amortizer skripi

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
duro
Automobil: lada 112

amortizer skripi

Post by duro »

Primjetio sam da kada zaljuljam suvozacevu stranu da mi skripi amortizer. Bio sam na tehnickom nisu mi nista rekli. Sta mislite treba li ga mijenjati?

U pitanju je lada 112, presla 54 000.

Boki78

Re: amortizer skripi

Post by Boki78 »

Bogme kako vreme prolazi tebi ta lada sve povoljnija za odrzavanje :mrgreen:

Jesi siguran da ti amortizer skripi, a ne neka guma/silen/...?

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Amortizer obično počne lupkati. Vjerojatno ti škripi nešto drugo (mada opet ovosi šta ti smatraš pod škripanje).
Što se tehničkog tiče tamo amortizere ne provjeravaju, tako da ti ne bi ništa rekao sve i da je neispravan. Jedino ako ti otpadne (kao mom kolegi), onda te neće pustiti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

duro

Post by duro »

Pa šta bi moglo skripati, zvuk je nesto poput zahrdale opruge, na tako nesto me podsjeca.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Može apsolutno sve što se miče. Evo meni zadnje što je škripalo je bilo desna kugla (kada bih podigao točak i vrtio ga ne bi ništa škripalo, a u vižnji škripi). Inače ta škripanja su stvar koja me najviše izluđuje jer je uglavnom skoro pa nemoguće utvrditi točan uzrok nego pogađaš. Ja obično mijenjam dijelove koji ionako izgledaju spremni za zmijenu, tako da ako nije do toga, bar mi nije žao što sam zamijenio. Ili čekaš da se malo više razjebe pa da počne više škripati, pa će onda biti lakše otkriti uzrok.
Ili neka ti netko ljulja auto a ti čučni i probaj što preciznije utvrditi izvor škripanja.
BTW nemoj ti isključiti amortizer kao mogući izvor, ja sam ti samo htio napomenuti da je veća vjerojatnost da je nešto drugo, ali može biti i on. Dovoljno je da se dva metala samo malo dotiču i trljaju (nepodmazani) i da imaš iritirajuće škripanje.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Kod mene kad je otisao prednji desni amortizer culo se lupanje pogotovo po ne asvaltiranom i videlo se po njemu bilo sve vlazno od ulja jer je procureo.Amortizer je bio jos fabricki presao 200 000 km :)
Samara 4ever

duro

Post by duro »

Selen blok mislim da lupa a ne skripi. Zvuk skripanja mi nekako dolazi odozgo, a ne odozdo od tocka.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Kada stojiš u mestu i motaš volan levo desno, ne pun nego onako, po malo (do pola kruga), čuje li se tada škripanje?

duro

Post by duro »

Ne cuje se tada nista. Mada sam danas ljuljao auto i pun slabije je skripalo.

Nista cekam da mi dode cep od posude sa rashladnom tecnoscu, to mi je sljedeca opravka :)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Sad ti manje skripi jer je pocela kisa pa je i to mesto ovlazilo. Kod mene na 107-skripe silet caure kada im se pocne bliziti kraj. Ali sada mi je pocela skripati na vozacevoj strani a letos sam ih menjao. Sipao sam par kapi ulja i skripanje je sad manje-dok probije ulje i trebalo bi da nestane.

Post Reply