Ладе у огласима

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: Ладе у огласима

Post by Dare »

Boki78 wrote:Jedino isplativo resenje jesu kobaje, tj prodaja u delove. Kakvo crno sredjivanje, ona baba iz z. polja je 112 u stanju koje je spram ovog bilo cisto savrsenstvo prodala jedva za 450. Do kraja godine ce biti umetnost prodati bilo koju ladu, izuzev nive za vise od 1000. Trziste za ovakva kola ce se vise baviti sopstvenom prehranom, a manje kolima.
Da se ta publika blagovremeno bavila svojim autom, kao npr naš Imre, nebi im sada Lade bile u takvom stanju. Uzmi bilo koji auto tog godišta i vozi ga 150 000km po Srbiji bez servisiranja i izgledaće isto.

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Dare wrote:
Boki78 wrote:Jedino isplativo resenje jesu kobaje, tj prodaja u delove. Kakvo crno sredjivanje, ona baba iz z. polja je 112 u stanju koje je spram ovog bilo cisto savrsenstvo prodala jedva za 450. Do kraja godine ce biti umetnost prodati bilo koju ladu, izuzev nive za vise od 1000. Trziste za ovakva kola ce se vise baviti sopstvenom prehranom, a manje kolima.
Da se ta publika blagovremeno bavila svojim autom, kao npr naš Imre, nebi im sada Lade bile u takvom stanju. Uzmi bilo koji auto tog godišta i vozi ga 150 000km po Srbiji bez servisiranja i izgledaće isto.
Hvala! :)
A na zalost,posto ima previse ljudi koji ulazu minimalno u kola (u ovom slucaju u Lajke),cena im drasticno pada."Uvoznike" polovnih kola koji vracaju kilometrazu 200.000-300.000km da i ne pominjem.Uskoro cu moci da dubim na glavi,necu moci izvuci vise od 1400-1500€,a nikog nece zanimati koji sam vlasnik i koliko sam platio za sama kola i za odrzavanje.Ako trazim vise,nece dati,ako trazim manje,ljudi ce sumnjati da nesto ne valja.Tako da se opet pojavljuje piitanje,da li vredi ulagati...Osecam se kao magarac!
:angry

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Odavno nije bilo ovako dobra 2104-ka. Da je sad kraj 2012 godine ovo bi garant bila moja lada. Cinimise da odavno nije ni vozena, nema nalepnicu za registraciju.
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... lada_2104/

schnell
Automobil: 2107

Post by schnell »

Boki78

Post by Boki78 »

Imre wrote: A na zalost,posto ima previse ljudi koji ulazu minimalno u kola (u ovom slucaju u Lajke),cena im drasticno pada.
Fakat je da se u nekom proseku ljudi prema ladama odnose lose, ali ne treba prenebregavati da je podrska u vidu delova i usluga za lade katastrofalna. Koliko specijalizovanih servisa za lade u koje vredi ostaviti vozilo ima? Mozda na prste jedne ruke nabrojati, a mozda i manje :) One na srecu jesu prosta vozila imoze ih raditi veci broj majstora, ali i kod njih je odnos prema ladama los iz mnogo razloga ... Sve to na cenu utice lose ...
Imre wrote: "Uvoznike" polovnih kola koji vracaju kilometrazu 200.000-300.000km da i ne pominjem.
Toga ima i previse, ali ne treba zaboravljati da covek i sam moze otici i uvesti sasvim normalno vozilo. Ono naravno nece kostati kao kod "Mitje uvoznika" ali nece kostati ni nedostizno :)
Imre wrote: Uskoro cu moci da dubim na glavi,necu moci izvuci vise od 1400-1500€,a nikog nece zanimati koji sam vlasnik i koliko sam platio za sama kola i za odrzavanje.
To nece biti uskoro, to je vec naveliko tako :) Prodaja/kupovina kola je poslovni odnos. On se ne zasniva na emocijama vec na golom interesu. I tu se postavlja pitanje, bez obzira na to koliko si ulagao u kola u ime cega bi ti neko dao i evro vise nego sto mora, kad je sasvim jasno da je trziste takvo da nema boga da ces dobiti neke iole vece pare za taj auto?

