Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: Lada Samara 1.3

Post by Gago »

Mako Kraljevo
Mozda ih ima i po BGu, ali nisam trazio...
Samo Samara Srbina Spasava

Gago

Post by Gago »

Popravljena Lajka danas, zamenjeni su dihtung usisno- izduvne grane i crevo za servo. Srecom pa je usisna grana dobra...
Auto sad lepo ide, kao i ranije 8)

Gago

Post by Gago »

Kada nabijem pun desni cujem neko lupkanje, zna li se do kog homokinetickog moze biti kada se javlja samo na pun desni, ili je to svejedno, pa da mi neko stoji spolja da cuje bolje od mene?
A i antifriz poceo da mi curka na izlazu iz ekspanzione posude i na ulazu onog donjeg creva u hladnjak, hteo sam da dotegnem selnu, ali je toliko lose postavljena da nema sanse da joj se pridje cak ni malim srafcigerom.. :evil: Jutros sam u garazi zatekao mrlju od 15-20 cm na mestu gde to donje crevo ulazi u hladnjak... Cak je i ona kod izlaza iz ekspanzione posude lose postavljena, ali nju cu da dotegnem tako sto cu da malo raskacim posudu i da je nagnem, a za ovo dole nemam pojma :evil:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Kod stojadina je na koju stranu smotaš volan ta toj strani je stradao i homokinetički zglob. Ili legni dole i pogledaj najverovatnije ti je stradala i manžetna, pa ako jeste skini ga i operi u benzinu i napuni ponovo grafitnom mašću. Stavi novu manžetnu i ako cementacija nije mnogo stradala možda neće više krčati.

Gago

Post by Gago »

Verovatno je desni onda, jer je manzetna malo masnjikava, ali nije pukla, kao da na selnu pusta malo.. Videcu sta mi je ciniti..

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Gago wrote:Kada nabijem pun desni cujem neko lupkanje, zna li se do kog homokinetickog moze biti kada se javlja samo na pun desni, ili je to svejedno, pa da mi neko stoji spolja da cuje bolje od mene?
A i antifriz poceo da mi curka na izlazu iz ekspanzione posude i na ulazu onog donjeg creva u hladnjak, hteo sam da dotegnem selnu, ali je toliko lose postavljena da nema sanse da joj se pridje cak ni malim srafcigerom.. :evil: Jutros sam u garazi zatekao mrlju od 15-20 cm na mestu gde to donje crevo ulazi u hladnjak... Cak je i ona kod izlaza iz ekspanzione posude lose postavljena, ali nju cu da dotegnem tako sto cu da malo raskacim posudu i da je nagnem, a za ovo dole nemam pojma :evil:
bez obzira na ideju da bi moglo da bude do desnog, homozglobovi se nabolje cuju izvan auta, pa preporucujem tu metodu
u dobrom broju slucajeva pranjem, zamenom masti i manzetne moguce je da se zvuk primiri posle nekog vremena ukoliko se pri pranju nisu utvrdila znacajna ostecenja
ponekad se homo zglobovi mogu cuti i ako nije na pola podesena letva volana. To se proveri brojanjem krugova volana. Iz polozaja kad ti volan stoji tako da auto ide pravo brojis na jednu stranu pa nazad brojis ukupan broj okretaja volana do drugog krajnjeg polozaja. Razlika levo-desno ne bi smela biti vise od cetvrt kruga volana. Za sve to je najjednostavnije svratiti negde na centriranje trapa i traziti kontrolu, mnogi ce to odraditi badava nadajuci se da ces se vratiti kod njih na centriranje trapa ili ce ti predloziti da ti oni odrade zamenu delova koje im doneses. U svakom slucaju pravac radionica za centriranje trapa.

sto se hladnjaka tice tu je ponekad potrebno skinuti dve gornje matice za kljuc 8 kako bi se oslobodio hladnjak kao kad se vadi hladnjak pa se za toliko izdigne ceo hladnjak pod nekim uglom da se moze pristupiti selni. Naravno posle svega selnu treba vratiti tako da sledeci put bude lakse dostupna.

