Veliki pozdrav ( srecni praznici....),
prilikom zatvaranja vozackih vrata ( auto je stojao bez akumulatora oko 20 dana) vise se svetlo ne gasi polako nego odjednom. Ima li neko ideju sta se desilo?
Svetlo u kabini (i oko kljuca )
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Svetlo u kabini (i oko kljuca )
Opet ja.
Na netu sam pronasao da gasenje svetla u kabini prilikom zatvaranja vozackih vrata ima veze sa delom koji pokazuje dali su vrata otvorena, ulju, nivo vode za hladjenje i brisace.
Zna li neko nesto ovome.
Na netu sam pronasao da gasenje svetla u kabini prilikom zatvaranja vozackih vrata ima veze sa delom koji pokazuje dali su vrata otvorena, ulju, nivo vode za hladjenje i brisace.
Zna li neko nesto ovome.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Taj prekidač za otvorena vrata ti je onaj bijeli na prednjoj strani štoka (da li se to zove štok na autu?).
Ne vjerujem da senzori za novo ulja, antifriza i vode za brisače imaju ikakve veze sa svjetlom u kabini. Možda su na istom osiguraču?
Inače što se tiče tog svjetla samo sam primjetio da se nekada ugasi odmah a nekada postepeno (ja mislim da se postepeno gasi samo na vozačka vrata, na sva druga ide odmah). Postepeno gašenje ovisi i o radnjama koje odradiš. Npr mislim i da ovisi koliko dugo vrata držiš otvorena da li će se ugasiti odmah ili postepeno. Rusi su pokušali napraviti neko pametno svjetlo valjda.
Uglavnom se nisam previše gnjavio oko toga kada se gasi postepeno a kada odmah, tako da ti i ne mogu dati neke korisne savjete.
Ne vjerujem da senzori za novo ulja, antifriza i vode za brisače imaju ikakve veze sa svjetlom u kabini. Možda su na istom osiguraču?
Inače što se tiče tog svjetla samo sam primjetio da se nekada ugasi odmah a nekada postepeno (ja mislim da se postepeno gasi samo na vozačka vrata, na sva druga ide odmah). Postepeno gašenje ovisi i o radnjama koje odradiš. Npr mislim i da ovisi koliko dugo vrata držiš otvorena da li će se ugasiti odmah ili postepeno. Rusi su pokušali napraviti neko pametno svjetlo valjda.
Uglavnom se nisam previše gnjavio oko toga kada se gasi postepeno a kada odmah, tako da ti i ne mogu dati neke korisne savjete.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Postepeno se gasi kada zakljucavas auto,tj.kada okrenes kljuc da je zakljucano,a ako si u kolima i otvoris,pa zatvoris vrata onda se odmah gasi.ne bi bilo lose malo isprskati wd-40 na svim stubovima vrata gde je ono belo plasticno kao dugme,jer to vrata pritisnu,pa ono udje u stub.Probaj...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
OK probacu, pa javljam da li je uspelo.
radi dugme kada ga pritisnem gasi se svetlo odmah.
nego ima li veze ovo sa aktivacijom imobilajzera?
nego ima li veze ovo sa aktivacijom imobilajzera?