moje samare

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Re: moje samare

Post by dajko3 »

Prvo da pozelim svima srecnu i uspesnu novu godinu!

Od lajke sam dobio lep novogodisnji poklon :mrgreen: , ceka me zamena seta kvacila .Jutros sam primetio da slabo vuce kad naglo dam gas obrtaji se povecavaju naglo a ubrzanja skoro da i nema, samo ako polako dodajem gas onda ide solidno.Sutra idem na najlon da kupim ceo set pa me zanima dali neko zna kako se krecu cene cisto okvirno da ne preplatim.
Predhodni set je izgurao 52k km, ovaj sto je sada trenutno na izdisaju 48k km sto mislim da su ok cifre sobzirom da je maraka ruen, a dosta se ljudi zalilo da je kvalitet nikakav
Samara 4ever

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

obrati paznju na istrosenost zamajca ili deformaciju na mestima gde dodiruje lamelu, ako treba bolje je da ga strugar poravna kad vec sve radis, samo napomeni da ako ga ravna da mora da za koliko smanjuje dodirnu povrsinu sa lamelom za toliko mora da obradi smanjivanje povrsine gde se ucvrscuje korpa
cest razlog zasto menjaju set kvacila je ustvari istrosenje zamajca pa korpa ne moze dovoljno izvrsiti pritisak i cim se lamela malo potrosi dodje do proklizavanja

dajko3

Post by dajko3 »

Sutra skidamo menjac pa cu prekontrolistati stanje zamajca.Cena seta za samaru je 60 a za 110 65eu, a ja debil kupio za 110 jer me je prodavac ubedjivao da upravo taj ide na nove samare...A sad sto citam po netu sve mi se vise cini da sam se za.ebo i da cu morati sutra da idem da to zamenim
Samara 4ever

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

samo da nisi uzeo za 16v :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

dajko3

Post by dajko3 »

evo sta se desilo.napukla korpa pa je zbog nejednakog naleganja izderalo lamelu.Korpa i lamela su ruen a evo su i slike
Image
Image
Image
Image

Kad vec pominjes 16v i to mi je u planu da je prepravim samo da nadjem povoljno neku ladu 110 :twisted:
Samara 4ever

dajko3

Post by dajko3 »

Neki dan mi stigli delovi sto sam narucio od preko
Volan od Kaline
Image
Komplet grejaca sedista za Samaru i birac ili kako se vec zove ono malo kardance sto ide na sipku menjaca od Kaline
Image
Stari volan koji se bas ne uklapa u celokupan enterijer originalni inace preuzet od 110 modela
Image
a ovo sam slikao pre, bila u telefonu pa i nju da okacim :)
Image
Volan je uz malo prepravki legao kao fabricki ali nisam slikao jer mi se baterija na telefonu ispraznila pa cu sutra da slikam
Samara 4ever

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

dajko3 wrote:Volan je uz malo prepravki legao kao fabricki ali nisam slikao jer mi se baterija na telefonu ispraznila pa cu sutra da slikam
Pa kad koristis android os. Da si na WP8 nebi ostao bez baterije. :!:
Salim se malo, nego gde si narucio volan i koliko si ga platio?

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

dajko3 wrote: Komplet grejaca sedista za Samaru
Znaci vise nisam jedini sa grejacem sedista! :prvi
Posebno dobra fora leti kad hoces nekog da oznojis!

dajko3 wrote: Pa kad koristis android os. Da si na WP8 nebi ostao bez baterije. :!:
Jiayu G3T 3000mah :P

Boki78

Post by Boki78 »

Imre wrote: Posebno dobra fora leti kad hoces nekog da oznojis!
Ne bi li se ista raskomotila? :mrgreen:

Boki78

Post by Boki78 »

dajko3 wrote:N kako se vec zove ono malo kardance sto ide na sipku menjaca od Kaline
Gde si narucio, kakva je procedura oko placanja i kolika je postarina. Sem toga da li ovaj zglob pasuje sraf na sraf na samarinu polugu biraca i sipku koja ide do kabine, da li igde udara o sasiju i sl??. U odnosu na samarin deluje drasticno bolje uradjen. Sem toga jesi li pazario manzetnu koja ide preko njega, ili nema potrebe ukoliko samarina radi posao?

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Boki78 wrote:
Imre wrote: Posebno dobra fora leti kad hoces nekog da oznojis!
Ne bi li se ista raskomotila? :mrgreen:
I jos malo sugeracije da je tebi dobro i ne znas sta se njemu dogadja.Posle 10 minuta pada u paniku da nije dobro! :mrgreen:

dajko3

Post by dajko3 »

dejca wrote:
dajko3 wrote:Volan je uz malo prepravki legao kao fabricki ali nisam slikao jer mi se baterija na telefonu ispraznila pa cu sutra da slikam
Pa kad koristis android os. Da si na WP8 nebi ostao bez baterije. :!:
Salim se malo, nego gde si narucio volan i koliko si ga platio?
Telefon ima bateriju 2460mAh punim ga 2 puta nedeljno :P
Covek koji mi je donosi delove pisao sam o tome pre u ovoj temi prodaje na bubanj potoku i najlonu delove za ladu i jos neke alate.
Platio sam ga 45evrica
Samara 4ever

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Bravo za nabavku! Možeš li da se raspitaš pošto je volan od Grante? Image

ps.: Lakne mi kad vidim da nisam jedini koji kupuje za Ladu ono što nije prethodno crklo ;)

dajko3

Post by dajko3 »

Boki78 wrote:
dajko3 wrote:N kako se vec zove ono malo kardance sto ide na sipku menjaca od Kaline
Gde si narucio, kakva je procedura oko placanja i kolika je postarina. Sem toga da li ovaj zglob pasuje sraf na sraf na samarinu polugu biraca i sipku koja ide do kabine, da li igde udara o sasiju i sl??. U odnosu na samarin deluje drasticno bolje uradjen. Sem toga jesi li pazario manzetnu koja ide preko njega, ili nema potrebe ukoliko samarina radi posao?
Zglob pasuje sraf na sraf i preporucio bi svakome da ga zameni.Hod rucice je mnogo manji, ubacivanje u brzine je mnogo preciznije jednom recju sam odusevljen, narucicu jos jedan da namontiram i na drugu Samaru
evo su slike levo je Samarin a desno od Kaline
Image
Manzetnu sam menjao nedavno tako da nisam kupovao novu,Samarina bolje naleze na Kalinin zglob nego na originalni jer na vrhu ima mali kanalic gde se guma zakaci."Problem" sa Samarinim zglobom je sto vec nov ima lufta tako je konstruisan dok kod Kaline je to utegnuto maksimalno

Evo su slike od prekidaca za grejace sedista legli na predvidjeno mesto
Image

I evo namontiran volan
Image
Samara 4ever

dajko3

Post by dajko3 »

Dare wrote:Bravo za nabavku! Možeš li da se raspitaš pošto je volan od Grante? Image

ps.: Lakne mi kad vidim da nisam jedini koji kupuje za Ladu ono što nije prethodno crklo ;)
Hvala kolega :)
Moj problem je sto to radim ne kontrolisano, kazem sebi jos samo ovo i necu vise :mrgreen:
raspitacu se
Samara 4ever

Post Reply