Motor 1500 na lančanik vs 1300 na kaiš.
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: Motor 1500 na lančanik vs 1300 na kaiš.
dejca, navrati do Bosilegrad da popijemo po jedno
.... Ja imam Ladu 2107, 1300k, pre neki mesec sam uradio generalku tj. majstor
... pricao sam sa djape1977 da mi sredi karburato posto mi pravi probleme, a inace radi extra, samo jos limarija mi popustila da je sredim i posle teram dok se ne raspadne 
Aco neznam koje si godiste ali izgleda po niku da si mladji 92 god. Kroz tvoj Bosilegrad sam 93,94 i 95 stalno minaval za BG, zlatna su to vremena bila. Od turu je znalo ostati od 500 do 700 DEM.
Sad leti idem do vlasinu za vodu i malo na izlet i tako. Obozavam te vase predele.
Imate vi u Bosilegradu odlicnog gradonacelnika, svaka mu cast. Bio je na tv-u, ono je covek, da ga cuvate.
Ladu li teras samo na benzin. Gore li nemate na nekoj pumpi plin.
Sad leti idem do vlasinu za vodu i malo na izlet i tako. Obozavam te vase predele.
Imate vi u Bosilegradu odlicnog gradonacelnika, svaka mu cast. Bio je na tv-u, ono je covek, da ga cuvate.
Ladu li teras samo na benzin. Gore li nemate na nekoj pumpi plin.
92 god sam
.... Da, to su bila zlatna vremena, tako sam cuo
. Super je kod nas, idem i ja na Vlasinu cesto na kupanje. Nas gradonacelnik je najbolji, kad je bila prva emisija "sasvim prirodno" bio sam i ja u kadar, kad smo vadili krst iz reke, izasao sam i sedeo na kamen
... Na benzin je teram. Imamo, skoro su ne napravili. Hocu i ja da ugradim plin, mislim da ce mi se isplatiti. 
evo http://www.youtube.com/watch?v=dUXZ2iTJBt0 na 09:18 premotaj
evo http://www.youtube.com/watch?v=dUXZ2iTJBt0 na 09:18 premotaj
Svaka ti cast, ti si zdrav momak. Plin ce ti se sigurno isplatiti, koja je cena plina tamo kod vas. U mestu Bojnik dok ga je imalo bio je skuplji i preko 5 dinara od leskovackih pumpi.
Hvala! Kod nas ne valja nit benzin nit plin, lada guta benzin ko luda, moracu da ugradim plin. Ja mislim da je oko 89din mozda i vise, ja sam u Bg na fax i nisam bio davno kuci.
-
Boki78
Lose si cuo, ta vremena su temelj raspada i unistenja koje sad gledas oko sebeAca92 wrote:92 god sam.... Da, to su bila zlatna vremena, tako sam cuo
.
Odosmo u daliki of ali moram ovo da napisem.
Boki78, lose razmisljas. U to vreme fabrike su radile, radili smo i ja i moja zena ali od kad je dosla prokleta demokratija sve je propalo. Danas da bi preziveli morali smo neke sopstvene poslove da pokrenemo. U mojoj radionici imam slike tita, milosevica i YU zastavu i niko nemoze da me nagovori da ih skinem.
Tada si sa 100 maraka bio gazda a danas sa 100 evrica nemoze cetvoroclana porodica ni nedelju dana da prezivi, pogledaj pojedinci danasnje omladine sta rade, da ne nabrajam dalje. I sta je to danas bolje. A najlakse je danasnjim politicarima da kazu za sve su krive devedesete.
Toliko necu vise o tome
Boki78, lose razmisljas. U to vreme fabrike su radile, radili smo i ja i moja zena ali od kad je dosla prokleta demokratija sve je propalo. Danas da bi preziveli morali smo neke sopstvene poslove da pokrenemo. U mojoj radionici imam slike tita, milosevica i YU zastavu i niko nemoze da me nagovori da ih skinem.
Tada si sa 100 maraka bio gazda a danas sa 100 evrica nemoze cetvoroclana porodica ni nedelju dana da prezivi, pogledaj pojedinci danasnje omladine sta rade, da ne nabrajam dalje. I sta je to danas bolje. A najlakse je danasnjim politicarima da kazu za sve su krive devedesete.
