Elektronsko paljenje lada 2107
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: Elektronsko paljenje lada 2107
mora malo i glava motora da se obrusi jer je razvonik od yugo dublji,dublje kuciste ima i ne dozvolljava da sidje skroz ali to je malo.....
I kako bi sad ovo moglo da se kupi. Cena je povoljna oko 63 e.
http://www.ebay.com/itm/Full-set-contac ... 0578782711
http://www.ebay.com/itm/Full-set-contac ... 0578782711
Ok,jel moze sad neko reci tacno u detalje sta sve treba da se kupi... Ugradjujem i ja 
Odes u prodavnicu i trazis elektronsko paljenje za ladu i oni ti daju sta treba. Treba ti razvodnik, bombina i komutator. Kablovi za svecice mislim da mogu stari ah da i zice da povezes komutator, razvodnik i bombinu.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
al opet mislim da treba bobina i komutator
treba ti komutator jer ti u biti on sad vrši okidanje umjesto platine
možeš ostaviti i staru bobinu al nećeš imati 100% efekat pošto bobina za elektronsko daje bolju iskru, ima veći napon
ovo crveno na slici ti je hallov davač on daje impuls komutatoru kad da okine
možeš ostaviti i staru bobinu al nećeš imati 100% efekat pošto bobina za elektronsko daje bolju iskru, ima veći napon
ovo crveno na slici ti je hallov davač on daje impuls komutatoru kad da okine
Sutra ugradjujem...
sve ovo me je izaslo oko 6700din,ako nekog cena zanima da otprilike ima tu sumu u vidu...
I imam 2 pitanja..
Neko mi rece da bi trebalo imati komutator u rezervi ,posto obicno on prvi dotraje,sta vi mislite?
I drugo, koja je procedura odrzavanja sa el.paljenjem, kao npr sto sam platine menjao na 9000-10000km ?
I imam 2 pitanja..
Neko mi rece da bi trebalo imati komutator u rezervi ,posto obicno on prvi dotraje,sta vi mislite?
I drugo, koja je procedura odrzavanja sa el.paljenjem, kao npr sto sam platine menjao na 9000-10000km ?
To li si sve novo kupio u prodavnici? Da trebao bi imati komutator u rezervi za nedaj bože negde na putu da ti taj otkaže. Održavanje nislim da nikakvo nije potrebno. Namesti pa napiši kako lada radi.
Samo rezervni komutator obavezno da imas.On ako te izda ostajes gde si.Ne crkava skoro nikad,ali ne treba rizikovati.:-) i verovatno ako budes imao rezervni u autu,taj ti nikad nece crci:-).
Sve je kupljeno u prodavnici ...U cetvrtak saljem slike i kako ide sad lada!!

Meni je crkla bobina nakon par dana što sam ugradio.
čini mi se da je bila rudi čajavec.
čini mi se da je bila rudi čajavec.