lada 110 instrument tabla

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: lada 110 instrument tabla

Post by altinjanin »

6 krstastih srafova imas,moras povuci ka sebi tablu celu,i onda izvaditi sijalicu.5 min posla.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

čikaVelja
Automobil: lada 111

Post by čikaVelja »

sve je električno i davač brzine iako je stara tabla,msm jel su ostale funkcije tj pinovi kao na novoj tabli?

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

В интернете много тем про установки торпедо от иномарки на ВАЗ 2101-07, 2109-99 и даже на Москвич 2141. Как правило панели заимствуются от старых моделей BMW (е36) или Opel Vectra, и они подходят к русским автомобилям практически без доработок.

http://xn--2111-43da1a8c.xn--p1ai/tunin ... -2110.html
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja sam hteo da ubacim vektrinu tablu al gubim neke otvore od grejanja i onaj najvazniji za putnike pozadi

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Да оживим тему и изнесем свој проблем. Синоћ сам паркирао ауто, угасио и после пар секунди опет дао контакт да бих записао километражу, међутим шта се дешава - мртва контролна табла! Казаљке у доњем положају, нема бројева км, лампице, НИШТА, само позадинско осветљење...
Малопре скинуо таблу да погледам конекторе, на њој самој нема никакав осигурач, а они доле осигурачи ниједни не покривају таблу; погледао сам она три од 15А код сувозачевих ногу и сви су ок.
Ауто нормално ради али не бих овако возио сигурно јер откуд знам можда табла диктира неке функције па враћа у комп и онда да направим још веће ср*ње!
Колега Алтињанин је упознат с проблематиком па сад ако је неко имао сличних проблема нек напише нешто...

Da oživim temu i iznesem svoj problem. Sinoć sam parkirao auto, ugasio i posle par sekundi opet dao kontakt da bih zapisao kilometražu, međutim šta se dešava - mrtva kontrolna tabla! Kazaljke u donjem položaju, nema brojeva km, lampice, NIŠTA, samo pozadinsko osvetljenje...
Malopre skinuo tablu da pogledam konektore, na njoj samoj nema nikakav osigurač, a oni dole osigurači nijedni ne pokrivaju tablu; pogledao sam ona tri od 15A kod suvozačevih nogu i svi su ok.
Auto normalno radi ali ne bih ovako vozio sigurno jer otkud znam možda tabla diktira neke funkcije pa vraća u komp i onda da napravim još veće sr*nje!
Kolega Altinjanin je upoznat s problematikom pa sad ako je neko imao sličnih problema nek napiše nešto...

altinjanin

Post by altinjanin »

Nista bez mene :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Сам постављам питање - сам одговарам! :mrgreen:
Нашао сам шему свих осигурача и видео да је на Ф19 прикачено више потрошача (мигавци, стоп и рикверц светло, унутрашње светло, сат, намотај побуде алтернатора). Ово последње могло је да прави проблем да је дуже овако радила, тј. вероватно би се исисао акумулатор јер га не би пунило. Данас кад сам прегледао осигураче наизглед били су исправни, чак и сад не види се да га је затопило, а на том Ф19 има само симбол мигаваца...
Спој је направио рикверц; јуче у току дана зезало ме је стоп светло и као што често радим мало окренем сијалицу, поправим контакт, шмиргла... и направио сам такву комбинацију да ми ниједно рикверц светло није радило али стоп су била ок! :roll: Наставио тако да је терам и синоћ паркирао У РИКВЕРЦ, угасио, па као што рекох одмах дао контакт а у међувремену је сигурно спржило осигурач...
Све у свему добро је испало, нова табла 7300 дин. - далеко било и ником не требало...

Sam postavljam pitanje - sam odgovaram! :mrgreen:
Našao sam šemu svih osigurača i video da je na F19 prikačeno više potrošača (migavci, stop i rikverc svetlo, unutrašnje svetlo, sat, namotaj pobude alternatora). Ovo poslednje moglo je da pravi problem da je duže ovako radila, tj. verovatno bi se isisao akumulator jer ga ne bi punilo. Danas kad sam pregledao osigurače naizgled bili su ispravni, čak i sad ne vidi se da ga je zatopilo, a na tom F19 ima samo simbol migavaca...
Spoj je napravio rikverc; juče u toku dana zezalo me je stop svetlo i kao što često radim malo okrenem sijalicu, popravim kontakt, šmirgla... i napravio sam takvu kombinaciju da mi nijedno rikverc svetlo nije radilo ali stop su bila ok! :roll: Nastavio tako da je teram i sinoć parkirao U RIKVERC, ugasio, pa kao što rekoh odmah dao kontakt a u međuvremenu je sigurno spržilo osigurač...
Sve u svemu dobro je ispalo, nova tabla 7300 din. - daleko bilo i nikom ne trebalo...

altinjanin

Post by altinjanin »

:prvi genije :mrgreen: :mrgreen: posto smo celo poslepodne bili na vezi,i nije cudo da si sredio,uz moju asistenciju :P :P :P

Post Reply