bruyoni wrote:i verovatno mu je onda opet stavio neki kineski šit, čim mu je uzeo sa sve delom 500 dinara.
I moj drugar voli tako da se zeza, kupuje svaka dva meseca ležaj za brusilicu na buvljaku.
Elektrcni podizaci stakla-kako ih srediti
Moderators: dejo, elektronicar, choksi
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Elektrcni podizaci stakla-kako ih srediti
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Namestih,neki Engleski su stavili,skinuh samo motor,nisam ceo podizac dirao.Podmazao,vratio.Onaj stari lezai pola ga rdja uhvatila.. 

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
Elem....elem...desilo mi se sinoc nesto neverovatno,a prvi put otkad imam lajku,a vezano je za prozor...znaci uvek nesto novo,pa da covek popizdi...
Kasno sam se vracao kuci,i da zatvorim prozor,nista,mrtav skroz...malo sam lupio po tapaciru,jok,otvorim vrata,probam,i zatvorih ga...jutros reko da vidim sta je,obrni,okreno nista,mrtav skroz...Skinuh sve komplet,mada sam 10000 posto siguran da sto se sajle tice i motora ne moze biti nista da ne valja,ali reko,hajde,da bar me savest mine...poskidam sve,prikljucim samo motor,jok...mrtav..povadim prekidace,zamenim mesta dzekovima reko mozda je prekidac crko,jok...prijatelja zovem da dodje sa instrumentima,da proverim struju,i nadjemo da je zica u prekidu...ima 2 zice,jedna nema signal..povadim sve zice iz onog crnog creva kod vrata i primetim da je zica pukla,isecena...nalegla je zica krivo,pa prilikom otvaranja-zatvaranja vrata savijala,dok na kraju nije pukla..dodali smo parce zice,izolovali,sve nazad vratili,i eto...operacija uspela... 
Kasno sam se vracao kuci,i da zatvorim prozor,nista,mrtav skroz...malo sam lupio po tapaciru,jok,otvorim vrata,probam,i zatvorih ga...jutros reko da vidim sta je,obrni,okreno nista,mrtav skroz...Skinuh sve komplet,mada sam 10000 posto siguran da sto se sajle tice i motora ne moze biti nista da ne valja,ali reko,hajde,da bar me savest mine...poskidam sve,prikljucim samo motor,jok...mrtav..povadim prekidace,zamenim mesta dzekovima reko mozda je prekidac crko,jok...prijatelja zovem da dodje sa instrumentima,da proverim struju,i nadjemo da je zica u prekidu...ima 2 zice,jedna nema signal..povadim sve zice iz onog crnog creva kod vrata i primetim da je zica pukla,isecena...nalegla je zica krivo,pa prilikom otvaranja-zatvaranja vrata savijala,dok na kraju nije pukla..dodali smo parce zice,izolovali,sve nazad vratili,i eto...operacija uspela... ...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
desava se to na mnogo skupljim kolima, jednostavno presavijanje provodnika moze da izdrzi samo ako je zica dovoljno kvalitetna(dobar višežilni cist bakar ,ne legura) i lepo stavljena. pa jos ako imate snop sa 15 zica uvek neka ne stoji bas kako treba jos kada se vrata otvaraju/zavtvaraju 30 puta na da x 15 godina...eto problema...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
Boki78
Nadam se da ste je malo zavarili sa CO2altinjanin wrote:dodali smo parce zice,izolovali,sve nazad vratili,i eto...operacija uspela...
Tj ako si je samo upreo, da vidis kakvo ce ti veselje da pravi kad nahvata oksid
- altinjanin
jesmo Boki78,varili smo...za sve pare