Gago

Post by Gago »

Dosao sam danas u BG bez ikakvih problema, potrazicu ovde u blizini da mi neko pregleda trapove...

Gago

Post by Gago »

Kako sam presao dosta km pri povratku iz Bga i ovde po lokalu, a krckanje se pojacalo, zamenih levi homokineticki... Ispostavilo se da je ipak levi pri punom desnom okretanju volana... Ceo set je kostao 1500 dinara...
I dotegao sam sve problematicne selne, sinoc nije bilo curenja, pa sam valjda i sa tim resio problem :)

Danas sam primetio jos jedan problemcic. Da bih zatvorio gepek moram da lupim kao sivonja, jer neko normalno spustanje kao pre ne pomaze... Probao sam podloskama da izdignem onaj deo u koji kljun upada, ali to nije pomoglo... Sta moze biti problem? Treca vrata se zakljucavaju normalno, ali sam primetio da ponekad i zakljucana mogu da se otvore :roll:

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote:Danas sam primetio jos jedan problemcic. Da bih zatvorio gepek moram da lupim kao sivonja, jer neko normalno spustanje kao pre ne pomaze... Probao sam podloskama da izdignem onaj deo u koji kljun upada, ali to nije pomoglo... Sta moze biti problem? Treca vrata se zakljucavaju normalno, ali sam primetio da ponekad i zakljucana mogu da se otvore :roll:
Imas i one gumice na obodu donjeg dela petih vrata koje mozes da "usrafis" :)

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

pogledaj dobro da ti nije pukla bravica gde prolazi civija sto drzi zub za zakljucavanje

Gago

Post by Gago »

Pogledacu veceras u garazi ili sutra jer nisam stigao ceo dan danas... Nova daska gepeka kosta oko 1500 dinara,, tako da cu ipak pokusati ovaj moj drugi, zadnji deo da popravim jer je oslabio, a onu plastiku za unutrasnje svetlo ( koju hocu da zamenim jer ne moze da se ukljuci a da se ne drzi) nema trenutno na stanju, kaze da je prodao samo jednu cele prosle godine :mrgreen:

Gago

Post by Gago »

Nadjoh danas medju nekim papirima, papiric na koji sam zapisivao 2010 i 2011 sta sa radio na kolima... Sad bar tacno znam kada sam stavio set kvacila :mrgreen:

Image

Gago

Post by Gago »

Danas sam vozio majku i sestru do Novog bezanijskog groblja i u povratku ka Autokomandi upadnem u zestoku guzvu, jos pre Arene sam morao metar po metar da se krecem... Dize auto temperaturu, ali ventilator se upali i snizi... Kada sam prosao Arenu vidim ja da auto dize temperaturu, a ventilator se ne pali, pokusam da svirnem kad ono nista... Jedva sam iz srednje trake presao u ,,zaustavnu" u kojoj je isprekidana linija pa se kola krecu i popeo na zemlju pored puta :lol: Drmnuo malo osigurac i ventilator proradi... Ne znam kako iz cistog mira da se desi da izgubi kontakt, nisam vozio po neravnom pa da razumem sto se osigurac pomerio... Panduri prolaze pored mene i masu mi rukom da ne smem tu da budem :mrgreen: Posle nije bilo nekih problema kada sam se vratio na put :kez

Da nema neko slucajno termostat rezervni da pozajmim na mesec dana, da vidim kako ce da se auto ponasa sa tim i onda vracam, pa da kupim novi ako vidim da je malo lakse dize temperaturu zbog termostata?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

E zato si ja ugradim prekidač sa kontrolnom sijličkom i tačno vidim kad radi ventilator kad ne a mogu ga i po želji ručno uključiti. To savetujem i tebi da ugradiš i da imaš uvek kontrolu.

Gago

Post by Gago »

To ti je pametno... Uvek sam razmisljao sta da radim ako ugradim samo prekidac za paljenje ventilatora, kada podize temperaturu otkud znam da li podize temperaturu zato sto ne pali ventilator ili sto nema vode npr... Ovo sa sijalicom koja se pali kada radi ventilator je pametna ideja, jer tada vidim da radi ventilator a npr dize temperaturu iz nekog drugog razloga...

Locked