Ako primera radi zelis prodati auto, onda pored svoje strane moras sagledati i stranu i interes kupca, jer dok se ti interesi ne nadju u zajednickoj tacki od posla nema nista. Daklem podji od toga da zaboravis da prodajes vozilo vec zamisli situaciju u kojoj si kupac tog vozila koji je na jedvite jade (ladu znamo da ne kupuju imucniji) namakao neke pare za vozilo, i sta bi onda radio :)
Imre wrote:Tako da se opet pojavljuje piitanje,da li vredi ulagati...Osecam se kao magarac!
A za ovim stvarno nema potrebe. Ti nisi ulagao u kola vec u sebe, svoj komfor svoju udobnost i pre svega u svoju bezbednost. Ako se krene sa jajarenjem kome su ladasi inace skloni onda je bolje odustati od automobila neko ga voziti sa 4 razlicite polovne gume, raspar felnama, a usput dolivati ulje u menjac jer iz njega ide sasvim tanusan mlaz :mrgreen: Naravno ako ti je cela prica toliko neugodna, da bez obzira na sve se i dalje osecas kao magarac, onda je bolje ne prodavati vozilo, zapravo na taj cin te niko ni ne tera.

Kako ja gledam na situaciju, postoji jedna lada koju volim i prema kojoj gajim nerazuman odnos upumpavajuci preveliku kolicinu para, ali ona je samo jedna i to nemam nameru ni sa jednim drugim vozilom ma kog branda bilo da radim. Jedino sto mi drzi pozornost ka ladi kao sledecem vozilu jeste fakat da odlican primerak mogu napecati za 1000-1500e, dok prvi sledeci auto iole vredan voznje kosta jedno 2000 vise. 2000e su dobar luft kada odrzavanje auta u pitanju, i koliko god 11x umele da budu problematicne, a nije da ne umeju, sumnjam da ce mi u predvidjenoj vremesnki ogranicenoj exploataciji pojesti 2000e na vanredno odrzavanje. E sad ako se situacija sa delovima jos pogorsa ili ako ne bude bilo normalnih lada za te pare onda boze moj sto volis to i patis i odose 3-3.5 somica samo tako :) jbg zivot kosta kako god obrnes :)

Imre

Post by Imre »

Boki78 wrote:
Imre wrote:Tako da se opet pojavljuje piitanje,da li vredi ulagati...
A za ovim stvarno nema potrebe. Ti nisi ulagao u kola vec u sebe, svoj komfor svoju udobnost i pre svega u svoju bezbednost.
Tacno tako!Svojevremeno sam kupio nova kola,da bih znao na cemu sam od pocetka,odrzavao sam ga da bih imao u svakom trenutku pouzdana kola.
Boki78 wrote:bez obzira na sve se i dalje osecas kao magarac, onda je bolje ne prodavati vozilo, zapravo na taj cin te niko ni ne tera.
Zapravo me tera srpska tablica i madjarska dozvola u nemackoj,o tome da i ne govorim,da mi se ime drugacije pise na madjarskom i drugacije na srpskom...
Zapravo sam razmisljao i o tome,da ga nekako konzerviram,pa kad bude Srbija usla u EU za jedno 50-60 godina da ga preregistrujem (ako dozivim).

Boki78

Post by Boki78 »

A jel postoji mogucnost da auto nekako "uvezes" u Madjarsku pa da tamo dobije saobracajnu, te da ti se tako poklope imena u dozvilama?

Poenta svega je da iznadjes resenje koje je realno ostvarljivo i kojim ces se ti osecati dobro. Ako treba da konzerviras auto na neko vreme onda ga konzerviraj, samo nemoj da radis bilo sta posle cega ces se osecati lose. :)

Imre

Post by Imre »

Boki78 wrote:A jel postoji mogucnost da auto nekako "uvezes" u Madjarsku pa da tamo dobije saobracajnu, te da ti se tako poklope imena u dozvilama?

