Elektronska blombina za motore 1.6 16v

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Re: Elektronska blombina za motore 1.6 16v

Post by Zile »

proverivu koje su stare ispravne ako budu dve ispravne videcu da nabavim jos dve da bi imao u rezervi sve cetiri.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Druze,vidi od starih koja valja,ako su dobre 2,3,ili jedna,stavi u rezervu,sto bi kupovao i bacao pare,pa nisu one 300 dinara,kosta bre to covece,Sad ako ti radi kako treba lajka,nista ne diraj,ii zlatno pravilo glasi''DOK RADI NISTA NE DIRAJ" 8) .Koliko sam shvatio ti si Bosch za menio nekim bugarskim?Mislim da ce ti 3 biti ispravne,jer crkne jedna uglavnom,tj.jedan cilindar,ali proveri,sta valja u gepek,sta ne valja u kantu.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

obicno kod tih bobina ne strada bas bobina nego probija na gumenom delu koji vodi ka svecici, a to se moze iskusnim pregledom utvrditi kao bela linija kad se gleda odozdo iz pravca gde ulazi svecica. Steta sto vecina proizvodjaca ne daje kataloske brojeve za te gumene delove vec se moraju kupiti komplet bobine.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Na bošovoj ima broj,ali kako biti siguran da je do toga?

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

trazis tragove probijanja, tj. tragove na gumi gde preskace strujni luk. Malo treniranja i skoro svako posle pola sata to ume da raspozna. Inace to je problem kod skoro svih vozila gde su takve slicne bobine.

Cika Stevan
Automobil: L110

Post by Cika Stevan »

Meni ta guma od bombine sto ide na svecicu je istrula na jednom cilindru. Ni ja nisam dobio posebno samo tu gumu, nego kompletnu bombinu sam morao kupiti u NS. Mislim da sam platio 80 EU pre par godina.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

srecna svima nova 2014godina.

ostrevica
Automobil: Lada 111

Post by ostrevica »

Ako mogu da se uključim u razgovor u ovu temu pošto bih imao napomenuti šta se dešava s mojom ladom (isti motor); Palio se onaj "Check Engine" svaki put ako bi se naglo dodavao gas ili uz kako brdo ako se krene išla je jedva i blinkao je taj žuti signalizator, ali kad sam mjenjao kaiš, otvorili smo i te štapne module i svjećice skidali i tad smo vidjeli da su svjećice (super bosna) imale veliki zazor (čudo da je ikako i radilo) i stavili smo zazor 0,74 i kad smo sve smonitrali i probali auto je vukao kao nikad, povlačio je da lijepi za sjedala, skinuo sam i kleme i ugasio taj Check Engine i nije se palio sve dok nismo ulje mjenjali pa je auto bio podignut na visinu i kad sam ga upalio, upalio se i taj "Check Engine" ponovo i sad opet je par puta pokazivao neke znake da kad mu dodaš gas kao da odjednom počne da ga tuši i to je prestalo i evo sad radi vuče jednoliko, ali mi se čini da nema baš onu snagu za koju sam reigstraciju platio (a to je 64.5 [kW] ili 89 [ks])
Rođak mi se bavi strujom na autima i kaže to su ti štapni moduli, kaže skupi su a crkaju često i veli da je to i kod mene problem na autu, pa me interesuje i vaše mišljenje ?

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Jel neko čuo da tesla (kao češki) proizvodi i štapne module?
Našao sam na sajtu jel neko ima iskustva sa njima, makar sa kablovima.

http://www.tesla-blatna.cz/_soubory/ign ... ils-12.pdf

Post Reply