.

a skuplje je (ako je uopste skuplje) verovatno za toliko koliko je i bolji auto od lade. sve ima svoju cenu
naravno, poredim ladu 11x i starog logana. novog logana/sandero mozemo da poredimo sa priorom. ono sto mogu da kazem za to je da mi je dacia lepsa, sto sam vec rekao, a od motora u ladi imas jedan jedini motor 1.6 16v koji je star 10ak godina a u daciji imas 1.2 16v, 0.9 tce i 1.5 dci 75 i 90, a za ladu je to pojam. i pretpostavljam da to nece biti jedini motori koji ce se ugradjivati. najveci nedostatak lade u ovom slucaju je sto kod nas NE MOZE nigde DA SE KUPI dok dacije imas na svakom cosku. ali posto kontam da ti ne zivis u Srbiji, mozda tamo gde zivis ima lade u prodaji pa mozes da poredis. ostalo je Boki rekao