curenje rashladne tecnosti

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
duro
Automobil: lada 112

curenje rashladne tecnosti

Post by duro »

Od kada sam zamijenio posudu od rashladne tecnosti, stalno mi curi antifriz pomalo na ona dva mala gornja crijeva. Nisu puknuta, promijenio sam i one zabice sto ih stezu, ali vidim da opet pomalo curi.

Da li je neko imao slican problem?

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: curenje rashladne tecnosti

Post by rascho »

Uzmi dobre šelne i fino stegni i nema šanse da curi. Također ako ima nekih nepravilnosti na plastici možeš ih malo poravnati skalpelom (samo polako struži nemoj rezati da nešto ne odrežeš).
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kakav skalpel :mrgreen: , smirgla (vodena) 600 i vise, skalpel pravi riseve pa opet curi...ili naka skrati crevo za 2 cm(sad moze skalpel ili makaze za rezanje) da odstrani stari deformisani deo i stegne na zdravo...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Pa skalpelom da sastruže pucnu od livenja mada je ko što kažeš šmirgla bolja jer se lakše pristupi njome kada je sve montirano.
Verovatno je staro crevo raskantano a sisica na novoj posudi malo manjeg prečnika pa ga malo skrati. Skrati malo ko što Džeronimo kaže ali mi se čini mi se da neće moći tih 2 cm jer je kod mene prilično knap.
Takođe odabir šelni je ključan uzmi one čiji je najveći prečnik što približniji prečniku creva.

Martin Skopje
Automobil: lada 110

Post by Martin Skopje »

Ja sam imao problema do pre 2 nedelja pisao sam tu al dobio sam neke pomoci ja sam nasao da mi curi kod parno za kabine tu ima 3 izlaza i jedan od njih je bio labav i tamo je curilo ti to ne malo al s**bano se ne vidi zato moras da maknes onaj tapacir pa tu odma ces da primetis dal je od tamo to ...
LADA VOZI DADA

Post Reply