Toliko necu vise o tome

-
Boki78
Ja se sa time ne mogu da slozim, a naravno da svako od nas ima pravo na svoje misljenje 
U to doba sam ja bio 1vi razred sredje skole. Majka gradjevinski inzenje i otac elektro inzenjer su skupa mesecno imali ~ 50 maraka, a oboje legalno zaposlezni u drzavnim firmama. Ocu je plata umela da kasni mesecima, a majci je ta firma ostala duzna na ime neisplacenih plata, doprinosa i dnevnica taman dovoljno da sad pazari novi auto. Tako jeste da je vecina imala posao ali od tog posla nisu imali mnogo vajde. Ceo taj sistem je bio prevara i opsena. Tih godina su nas organizovano opljacakli, pocistili nam devizne racune. Gomili lakovernih tupadzija su pocistili racune u bankama za lakoverne preduzetnike, a bas tih godina je i penzioni fond unisten. To su godine zametka turbo kulturnog prava koji je potom izrodio pevljake i krimose kao nacionalne uzdanice. Da ne tupim previse, sto se Mislosevica tice meni je samo zao sto mu ovde nije bilo sudjeno i i presudjeno
U to doba sam ja bio 1vi razred sredje skole. Majka gradjevinski inzenje i otac elektro inzenjer su skupa mesecno imali ~ 50 maraka, a oboje legalno zaposlezni u drzavnim firmama. Ocu je plata umela da kasni mesecima, a majci je ta firma ostala duzna na ime neisplacenih plata, doprinosa i dnevnica taman dovoljno da sad pazari novi auto. Tako jeste da je vecina imala posao ali od tog posla nisu imali mnogo vajde. Ceo taj sistem je bio prevara i opsena. Tih godina su nas organizovano opljacakli, pocistili nam devizne racune. Gomili lakovernih tupadzija su pocistili racune u bankama za lakoverne preduzetnike, a bas tih godina je i penzioni fond unisten. To su godine zametka turbo kulturnog prava koji je potom izrodio pevljake i krimose kao nacionalne uzdanice. Da ne tupim previse, sto se Mislosevica tice meni je samo zao sto mu ovde nije bilo sudjeno i i presudjeno
- KardanPower
- Automobil: Lada 2107
Sto se tice Milosevica on je jos uvek ziv! Pa sta mislis da ce da ga uniste isti oni koji su ga i stvorili..., hoce djavola. Sto se tice devedesetih, proklete neka su nikada se vise ne ponovile. O njima ne treba ni pisati jer ne zasluzuju da se pominju uopste! Kao sto kaze Balasevic,: ,,jednu ste mladost sludele, budite srecne ako vam i strofu udele!,,
Sad je kasno da se panici, dali smo sansu da se ludilo ozvanici! I stvarno ne razumem kako nekome to moze biti zlatno doba, a hiljade i hiljade Srba je proterano iz RSK i isto toliko pobijeno sirom Krajine. Slucaj RSK je najveca steta za Srbiju i ovaj narod, cak veca i od Kosova! Jer to je bilo 100% nase oduvek, a za Kosovo su sami krivi Srbi sto su prodavali kuce siptarima. A sto se tice demokratije o kojoj pricas, pa i ona ti je ista garnitura iz devedesetih, sve je isto samo se ne zovu devedesete nego dvehiljadite. Dal je crvena ili zuta banda, posten covek ne moze da vozi bolje auto od lade pa to ti je!
Sad je kasno da se panici, dali smo sansu da se ludilo ozvanici! I stvarno ne razumem kako nekome to moze biti zlatno doba, a hiljade i hiljade Srba je proterano iz RSK i isto toliko pobijeno sirom Krajine. Slucaj RSK je najveca steta za Srbiju i ovaj narod, cak veca i od Kosova! Jer to je bilo 100% nase oduvek, a za Kosovo su sami krivi Srbi sto su prodavali kuce siptarima. A sto se tice demokratije o kojoj pricas, pa i ona ti je ista garnitura iz devedesetih, sve je isto samo se ne zovu devedesete nego dvehiljadite. Dal je crvena ili zuta banda, posten covek ne moze da vozi bolje auto od lade pa to ti je!
Rekao sam da necu vise pisati ali moram jos ovo.
Mene danas ubija nepravda. U komsiluku oko mene pojedini ljudi pravi i zdravi su opravili i primaju socijalnu pomoc preko veze. Ta njihova primanja su veca od nizih penzija. Moja tetka prima penziju 12.500 dinara a ljude koje znam da primaju socijalnu pomoc primaju 15.000 din.
Moj surak koji zivi na selu se bori sa odgajanjem stoke i nista bolje ne zivi od komsike (starija zena) preko puta njegove kuce koja se izlezava celog dana i uvece krene u setnju. A on to kad vidi poludi.
A o stranackim zaposljavanjima da nepricam.
Ima boljitka u necemu danas nije da nema, ali ja licno mnogo sam vise ocekivao posle 2000 godine. I sam sam na izbore glasao protiv milosevica, ali vec na narednim opet za njega a to je i bio moj poslednji izlazak u zivotu na iste.
Mene danas ubija nepravda. U komsiluku oko mene pojedini ljudi pravi i zdravi su opravili i primaju socijalnu pomoc preko veze. Ta njihova primanja su veca od nizih penzija. Moja tetka prima penziju 12.500 dinara a ljude koje znam da primaju socijalnu pomoc primaju 15.000 din.