Poenta svega je da iznadjes resenje koje je realno ostvarljivo i kojim ces se ti osecati dobro. Ako treba da konzerviras auto na neko vreme onda ga konzerviraj, samo nemoj da radis bilo sta posle cega ces se osecati lose. :)
Ja bih onda odmah u nemacku preregistrovao,ali nije nikako moguce,posto jos nije oldtajmer a nema euro V motor (posto bi se radilo o uvozu).Mislio sam da odredim fiksnu cenu,pa ako ne ode,nek mi vozi porodica,a u krajnjem slucaju sledi konzerviranje.Bez veze,sto imam nesto svoje,koje ne mogu slobodno da koristim...

Boki78

Post by Boki78 »

Imre wrote:Ja bih onda odmah u nemacku preregistrovao,ali nije nikako moguce,posto jos nije oldtajmer a nema euro V motor (posto bi se radilo o uvozu).
Mozda gresim, ali u Srbiji postoji neka mogucnost da tzv. povratnici uvezu svoje vozilo ako je ispod norme euro propisa, tj barem mislim da je to bilo moguce. Mozda nekim slucajem postoji takva mogucnost i tamo imajuci u vidu da si drzavljanin? :)

Ako pak nista od toga nema, onda gledaj sta tebi taj auto znaci. Ako si za nju vezan kao ja za moju onda je konzerviraj, ako pak ne onda je daj tvojima da se sluze. Od cene po kojoj moze da ode se leba neces najesti, a nekako imam utisak da bi vecu upotrebnu vrednost imala nekom tvom nego sto bi tebi taj novac posebno pomogao. No mozda gresim. Bilo kako bilo nista te ne kosta ni da probas po ceni koja bi tebi odgovarala pa ako posle nekog veceg vremena vidi da ne ide onda izabers neku od daljih mogucih resenja.

Prilicno mi je jadna tvoja situacija, kad bih ja sad prodavao moju ne bih dobio ni evro preko 500, a samo pretprosle godine u nju uslo preko 1000, a prosle preko 400, a ove ce da se casti novim letnjim gumama, novim felnama, zadnjim amortima i oprugama i novim plinom :) Sad da imam zelju da je otudjim, svakako da ni bih nekog "nn Milojka" castio jeftinim vozilom, najverovatnije bih je dao nekom mom da ga sluzi :)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Nadjoh oglase,Yermenia,pogledajte ima jako,jako dobrih lajki ;)
http://www.auto.am/en/search/VAZ%28Lada%29/
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

KardanPower
Automobil: Lada 2107

Post by KardanPower »

Svaki drugi auto tamna stakla nosi, to kod njih izgleda normalno ko devojka snalu u kosi kad nosi.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

http://www.mojbazar.rs/Automobili-i-opr ... 1118-95695

Lepe su Kaline i cini mi se da dobro idu, skoro me je jedna presisala na puti i nestala daleko :mrgreen:
Samo i one izgleda pate od nekih stvari kao 11x...
Samo Samara Srbina Spasava

Imre

Post by Imre »

Gago wrote:http://www.mojbazar.rs/Automobili-i-opr ... 1118-95695

Lepe su Kaline i cini mi se da dobro idu, skoro me je jedna presisala na puti i nestala daleko :mrgreen:
Samo i one izgleda pate od nekih stvari kao 11x...
2600€ ?!
:roll:

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

http://www.mojbazar.rs/Automobili-i-opr ... 1118-71632

Pretražite kaline na ovom sajtu i izaći će isti auto sa desetak različitih cena i brojeva telefona :)

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Od oktobra krecu oglasi sa njom...
Ili ide od preprodavca do preprodavca ili je neka zesca mutljaza...
Samo Samara Srbina Spasava

Post Reply