Skidanje instrument table.
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Skidanje instrument table.
Izvinjavam se ako je ovo vec negde opisno ali trazih u pod forumu za 2107 i nenadjoh. Ako postoji opis skidanja postavite link a ovu temu obrisite.
Naime u instrument tabli su mi izgorele nekoliko sijlica za osvetljavanje, a da bi se one promenile sigurno je potrebno skinuti celu masku sa instrument tablom. Ikako skinuti sve to?
Ili postoji laksi nacin za zamenu tih malih sijlica na instrument tabli.
Naime u instrument tabli su mi izgorele nekoliko sijlica za osvetljavanje, a da bi se one promenile sigurno je potrebno skinuti celu masku sa instrument tablom. Ikako skinuti sve to?
Ili postoji laksi nacin za zamenu tih malih sijlica na instrument tabli.
Re: Skidanje instrument table.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Koliko ga ja razumeh uz google translate ove crvene strelice pokazuju gde je sve to pricvrscena tabla.

Ove donje srafove znam gdesu ali gde su ovi gornji 4 komada, mozda se oni nalaze napred ispod haube motora.
Jeadan moj prijatelj mi je rekao i za neke srafove koji se nalaze kod ovih poluga regulatora za grejanje i tu su sa strane one srelice plava i zelena i da ispod toga ima sraf koji se treba skinuti a njega ovde na slici nema.

Ove donje srafove znam gdesu ali gde su ovi gornji 4 komada, mozda se oni nalaze napred ispod haube motora.
Jeadan moj prijatelj mi je rekao i za neke srafove koji se nalaze kod ovih poluga regulatora za grejanje i tu su sa strane one srelice plava i zelena i da ispod toga ima sraf koji se treba skinuti a njega ovde na slici nema.
Ne nalaze se ispod haube! Otvori ladicu i skini tablu sa instrumentima i onda ćeš lijepo vidjeti šarafe
Pa to mene i muci instrument tabla kako nju skinuti, ja i nemoram skinuti celu masku ako se instrument tabla može skinuti posebno i da na njoj zamenim izgorele sijličke.
Ovo bi trebalo da je izvodljivo gledajući ovu sliku, zaokružio sam crveno. Ali gde je ona pričvršćena, šta nju drži?

Ovo bi trebalo da je izvodljivo gledajući ovu sliku, zaokružio sam crveno. Ali gde je ona pričvršćena, šta nju drži?

Ne znam kako ide na 2107 al na 2106 ide ovako pa možda ima neke sličnosti
http://www.autoprospect.ru/vaz/2106-zhi ... borov.html
http://www.autoprospect.ru/vaz/2106-zhi ... borov.html
dejo, hvala za lin. Pogledacu mozda ima neke slicnosti. Ja sam jedan sraf pronasao ali ima ih jos skrivenih, taj sraf je obelezen crvenom strelicom.

rina e to je pravo upustvo, na 6 slici je drugi sraf za koji ja nisam znao. Od nedelje da malo otopli pa krecem u rasturanje.
Hvala ti veliko.
Hvala ti veliko.
eto ga. malo po malo iščačkali smo rješenje
Konacno danas nadjoh vremena da pokusam da rasturim instrument tablu i promenim izgorele lampice.
Ali bas sam se i namucio dok nisam pronasao sem onog poznatog srafa sta jos drzi tablu. Dodatni drzac se nalazi sunutrasnje strane table evo slika.

Daj drzac se nalazi iza prekidaca ventilatora i treba gurnuti ruku kroz otvor za pepeljaru i pretisnuti gore i dole i povuci tablu ka volanu i ona ce ispasti. Da bi se moglo prici tom drzacu potrbno je skinuti pepeljaru i kutiju za nju drze je dva srafa i kroz taj otvor se moze prici.
Kada se tabla malo odvoji najpre se skine sajla za kilometar sat zatim kratka sajla za reset drugog brojcanika od 0000 do 1000, pa skinuti tri konektora i vakum crevo za ekono mer i tabla ide napolje na sto.
Promenio sam dve sijalicke za osvetljenje table i one su 3w mozda sam trebao da stavim jace od 5w ali nisam smeo da ne pregreju nesto.
Naravno upustvo koje sam dobio od rina mi je pomoglo.
I jedno pitanje zasta sluzi ova neupaljena lampica treca odozgo, meni ona nije nikad svetlela a kada sam rasturio tablu tu je stavljena jaca lampica nego za ostala signalna obavestenja. Kada sam izvadio lampicu tu se video nacrtan akumulator.

Kako je sada tabla osvetljena slikacu je veceras i sliku cu postaviti u temi vozila clanova.
Ali bas sam se i namucio dok nisam pronasao sem onog poznatog srafa sta jos drzi tablu. Dodatni drzac se nalazi sunutrasnje strane table evo slika.
Daj drzac se nalazi iza prekidaca ventilatora i treba gurnuti ruku kroz otvor za pepeljaru i pretisnuti gore i dole i povuci tablu ka volanu i ona ce ispasti. Da bi se moglo prici tom drzacu potrbno je skinuti pepeljaru i kutiju za nju drze je dva srafa i kroz taj otvor se moze prici.
Kada se tabla malo odvoji najpre se skine sajla za kilometar sat zatim kratka sajla za reset drugog brojcanika od 0000 do 1000, pa skinuti tri konektora i vakum crevo za ekono mer i tabla ide napolje na sto.
Promenio sam dve sijalicke za osvetljenje table i one su 3w mozda sam trebao da stavim jace od 5w ali nisam smeo da ne pregreju nesto.
Naravno upustvo koje sam dobio od rina mi je pomoglo.
I jedno pitanje zasta sluzi ova neupaljena lampica treca odozgo, meni ona nije nikad svetlela a kada sam rasturio tablu tu je stavljena jaca lampica nego za ostala signalna obavestenja. Kada sam izvadio lampicu tu se video nacrtan akumulator.
Kako je sada tabla osvetljena slikacu je veceras i sliku cu postaviti u temi vozila clanova.
ta lampica bi trebalo da gori kada motor nije pokrenut ili ako alternator ne radi ili slabo radi, tj. ne daje dovoljan napon. u svakom slučaju, gori onda kada se struja vuče iz akumulatora, a ne iz alternatora. (bar ja mislim da je tako.)dejca wrote: I jedno pitanje zasta sluzi ova neupaljena lampica treca odozgo, meni ona nije nikad svetlela a kada sam rasturio tablu tu je stavljena jaca lampica nego za ostala signalna obavestenja. Kada sam izvadio lampicu tu se video nacrtan akumulator.
Ovakvu tablu prvi puta vidjam. Gore levo je pokazivac za ulje ili ????????
A ova ispod je uobicajna.
A ova ispod je uobicajna.
na moju ladu je inst. tabla kao ova prva, levo gore ti je za ulje ... kad je ugasena sveti crvena lapica, a kad je upaljena ne sveti...
Korisno je imati takav satic za ulje, mozes pratiti i pritisak ulja koliki je u motoru.