Moj surak koji zivi na selu se bori sa odgajanjem stoke i nista bolje ne zivi od komsike (starija zena) preko puta njegove kuce koja se izlezava celog dana i uvece krene u setnju. A on to kad vidi poludi.
A o stranackim zaposljavanjima da nepricam.
Ima boljitka u necemu danas nije da nema, ali ja licno mnogo sam vise ocekivao posle 2000 godine. I sam sam na izbore glasao protiv milosevica, ali vec na narednim opet za njega a to je i bio moj poslednji izlazak u zivotu na iste.
Jadna je drzava u kojoj se ljudi tuku za socijalnu pomoc. Da je drzava normalna, takve ljude bi trebalo sazaljevati i pomagati im kad ste u prilici, a ovako smo/ste ljubomorni na njih...dejca wrote:Mene danas ubija nepravda. U komsiluku oko mene pojedini ljudi pravi i zdravi su opravili i primaju socijalnu pomoc preko veze. Ta njihova primanja su veca od nizih penzija. Moja tetka prima penziju 12.500 dinara a ljude koje znam da primaju socijalnu pomoc primaju 15.000 din.
Uvek su postojali ljudi koji zive kako zele i to je normalno. Logicnije bi mi bilo da je tvoj surak ako je vec uvideo da komsinka zivi isto kao i on koji crnci, prekine sa radom... On ne razume izgleda da ljudi koji tako zive obicno preko dana jedu hleb i jos ponesto, a on jede mesodejca wrote:Moj surak koji zivi na selu se bori sa odgajanjem stoke i nista bolje ne zivi od komsike (starija zena) preko puta njegove kuce koja se izlezava celog dana i uvece krene u setnju. A on to kad vidi poludi.
Samo Samara Srbina Spasava
-
Boki78
Cek 90 su bile doba pravde, ili te tad nepravda nije ubijala?dejca wrote:Mene danas ubija nepravda.
Ono sto ljudi danas kapiraju pod "pravda 90tih" jeste samo zariste karcinoma 90tih, a to je sto je tada i prosecnom Zivoradu bilo dozvoljeno da se bavi kriminalom bez posledica, a danas nije. Valjda ne treba stremiti drustvu u kome su svi krimosi:)
Pa on ima ozbiljan problem i to sam sa sobom. Ako je ista glupavo u nasem narodu onda je to upiranje pogleda preko plota. Neka baba zivi kako hoce, zivi za sebe, a njemu sigurno ona ne smeta da se bavi time cime se bavi i sebi stvara potencijal za neku bolju buducnost. Ako bi radili kao on, sto naravno ne treba, sta mislis kako bi trebalo da se oseca profesor univerziteta kad vidi kako nam "nacionalna mama" kresti i zavija na uscu i zaradjuje njegova zivotna primanja za jedan dandejca wrote:Mene danas ubija nepravda.
Moj surak koji zivi na selu se bori sa odgajanjem stoke i nista bolje ne zivi od komsike (starija zena) preko puta njegove kuce koja se izlezava celog dana i uvece krene u setnju. A on to kad vidi poludi.A o stranackim zaposljavanjima da nepricam.
I to je jedan od ozbiljnih problema, Kad nam je dosla tzv demokratija ja sa tadasnjih 22 godine sam bio ubedjen da nece biti bolje i evo vreme je pokazalo koliko sam bio u pravu. Zasto, pa zato sto se jedina promena treba desiti u nasim glavama a ne u nekoj fotelji. E uglavnom su se te promene po foteljama izdesavale, a samo ona koja treba nije. I dan danas mi ocekujemo da se nesto sa strane desi pa da nam bude bolje, namesto da shvatimo da trebamo preuzeti odgovornost za sopstvene zivote u svakom pogledu, pa da nam boljitak dodje kao posledica zbirnog napora svih pojedinaca. Koliko ljudi imas koji gledaju ka EU i misle da ce im ona omoguciti boljitak, koliko ka Rusiji (i Kini pride), a koliko njih gleda Srbiju i sebe i svoj rad u njoj i nista drugo?dejca wrote:Ima boljitka u necemu danas nije da nema, ali ja licno mnogo sam vise ocekivao posle 2000 godine. I sam sam na izbore glasao protiv milosevica, ali vec na narednim opet za njega a to je i bio moj poslednji izlazak u zivotu na iste.
- KardanPower
- Automobil: Lada 2107
Dejca, ne mislimo nista lose niti da se svadjamo, ali eto kad smo vec poceli da pisemo na tu temu onda odosmo svi u teski off topic... Ipak je ovo forum za prijatno druzenje i razmenu misljenja nas ljubitelja i poznavaoca ruske auto industrije. Komentar na svaku drugu temu ne vodi nikuda, samo se nerviramo bespotrebno.