Problem sa sekvent TNG

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: Problem sa sekvent TNG

Post by rascho »

Kao prvo, ako ti se na nizbrdici ohladi do 40C onda ti vjerojatno termostat ne radi, nego je stalno otvoren.
Kao drugo, možeš zamijeniti plinski ECU, ali samo sa tim istim tipom, ne može sa bilo kojim (u biti vjerojatno bi moglo sa više tipova, ali bi ih morao podešavati, i morao bi znati što točno imaš ugrađeno da bi našao adekvatnu zamjenu, ali nema općenitog odgovora).
Jeste li probali jednostavno zamjeniti mjesta plinskim diznama (slično kao test sa bobinama). Ako premjestiš diznu sa prvog cilindra na drugi i greška se počne javljati na drugom cilindru onda je do dizne, ako ostane na prvom cilindru onda je do ECU-a ili do instalacije. Ne znam kakve su te tvoje dizne, ali kod mene je to 10min posla i onda si bar identificirao problem.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

kao prvo da pozdravim clana racho i sve ostale.resio sam kuci problem.zamenio sam gumicu na prvoj dizni pre neki dan i opet nista.Vozio na benzin i presao 400km prosecna potrosnja je bila od 6 litara benzina na otvorenom putuili 7 litara benzina kombinovane voznje 200km gradske 200km otvoreni put pa kad je bal nek je bal netrosi mnogo benzina.Ali dabas sam se bacio na resavanje problema.Rasturio komplet elektro instalaciju i proverio izolicije i spojeve i sve je bilo okej.Onda sam razmisljao kad se zavrne dizna do kraja nema pun hod klipa i nepropusta plin pa sam polako odvrtao diznu dok prvi cilindar nije poceo da prima plin i motor je radio na leru nekih 20min bez problema.Pa to je dobro mislim ja rekoh hajde sad da je probam na opterecenje izadjem na put gde je bezbedno i malo sam je ostrije vozio ide dobro ali sam malo primetio da od 3000 do 3500 ima neko malo gusenje dal je nanjak ili visak goriva ali nepravi probleme kad predje 3500 obrtaja onda sam je terao do 5000 obrtaja i ubrzavala je bez problema.Sto iz svega ovoga znaci da je kompjuter jos u ok stanju ali bi trebalo da se izvrsi kalibriracija dizni to jest fino stelovanje ali je potrebna dijagnostika za ovaj kompjuter eureka a taj sto ima je jedan servis kolew gas u zemunu na ugrinovackom putu i ljudi su na celu sa vlasnikom sasvim korektni i ostavili su dobar utisak na mene.znam da je reklamiranje zabranjeno ali taj vlasnik vlada mi je izasao u susret i pomogao kad bi u ovo vreme retko ko tako nesto uradio.I oored svega treba biti covek u ovom vremenu.

Zile

Post by Zile »

Al sam ga opravio svaka mi cast :-).maratonci trce pocani krug

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

A u Kolew-u je ugradjen plin?Pa to je kod mene,sto ne rece.Potrebno je prikljuciti i proveriti sve,jer nista nije menjano niti radjeno otkada je ugradjen plin...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Zile

Post by Zile »

Neznam gde je tacno ugradjen plin ali oni trenutno imaju softver za ovaj racunar eureka.jedino sto sam ja menjao stavljen nov tomaseto isparivac u prolece cu da ugradim nov racunar za plin ili cu ostaviti novac pa kad ovaj otkaze ubacujem nov dizne cu remontovati i izvrsiti kalibraciju pa cu skoknuti do kolewa da se potesi na dijagnostici i onda nek traje dokle traje ovaj racunar.plinske dizne su valek.

Zile

Post by Zile »

Jedan mi nudi ECU italia gas nov da ugradi 2god garancija znaci ugradjuje drugi prekidac u kabini kompled elektro instalacija od prekidaca do ECU i od ECU do dizni 180 evra.Drugi mi nudi AC da sve odradi od prkidaca u kabini komplet elektro instalacija od prekidaca do ECU i od ECU do dizni cena 200 evra.Sta mislite koji bi mi ECU preporucili.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ja imam ac.

rascho

Post by rascho »

Zile wrote:Jedan mi nudi ECU italia gas nov da ugradi 2god garancija znaci ugradjuje drugi prekidac u kabini kompled elektro instalacija od prekidaca do ECU i od ECU do dizni 180 evra.Drugi mi nudi AC da sve odradi od prkidaca u kabini komplet elektro instalacija od prekidaca do ECU i od ECU do dizni cena 200 evra.Sta mislite koji bi mi ECU preporucili.
Ako ti je ECU ispravan ja bih ti preporučio da novce potrošiš na nešto pametnije. Pogotovu ako već imaš servisera koji ti može servisirati trenutni ECU, a još si i zadovoljan s njim.
Ako si baš zapeo za novi ECU, onda pogledaj na stranicama proizvođača, neki proizvođači daju software za ECU potpuno besplatno (mislim da bi AC STAG i Lovato trebali biti takvi), pa možeš sam očitavati parametre, a čak i mijenjati ako znaš šta radiš. Meni bi to bila najbitnija opcija, kada bih uzimao novi sustav. Također pogledaj koji ECU podržava koje injektore (ne podržavaju svi sve). I na osnovu toga odluči koji ćeš. Što se tiče kvalitete svi moderni kompjuteri bi trebali bez problema opsluživati EURO3 aute. Problem im pretstavljaju noviji auti.

Zile

Post by Zile »

Racho najbliza podrska za ovaj moj stari ECU eureka je u beogradu tacnije u zemunu na altini a od lazarevca do zemuna imam nekih 90km u jednom pravcu.vozicu ovaj stari dok traje ali u svakom slucaju moraju se pare ostaviti za drugi ECU i plus dizne sve ukupno od 250 do 280evra.Rece mi ovaj majstor u Lazarevcu da na ove moje valtek dizne moze AC ECU.Jel AC ECU isti kao i AC STAG ECU ?

rascho

Post by rascho »

AC je ime firme (ili skraćenica), a STAG je ime brenda koji ta firma koristi za svoje ECU-e http://www.ac.com.pl/en/produkty/4/autogas

Inače, bazirano na onim gore zahtjevima, kada bih sada ugrađivao plin u Ladu vjerojatno bih uzeo AC STAG ECU.

Post Reply