- altinjanin
Jeste,narocito u ponoc sam bio veseo,kisa pada,meni staklo spusteno,a draga pita ''a sto nece da se zatvori...''?
a ja vec vidim sebe u vratima...
-
Boki78
Jos jedan u nizu dokaza koliko vas dvoje imate identicne pogledealtinjanin wrote: a ja vec vidim sebe u vratima...
- Martin Skopje
- Automobil: lada 110
i mene su pre par dana tako zeznuli prozori isto otvorio ih cjeli dan i kad uvecer da ih zatvorim nista ne radi al kod mene se sjebale sajle sve se prepletelo pa da ne dajem pare i za to kupio 2 sajle za bicikal i dve zabice i prozore rade bolje nego fabrika xD
LADA VOZI DADA
- altinjanin
Danas je nas drugar Stolex vlasnik 112-ice dosao da mu namestim prozore,kupio je 2 podizaca komplet sa sajlom i motorima,medjutim jedan podizac tacnije sajla ,bez motora,je kriv,jer je auto udaren...kazem ja,nema veze,iskoristicemo motor,medjutim...
imam sta da vidim ovo je neka treca vrsta podizaca koje nikada video nisam,motor i podizac ceo su kao jedan,u sklopu...
i naravno ne mogu motor da iskoristim...idemo dalje..prednja desna vrata sam sve skinuo,zamenio i stavio ceo onaj podizac koji radi bez greske,lepo jos podmazao,i super..ovaj drugi podizac je otisao u kantu..nema pomoci..skidam zadnji desni,kaze Stolex,pada mu prozor,kad ja vidim da je sakla otisla u k...ostao je tako,do sledeceg druzenja...znaci,ima koliko shvatam i znam 3 vrste podizaca,a moguce i vise,tako da,sta su sve tu ludi Rusi stavljali i u kakvom stanju
su stavljali to verujem ne znaju ni oni sami...
To samo moze kod rusa, ko zna koliko jos vrsta ima. I onako si video da su kod mene u jednim vratima stavili stari tip motora za podizace, a u drugim novi.
Oni to ugradjuju sta im dodje pod ruku taj dan i ne znaju ni sami sta su sve stavili.
Inace doktor je opet uspeo da zakrpi pacijenta jednog celog, a ovom drugom je sad dao infuziju cisto da ga malo odrzava do sledeceg druzenja.

Oni to ugradjuju sta im dodje pod ruku taj dan i ne znaju ni sami sta su sve stavili. Inace doktor je opet uspeo da zakrpi pacijenta jednog celog, a ovom drugom je sad dao infuziju cisto da ga malo odrzava do sledeceg druzenja.
- altinjanin
- bruyoni
Da se i ja pridružim kontingetnu koji je opravljao podizače stakala i to sa novim tiopom kvara.
Suvozačev je nakon dugog niza godina verne službe geknuo, prvo sam pomislio da je u pitanju zupčanik ali sam se uverio da je u "kao nov" stanju čim sam otvorio poklopac reduktora. Problem je bio u sajli tačnije u koturači preciznije u četvrtki vratila koja se pojela.

Savet za one koji se budu baktali sa ovim; pre nego što vratite mehanizam sajle, novi ili stari nebitno, uzmite brusilicu i skratite za 3-4 mm brezone kojima se šina kači na vrata. Pri vraćanju će sve ići mnogo lakše samo stavite DIN podloške a ne one ruske duple debljine.
Suvozačev je nakon dugog niza godina verne službe geknuo, prvo sam pomislio da je u pitanju zupčanik ali sam se uverio da je u "kao nov" stanju čim sam otvorio poklopac reduktora. Problem je bio u sajli tačnije u koturači preciznije u četvrtki vratila koja se pojela.

Savet za one koji se budu baktali sa ovim; pre nego što vratite mehanizam sajle, novi ili stari nebitno, uzmite brusilicu i skratite za 3-4 mm brezone kojima se šina kači na vrata. Pri vraćanju će sve ići mnogo lakše samo stavite DIN podloške a ne one ruske duple debljine.
- bruyoni
Evo rešenja!

Ona sajla što se kod nas prodaje, slikaću je kad je skinem, ne vredi pišljiva boba jer je neka teška mala privreda. Radila je ona u početku ali su bužiri bili predugački pa su se savijali na sve strane, u zavisnosti ide li prozor gore ili dole, dok je cela konstrukcija bila mnogo kilavija u odnosu na OEM a ubrzo je i krenula da zapinje za samu sebe. Ruku na srce sam OEM sistem podizača je budž jer je na sistem sa kurblom samo nakačen motoreduktor pa je kao takav samo bespotrebno glomazan i spor, ali OK teško je sesti i smisliti nešto novo i bolje. Nadam se da će poslužiti vreme ovih dana pa da vratim u pogon suvozačicin prozor.

Ona sajla što se kod nas prodaje, slikaću je kad je skinem, ne vredi pišljiva boba jer je neka teška mala privreda. Radila je ona u početku ali su bužiri bili predugački pa su se savijali na sve strane, u zavisnosti ide li prozor gore ili dole, dok je cela konstrukcija bila mnogo kilavija u odnosu na OEM a ubrzo je i krenula da zapinje za samu sebe. Ruku na srce sam OEM sistem podizača je budž jer je na sistem sa kurblom samo nakačen motoreduktor pa je kao takav samo bespotrebno glomazan i spor, ali OK teško je sesti i smisliti nešto novo i bolje. Nadam se da će poslužiti vreme ovih dana pa da vratim u pogon suvozačicin prozor.