korpa za 111 16v 1.5 92konja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
lacko123
Automobil: lada 111

korpa za 111 16v 1.5 92konja

Post by lacko123 »

Cao eto samo jedno pitanje pomoc.
kako se starom opet razletila korpa il sta god samo je osto bez kvacila na semaforima. znaci kao da neko cijelo vrijeme drzi stisnuto kvacilo se auto ponasa.
zanima me od koga da se uzme kvacilo i koji model.
stari je zadnji put uzo neko francusko tako nesto pitaj boga.
e sad gleda sta da uzme da odgovara kako treba i da nema problema vise s time.
znaci ako znate model il od kojeg auta odgovara za njegovu lađu
znaci korpa potisni itd komplet

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: korpa za 111 16v 1.5 92konja

Post by jeronimo »

sachs...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ko što kaže Džeronimo, mada vidim da ljudi ovde imaju i OK iskustvo sa Valeom.

lacko123

Post by lacko123 »

ok danas skinuli dole i nije korpa.
ošo mjenjač tocnije difrencijal oni mali zupcanici pukli po pola
ima ko kakvu preporuku

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

kakvu srecu imas pa to je cudo, kako li se to uspelo polomiti ?
najjednostavnije je da uzmes polovan menjac i bez mucenja zamenis
inace ako se opredelis na reparaciju menjaca ima da te kosta ko zna koliko jer ces pozeleti da menjas unutra svasta a to se onda ne isplati, osim toga usao bi u problematiku tolerancija i podesavanja a verovatno nisi spreman na tako strucno repariranje menjaca pa je opet najjednostavnije i najjeftinije drugi polovan menjac

lacko123

Post by lacko123 »

a ne ja sam vise elektronicar i na kompovima svrljam a stariji brat i stari su mehaničari
kratko receno buraz je 3 mjenjaca slago za ladu samaru i nije problem sta se tog tice

Boki78

Post by Boki78 »

Uradi menjac k'o covek. Svako jajarenje ti se olupa o glavu pre ili kasnije. Polovan menjac koji ne mozes da probas je investicija ravna bacanju para :)

lacko123

Post by lacko123 »

mjenjaci su isti kao i od samare identicnu si mozda je razlika u prijenosu ali fizicki pasu.
da stvar bude bolja danas smo cijeli dan proveli sa covjekom iz pande na telefonu.
po mjerama i sve
planetarni zupcanici ti koji su pukli su od nive
dva zupcanika koji idu na njih koji pokrecu polusovine su od samare
a osovinica na kojem su ti planetarni neznam od koje lade su kratko receno mjenjac je slozen od 3 razlicita modela -.-
ocigledno su rusi razvijali motor a mjenjac sklapali od dijelova sta su imali haha

znaci po katalogu i sve to su zupcanici od tih modela auta i za njihove mjenjace jako cudno.
sad eto stari i buraz gledamo dali da za 800kn uzmemo ta 4 zupcanika i osovinicu il cijeli novi mjenjac.

sta se tice slaganja mjenjaca vijerujte mi nije nikakva filozofija nema milimetarskih, nema brtvi sve je knap napravljeno. doslovno masina od tomosa od automatica je kompliciranija od tih mjenjaca.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Hmmm... ne znam baš gdje bi kod nas našao polovan mijenjač, s obzirom da su ove Lade jako rijetke, a uglavnom se voze dok se ne raspadnu. Jedino ako ti se posreći pa nađeš negdje neku slupanu.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

lacko123

Post by lacko123 »

našli mi jedna jedina u istri 110 ali tip trazi il 250 eura za cijelu (nema papire auto) ili 100 eura za mjenjac.
a ne isplati se uzimat cijelu kad mi dosta toga na odgovara ni kompjuter ni motor nista.
jedino mjenjac senzor zraka, lamba, alternator i takve stvari farovi ajde itd.
auto je stvarno u krsu i ima 150,000 tkao da pitaj boga u kakvom je stanju mjenjac tako da danas cekamo mail od pande i odlucujemo novi mjenjac il dijelovi za popravit ovog

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

To ti i velim, ako je vožena po principu, u to se ne isplati ulagati, nego voziti dok se ne raspadne, ne znaš šta ćeš dobiti.
Ako ti već brat i otac rade mehaniku i mogu to napraviti, više se isplati za iste novce imati kulturno riješen problem, nego drugi mjenjač za koji ne znaš u kakvom je stanju.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

lacko123 wrote:mjenjaci su isti kao i od samare identicnu si mozda je razlika u prijenosu ali fizicki pasu.
da stvar bude bolja danas smo cijeli dan proveli sa covjekom iz pande na telefonu.
po mjerama i sve
planetarni zupcanici ti koji su pukli su od nive
dva zupcanika koji idu na njih koji pokrecu polusovine su od samare
a osovinica na kojem su ti planetarni neznam od koje lade su kratko receno mjenjac je slozen od 3 razlicita modela -.-
ocigledno su rusi razvijali motor a mjenjac sklapali od dijelova sta su imali haha

znaci po katalogu i sve to su zupcanici od tih modela auta i za njihove mjenjace jako cudno.
sad eto stari i buraz gledamo dali da za 800kn uzmemo ta 4 zupcanika i osovinicu il cijeli novi mjenjac.

sta se tice slaganja mjenjaca vijerujte mi nije nikakva filozofija nema milimetarskih, nema brtvi sve je knap napravljeno. doslovno masina od tomosa od automatica je kompliciranija od tih mjenjaca.
ne znam tacno iz kog si mesta ali povratna autobuska karta Osijek - Beograd je oko 20 eur, a od mene dobijes badava komplet samarin diferencijal, tj. imam najmanje dva pa biraj. Smatram sve i da ti carina vidi diferencijal, a mogao bi da ga drzis pored sebe na sedistu u autobusu, da ti ne bi trazili nista.
Znaci dodjes ujutro, odaberes diff koji zelis i vratis se autobusom istog dana, ako uhvatis prvi jutarnji odande onda imas solidnih par sati pre nego polazi zadnji odavde za tvoj povratak. Tako da smatram da bi ti troskovi bili samo koliko autobuska karta.

Sto se podesavanja tice to bas nisi u pravu. Kod lezajeva diferencijala imas konusne kosuljice lezajeva koje ostaju utisnute u kucistu menjaca a ispod kojih se menjaju podloske kako bi se dobio odgovarajuci zazor u lezajevima diferencijala. Za takvu operaciju potreban je radapciger koji hvata odiznutra a i ne moze svaki da se zavuce izmedju kosuljice i kucista jer treba radapciger sa tankim krakovima. Mada opet, znam mnoge koji to nikada nisu merili nego samo sklapaju menjac onako kako jeste i uglavnom se desava da diferencijal ima malo povecan luft u kucistu, ali nisam to primetio kao nedostatak u eksploataciji. Samo jedanput mi se dogodilo da mi je zazor tih lezajeva premaleni pa se kuciste prenapregnulo i nakon nekoliko desetina predjenih km vlasnik je primetio pukotinu na kucistu menjaca - jbg. nije izdrzalo pa je samo sebi napravilo dovoljno tolerantnog prostora, a to sto malo slinavi na tu pukotinu to se vlasnik ne brine mnogo.

Post Reply