Da Bog da ti crk'o mali hladnjak!
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Da Bog da ti crk'o mali hladnjak!
samo trazi da bude armirano (kad se presece da se vide koncici kako stoje ) i da ne bude glatko !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ako ne uspem ovo sto si rekao, da skratim crevo i pritegnem selnom, mozda cu uzeti neko univerzalno na metar, jeste da je originalno savijeno, ali to nisu bas mali radijusi zakrivljenja koliko videh danas u prodavnici, tako da mislim da ce i ovo na metar moci. Nesto ovako npr http://www.termoplast.rs/default.asp?SIF=50
Samo Samara Srbina Spasava
Da li se mogu ventilacioni otvori nekako ocistiti bez sveg ovog skidanja? Osecam neki neprijatan smrad kada pustim ventilaciju, a mislim da ima dosta i lisca. Kako ono uopste i dospeva u ventilacione otvore Negde kao da sam pre procitao da je moguce ocistiti, ali ne mogu da nadjem post?
-
Boki78
Mozees ali samo donekle. Daklem skines motor ventilacionog sistema i povadis sto dohvatis rukom. Lisce dospeva preko tog motora jer nema nigde nikakav filter ili zastitu. Ako ti je nesto smrdljivo uletelo, ili pocelo da se raspada to je svakako moguce da radi i u jednoj od cevi ventilacionog sistema a onda ide full rasturaljka. Ona je na samari izvikana kao mnogo zeznut posao, a zapravo je prosta i moze se zavrsiti za reda 5 sati sa sve ciscenjem/pranjem i ispravljanjem krivih drina ukoliko si uigran i usput ne sviras klincu dok radis. Daklem u ozbiljnom servisu max 50e kod samostalnih preduzetnika max duplo manje 
A moze i u licnoj reziji
Gledao sam i Goxxy-jevu temu, ali su nestale slike gde je on opisivao kako je to uradio. Ovaj motor ventilacionog sistema se nalazi kada se otvori hauba pa na sredini je crne boje? Samo se odvije i povadi sto se moze i onda vrati? Da prvo probam to, pa onda da predjem na bolniju varijantu
Gledao sam i Goxxy-jevu temu, ali su nestale slike gde je on opisivao kako je to uradio. Ovaj motor ventilacionog sistema se nalazi kada se otvori hauba pa na sredini je crne boje? Samo se odvije i povadi sto se moze i onda vrati? Da prvo probam to, pa onda da predjem na bolniju varijantu
-
Boki78
Yep bas to. Ako prvi put sam radis moze izgledati zastrasujuce, ali nije prosto je sve 
Svi ti mehanizmi za grejanje izgledaju komplikovano kad ih prvi put vidis
. Rasturao sam na zastavi 101, na ladi 2107 a evo citam ni samara nije bolja. Ali sacekaj toplije vreme i kreni, verujem da nista nije komplikovano kao sto i pise boki.
Prvo cu da uradim ovo preko motora ventilacionog sistema, pa da vidim kakve ce to rezultate dati, ako ne bude kako treba onda na prolece ili leto sledi skidanje... A i sajla koju otvara/zatvara slavinicu grejanja se malo iskrivila pa ne moze do kraja da mi zatvori slavinicu, tako da sam i leti pocastvovan da imam grejanje
I to cu morati da resim, nego sam cuo da lako puca onaj drzac sajle kada se skida, pa ne smem da se usudim ako mi pukne taj drzac, onda moram da menjam fabricku slavinu grejanja...
I to cu morati da resim, nego sam cuo da lako puca onaj drzac sajle kada se skida, pa ne smem da se usudim ako mi pukne taj drzac, onda moram da menjam fabricku slavinu grejanja...